Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2 konu soracaktım

REKLAM ALANI

katalizör nedir ne işe yarar çıkarılsa motora ne gibi bi zararı olur
    2 - internette gördüm adamlar cup motoru pc ye bağlamışlar amaç ne olabilir bizim crypton r larda bağlanırmı bağlanırsa ne gibi şeylerden bahseder o alet :D
    HIZLI YAŞA GENÇ ÖL :::::::::HAYAT BUYSA HAYABUSA :::::::::AKHİSARDRAG TEAM:::::::MOBİLETTE:::::YAŞAM İÇİN FARK YARATIRRRR::::::MOTOR KULLANMAK AYRICALIKTIR::queen::bounce::farao:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda 1000 RR
    KATALİTİK KONVERTÖR (KATALİZÖR)

Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmek için araçlara takılır. Seramikten yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplı katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir.

Katalizör

Katalitik Konvertör bir yanma odasıdır. Yanmamış ve zehirli gazları, hidrokarbonları (HC), karbonmonoksiti (CO) ve azot oksitleri (NOx) alevsiz olarak yakarak, azot, oksijen ve su buharı haline getirir. Dizellerde ayrıca is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem ve EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi bulunur. Tüm bu işlemlerin yapılabilmesi için üç değerli metal katalizör olarak kullanılır:

- Platin: Oksidasyonu sağlar...
    - Radyum: Konvertörün indirgenmesi için...
    - Palladyum: Stabilizasyonu sağlamak için kullanılır...

Konvertör çalışma sıcaklığı: 480-650 C Konvertör Ömrü: ~80.000km
    Buraya kadar alıntıyla bildiklerimin karışımıdır.

Yukarıdaki açıklama Yeterli olacaktır Zannediyorum.Katalizör'ün Araçlara uygulanmasını sağlayan ülke Abd ' California eyalet savcılarıdır. Nedeni ise California'nın jeopolitik yapısı gereği etrafı dağlarla çevrilidir.Abd'de üretilen yüksek cc li amerikan araçlarının egzostlarından çıkan yanmamış zehirli gazların hava kirliliğini maksimum düzeye çıkardığı gözlemlenmiş ve Çevre yasalarının düzeltilerek üretimi yapılan tüm araçlara Kat İlave edilmesi zorunlu hale getirilmiştir.Uluslararası Markalar ve Ülkelerde bu davayı baz alarak Araçlarının emisyon değerlerini minumum seviye'ye indirgemek maksadıyla Üretimini yaptığı araçlara katalitik konvertörünü ilave etmiştir.
    [B]AnıL DOĞRU[/B]
    anildogru@mynet.com

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    yazmış arkadaş güzelce..

bir de motosikletler de katalizör diye yazan sistem var. fakat katalitik konvertörden farklı.yakıt geri dönüşümünee deniyormuş google da yine baktım

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı kokohami45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katalizör nedir ne işe yarar çıkarılsa motora ne gibi bi zararı olur
    2 - internette gördüm adamlar cup motoru pc ye bağlamışlar amaç ne olabilir bizim crypton r larda bağlanırmı bağlanırsa ne gibi şeylerden bahseder o alet :D
    Sanırım programlalrını kuracaklar... O gördüğün aslında bir robot..Kendi kendine gidiyor..Sen kooordinatları giriyorsun laptopla.... Gerisini motora bırakıyorsun...
    Aman üstünde ol motorun yoksa kaçar gider tekbaşına...

Şaka bir tarafa emisyon ölçümü yapıyor olabilirler.... Çıkan gazın miktarlarına göre karbüratör ayarı yaparlar....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

çok teşekkür ederim yardımlarınız için AYRICA GSXRR sana ayriyetten teşekkür ediyorum...
    HIZLI YAŞA GENÇ ÖL :::::::::HAYAT BUYSA HAYABUSA :::::::::AKHİSARDRAG TEAM:::::::MOBİLETTE:::::YAŞAM İÇİN FARK YARATIRRRR::::::MOTOR KULLANMAK AYRICALIKTIR::queen::bounce::farao:

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    1- katalüzör ü arabadan dolayı çok araştımıştım. Kİmine göre performansa etki eder kimisine göre etmez. kısacası yakılamayan yakıtın geri dönüşümü ile ilgili..
    2- Chip tuning yapacaklardır. ondan bağmışlardır. hava yakıt dengesini ayarlıyayıp gücü arttırma çabası..
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Katalizör iptal edersen 130hp lik bir motorda 6 hp ye yakın extra güç elde edersin ve yakıtta aşırı artış olur.Katalizör yerine headrslar oynanırsa daha iyi güç alırsın
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Alıntı mach1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katalizör iptal edersen 130hp lik bir motorda 6 hp ye yakın extra güç elde edersin ve yakıtta aşırı artış olur.Katalizör yerine headrslar oynanırsa daha iyi güç alırsın
    aşırı yakıt artışı olmadı katalizatör yaptıgım 3 Arabada
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler