evet evet.
kitapçıkta 2 tane vida gösteriyor.
birisi yağı boşaltmak için. yağı boşalt, kompresörle içeriye hava bas ki kalan yağı da atsın vidayı tak. diğer vidayı sök yağı boşalt. yağ çok yavaş gidecek acele etme. vidayı tak.
işlem tamam
Peki 151 in el kitapçığında , kullancağın yağ numarasını ve miktarını vermiyormu . 90 no yağ koydum diyorsun ?
Benim ZAT 150 kitapçığı der ki. Motor yağım 20 / 40 , Motora 750 ml koy, dişli kutusuna da ayni motor yağından 110 ml koyun ve yağı her 4000 Km de değiştirin der.Büyük numara yağ küçük mil dişlilerinin daha kısa sürede aşınmasına ve ses yapmasına sebep olacaktır..151 in el kitabı varsa , Dişli kutusu , DİPNOT ; İKAZ ve UYARI notlarını tekrar okumanı tavsiye ederim..
bugun bende motorumla işe gidiyordum ışıklarda durdum yeşil yanınca harekt etmek için gaz verdım fakat motor oldugu yerde kaldı tekerlekler gitmedi.ama motor gaz yiyor.kenara cektım engelli oldugum ıcın motoru bırakamadıgım ıcın motorcu cagırdım baktı kayış sıyırmıs dedı ama dukkana goturdu kayış değilmiş defransiyelle ilgili sorun varmış.bir ara birisi demişti arac 3 tekerleki defransiyelin oldugu yerde yag akıntıları vardı yag kacırıyor defransıyelın demıstı sıkıstırır yolda kalıırsın dedı ben motorcuya sordum yok ole bır sey dedı acaba böle bır sey mumkunmu motor su anda arızalı yatıyor
ya arkadaşlar bu difransiel yağı iyi guzel hos ta ne kadar koyucaz yağ??
Benim Salcano'nun ölçüsü 0,11 litre yani 110 mililitre.Ölçü olarak ajda bardağı tabir edilen çay bardağının dolu hali.Tepeleme dolu hali değil,yarım santim kadar eksik.Yağ tipi SEA 80W/90.
Bazı motorlara farklı yağlar konulabilir.Kitabında yazanı kullanmak doğru olanıdır.
Diğer arkadaşların dediği gibi motoru ilk aldığımda tamirci banada aynı şeyi demişti.Bunlarda diferansiyel yağı eksilmedikçe değiştirilmez diye. 23.000 km'dir aynı yağla kullanıyorum ama bu linki görünce benimde aklıma takıldı.Değiştirsem fena olmaz sonuçta yağda bir süre sonra özelliğini kaybeden bir madde.
benım scooter 5200km de ben 2 defa degıstırdım kıtapcıgında 3000 mıl de degıstırın yazıyor motora koydugum 10-50 castrol yagından 120mg koydum
tamırcıye gotureyım dedım adam bana scooter da sanzuman yagımı olursum dedı
Arkadaşlar benim 151 rs nin kitabında difransiyelden bahsedilmiyor. Bu konu kaçıncı sayfada, benim motor 2006 model. Benim servisle telefonla görüştüm pazartesi günü difransiyel yağını değiştirecek bu konu ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağım.
Orhan KÖNİ
ya bende anlamıs değilim bu konuyu defransiyel yağı kayısın ordaki dişlilerin içinemi konuyor ben hiç değiştirmedim 28600 km oldu hiç bir sorun yaratmadı inşallah bişi olmaz daha da
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
mondial 151rs kitapçığında 14. sayfa
Diferansiyel yağı
her 4,000 Km veya 6 ayda bir diferansiyel yağını değiştirin. önerilen yağ SAE80W90 dır.
yağı boşalttıktan sonra
a ile gösterilen somunu çıkartıp yaklaşık 110 ml diferansiyel yağını buradan boşaltın ve somunu tekrar yerine takın.
Sorun yaratığı zaman keşke değiştirseydim demek yerine hemen değiştirmekde büyük yarar olduğunu hatırlatmak isterim.Biçimsiz bir yerde yolda kalmak hiç hoş olmaz.Burası kilitlenince arka tekerlek dönmez,çekmek çözüm olamıyacağından bir araca yükleyip götürmek zorunda kalısınız.
Bu gün difransiyel yağına serviste bakıldı tertemiz ve dolu, değiştirmediler. Motorum 15000 km.de.
Orhan KÖNİ
ya aprasıyla değilmi önemli biseyse deiştirmeleri lazım...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)