uzun süre kullanınmayan motosiklet ne olmuştur motorunda bir sorun olmusmudur
uzun süre kullanınmayan motosiklet ne olmuştur motorunda bir sorun olmusmudur
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
Temiz ve güzgün muhafaza etmişsen bişi olacağını sanmam..
Uzun zaman kullanılmayacak motorlar için yapılması gereken bir kaç şey var. Bensin deposunun ve karbüratörün içindeki benzinin boşaltılması vs. Bunlara dikkat edilerek yapılmış bir beklemede sorun olacağını zannetmiyorum.
Diğer türlü eğer çok alalede bir şekilde bekletilmişse de motora bir şey olmaz sanırım. B,r ustaya götürüp onun çalıştırmasında fayda var.
Ben 8-9 ay açık havada (yağmur çamur) beklemiş bir motoru bir arkadaşımdan almıştım. Ustaya götürdüm. Usta iyice temizledikden sonra çalıştırdı. Herhangi bir sorun çıkmamıştı.
MoToSikLeT KuLLaNMaK BiR TuTKuDuR.
::tutkuy::
dısarı bekliyor motor 2seneden beri
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
Depoyu boşalt,karburatörü boşalt,yağı değiştir,bujiyi söküp pistonun içine yağ vermek lazım.
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Uzunca süre bekleyen motorda, motor içinde kalan yağ, özelliğini yitirir. Ayrıca yağ içinde bulunan su silindir cidarlarını paslandırır. Bu nedenle; en az 6 ay yatmış bir motora;
1- Motor üst silindir kapağı sökülür.
2- Silindirin içerisi 10 numara yağ ile doldururlur.
3- 24 saat bekledikten sonra genel temizlik yapılır
4- Muhtemelen keçeler ve contalar kurumuştur. Karbüratör contaları en azından değiştirilmelidir.
marka ve model yazarmısın ne tarz motor olduğunu anlıyalım birde dısarda yatıyor diyorsun aküsü bosalmıstır kesin yağmurda filan kaldıysa birazcık bakıma ihtiyac duyulur zaten yag filan değişicek konumdadır
[I]suzuki gsr 600...2009[/I]
ufak bir bakımla hiç bişey olmaz..................
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)