selamlar koruma takozunun malzemesi nedir? piyasada bir çok şey mevcut ama en iyi olarak tabir edilen ve alınıp istenilen ölçüye göre tornacıda yaptırilabilecek bir malzemeyi nereden bulabilirim..Bilgi verirseniz memnun olurum...
selamlar koruma takozunun malzemesi nedir? piyasada bir çok şey mevcut ama en iyi olarak tabir edilen ve alınıp istenilen ölçüye göre tornacıda yaptırilabilecek bir malzemeyi nereden bulabilirim..Bilgi verirseniz memnun olurum...
[B]AnıL DOĞRU[/B]
anildogru@mynet.com
Yine torna malzemeleri satan yerlenden bulabilirsin.
N6(nylon 6);
Cam elyaf katkılı katkısız. Ortalama yüzey kalitesi ortalama sağlamlık. Elyaf katkılısı daha sağlam ancak daha kırılgan. Nispeten ucuz.
ABS;
Yüksek yüzey kalitesi, düşük sağlamlık. Elyaf katkılısı sanayide kullanılıyor ancak malzemecilerde bulunmaz. Orta fiyat.
Derlin;
Yüksek yüzey kalitesi, yüksek dayanıklılık, nispeten zor işleme, ısıyla çıkan gazı çok tehlikeli. Yüksek fiyat.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
kestamid olur.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
aye teşekkürler açıklama için peki öneriniz nedir? kestamid mi abs mi ? birde her tornacıda bulabilirmiim bu malzemeyi ?
[B]AnıL DOĞRU[/B]
anildogru@mynet.com
biz "set screw"ede seskur deriz
derlinde delrindir esasen.
Biz N6 ya hiç bisey demeyiz.
Oyle mal mal bakariz.
Ama koruma takozu yaptirmak isteyenlere bisey deriz.
Hazirini ve kalitelisini al.
Yoksa motosikletinin aletsiz jimnastik dunya sampiyonasina katilabilecek yetenekte oldugunu dehsetle izlersin.
Tabi o sirada sen yerde olacaksin.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Dostum açıkcası ben önermiyorum, en son bir arkadaşım 50-60kmh gibi bir süratle düştü, motor takozların üzerinde tam 110 metre kaydı, 2-3 arabaya girse al başına dert, şansa yol bomboştu arkadaşım üzülmedi ama her zaman böyle olmayabilir.
Yüksek süratlerde ,takoz yere sürtünen yüzeyi azalttığı için motor normale göre kat kat daha fazla sürükleniyor.
Takoz sadece park halinde veya 5-10kmh hızlardan yan yatmalarda işe yarar, eğer çok çok acemi değilsen ki sanmıyorum, kullanma derim.
İllede takacaksan, bu üç plasik türevide işini görür.
Malzemecide hangisinin siyahı daha parlak temiz güzelse onu al.
Hava boşluğu gözüken malzemeyi alma, delikli peynir gibi.. Muhtemelen içindede aynı boşluklar olacaktır.
Delrin doğrudur ancak, artık alışıyosun, derlin demessen anlatamıyorsun derdini.
Geçen birisi yeni bir plastik çıkmış 2 ton lazım diye 1 hafta geldi gitti, pıd mı pıs mı bişey diyo, nereye gitse bulamamış... Meğerse kimsenin 5 para vermediği valox'muş, pıss diye çaktım hemen malı, pıslaya pıslaya gitti.
Set Screw nedir bilmiyorum, vida seti gibi bişey heralde diş açmayla felan mı alakalı?
gömme alyanbaşlı, boydan boya dişli ayar vidası setsükrüv.
bide portif (forklift) var sanayicede, en sempatiğide o
arkadaşlar başlıkta KORUMA TAKOZU demiş,
ama sizler yok cıvata isimleri yok sert plastik isimleri olarak ayrıntıya girişmişsiniz,
isimleri geçen tüm palzemelerin yuvarlak, kare, dikdörtgen, gibi çeşitleri mevcut,
yapacağınız sadece istediğiniz ölçüyü kalınlığı genişliği vs ayarlamak ve içinden civata yuvası açarak monte etmektir...
benım aklımda olan yapmayı planladığım fakat,
motorum çin malı olduğundan ve en büyük etlkende şasinin yuvarlak profil oluşundan vaz caymam oldu...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Ben hiç bir zaman sadece soruyu sorana cevap yazmam, eğer yazdıklarım işine yaradıysa o kişi sadece ilk faydalanan olur, bildiğim kadarıyla, doğru veya yanlış, bilgimi aktarırım.
Bugün bu arkadaşa bu kadarı lazımdır, yarın başkasına daha fazlası...
Bu konuların her birinin daha sonra benzer şeylere ihtiyacı olacak kişilere kaynak olacağını, forumların chat yapma yeri olmadığını hatırlatmak isterim.
Eğer bildiğim kadarını paylaşmasam setsukruv'u öğrenemeyecektim, alacan verecen literatürüne can verecen.
mantıklı.
Motorumda eskiden teflon malzemeden takoz vardı, 160 km süratle düşme sonucunda 200 mt den fazla sürüklenerek yarısına kadar eridi..
Şu anda üzerindekiler Delrin den yapılma. Bir çok marka Delrin den takoz öretiyor bildiğim araştırdığım kadarıyda. Siyah, sarı ve beyaz renkleri mevcut piyasada.
Siteden Marv (Selim) yaptı benim takozlarımı, başka bir çok arkadaşa daha yaptı.
İlgilenirsen cep telefonunu atıyim sana özelden, yardımcı olur
GKN MOTORS
Teşekkürler tekrar tekrar alacağımı aldım.Dediklerine katılıyorum.Zaten ben koruma takozu malzemesini Kendi motoruma takmıcam.Bende var ama Çok çıkıntılı yapmadım zaten(önceki kazamda öğrendim takozun nelere kadir olduğunu) Yatırma halinde Direk grenaja temas edecektir...Dayıma Aldık motor Da O biraz alışıcak onun motoruna yaptırıcam.Geçenlerde durduğu yerde devirdi.Son anda tuttuk arkadaşla Ata binme gibi oldu..soldan bindi sağdan iniyodu Önlemi alım dedim..
[B]AnıL DOĞRU[/B]
anildogru@mynet.com
Hepsini bi kenara koy teflon de git sanayiden al...teflon diye cok dayanikli bi malzeme var surtunmelere ve isiya dayanikli ve boyada cok zor tutuyor....Bildigimiz tencere teflonu degildir...rengi beyaz olup hafif bi malzeme ancak cok dayanikli ve plastigi andiriyor ...islemeside cok kolay tornada
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)