bugün rastgele sanayiye uğradım ve şöyle ufak çaplı bir bilgi topladım, hemen aktarayım. güzel birşey taktırmak istersen 200tl' yi bulur. güzel demek istediğim kısa-uzun yapabilen, yukarıda tr100a' nın da bahsettiği röle ile çalışan kısa- uzuna olanak sağlayan sistem var. bir de trafik polisleri bu başlıksız xenon lambalara ceza yazıyormuş karşıdakinin gözünü aldığından, aklında olsun.
bir çeşit daha gördüm, sadece kısa yanan ampulun yanında başka bir lamba daha eklenmiş sis farlarının ampulleri gibi, o da kısa- uzun yapmaya yarıyor fakat benim hoşuma gitmedi. sanırım sizin lamba tombul 35w' lardan. bunu h4' e çevirirseniz ve osram ya da varta marka ampul takarsanız en uygunu o olacak. ben o kadar denemelerimden, uygulamalarımdan sonra en hesaplı ve mantıklısının bu olacağına karar verdim.
yok ama bende para var 250 tl ayırdım diyorsanız, bir oto elektrikçisine gidin ve söyleyin istediğinizi. o sizi zaten yönlendirecek, fakat 60w' lık ampulun eriteceğini deunutmayın( ben erittim de oradan biliyorum)
kolay gelsin şimdiden, gelişmeleri takip edeceğim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:09 ----------
ben de ne yaptım? far çanağını ve kafa grenajını tamamen değiştirerek tombul'u h4' e çevirdim. buna da yaklaşık 150tl harcadım fakat unutmayın ki xenon takmak aküye iyi gelmiyor