Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorun kısa,uzun farları yanmıyor (TGB)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Selam arkadaşlar.. 2 aylık motur 4,5 kere 2 farklı servise gitti sinyaller yüzünden, yapıyolar aynı gün yada 2 gün sonra bozuluyodu.. En son gittiğimde başında durdum söküldü kablolar iyi bağlandı sözde.. 2 hafta sonra sağ sinyal yanmıyordu. Monitörün yanından kopan kabloyu gördüm elim ulaşamadığı için bende lehimledim hallettim..

Şimdide kontağı çeviriyorum parklar yanıyo,kısa yada uzunları açınca monitörde mavi led yanmıyor ve farlar yanmıyo. Far anahtarını açıp kapadığımda monitörde çok az bi mavi ışık beliriyor ve sönüyor. (Farlar hiç yanmıyo,daha önceden bikere farlar yanmamıştı kapatığ tekrar açınca yanmıştı 1 hafta sonrada komple gitti)

Bagajın altındaki bütün sigortaları teker teker söküp taktım hepsi sağlam gibi. Şunlardan hangileri farla ilgili olabilir nette de aradım ama bulamadım.

Tail
    Head HI
    Head LO
    Fan
    P-Source
    P-Source
    IGNITION
    SPARE

Service manuali aşağıda fakat fazla ing. olmadığı için bi yardımcı olursanız sevinirim sorun nerelerde olabilir?

http://www.quadatv.it/spaccati/tgb_s...25_inglese.pdf

.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Stunt Apache RTR Artık Yok....
    Tail = kuyruk
    Head HI = kafa (hı ne çözemedim)
    Head LO = kafa
    Fan = Fan
    P-Source = kaynak
    P-Source = kaynak
    IGNITION = ateşleme
    SPARE = yedek
    [B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
    [B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    head hi uzun farı
    head low kısa farı simgeliyor olabilirmi?
    sadece düşünce
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    evet ,

Head HI - uzun far
    Head LO - kısa far

ben asıl monitör ne oluyor onu çözmedim ??

Motosikleti
    Alıntı MaxiBoost adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet ,

Head HI - uzun far
    Head LO - kısa far

ben asıl monitör ne oluyor onu çözmedim ??
    motorun göstergelerinden bahsediyordur arkadaş

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Saolun bi deniyim, Head lo,head hi = uzun,kısa farsa diğer amperi uyan sigortalarla yerlerini değiştiriyim 10dakkaya haber veririm.

Motorun göstergesinde Uzunları yakınca mavi işaret beliriyodu şimdi ise far anahtarını kapatıp açınca çok az beliriyo ve gidiyo..

.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:30 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:18 PM ----------

15amper yazan HEAD hi ve HEAD lo da 2sindede 10amperlik sigortalar vardı. 15amperliklerde 10amperliklere takılmış. Neyse yerlerini değiştirdim ama yine olmadı.. Sorun nerden olabilir?

.

Motosikleti
    Alıntı arasad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saolun bi deniyim, Head lo,head hi = uzun,kısa farsa diğer amperi uyan sigortalarla yerlerini değiştiriyim 10dakkaya haber veririm.

Motorun göstergesinde Uzunları yakınca mavi işaret beliriyodu şimdi ise far anahtarını kapatıp açınca çok az beliriyo ve gidiyo..

.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:30 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:18 PM ----------

15amper yazan HEAD hi ve HEAD lo da 2sindede 10amperlik sigortalar vardı. 15amperliklerde 10amperliklere takılmış. Neyse yerlerini değiştirdim ama yine olmadı.. Sorun nerden olabilir?

.
    hacı sen şu motoru iyi bir elektirikçiye götürsen

Motosikleti
    yamaha ybr125
    Alıntı SaXoFoN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacı sen şu motoru iyi bir elektirikçiye götürsen
    oo saxofon konu dışına çıkmak gibi olmasın ama apache 150 nasıl ybr den iyi mi ybr kullandıysan tabii..bu arada karaağaçta güzelöz motor u biliyor musun ben de hataylıyım..

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Elektrikçide anlamaz ki.. Sorunu buldum sanırım sayfa 17-16da da resmi var deponun altından bu kablo çıktı galiba?

(Sayfayı yüklediği için Pdf dosyası biraz geç açılabilir)

http://www.quadatv.it/spaccati/tgb_s...25_inglese.pdf

.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    "Headlight Switch Coupler" yazan bağlantı çıkmışsa farlar yanmaz.

ustalar hata yapabiliyor,kaldıki fabrika çıkışıda hatalı olabilir,biri çin olmak üzere iki motor aldım.ikisindede aydınlatma ile ilgili sorun vardı. gece yolculuklarında sorun teskıl edıyordu.2 depoyuda soktum ve fislerin takılı olmadıgını gordum.su an sorunsuz islevini goruyor

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ustalar hata yapabiliyor,kaldıki fabrika çıkışıda hatalı olabilir,biri çin olmak üzere iki motor aldım.ikisindede aydınlatma ile ilgili sorun vardı. gece yolculuklarında sorun teskıl edıyordu.2 depoyuda soktum ve fislerin takılı olmadıgını gordum.su an sorunsuz islevini goruyor
    Umarım sadece fişlerindendir pazartesi baktırcam.. TGB nin servislerinden kadıköy ve hasanpaşadakine kesinlikle gitmenizi önermiyorum.. Yağ müşirini bozdular nasıl becerdilerse.. Sinyali yapamadılar kaç kere.. Hava filtresinin kapaklarını kaybettiler,diyaframı garantien değiştirdiklerini söylediler..

Bu sorunları (sinyal dışında) Kadıköydeki yer halletti de ben garanti falan anlamadım işçilik ücretide alıyolar.. Motora 2 kere yağ konuldu 2 servistede.. Toplam 2,3 aylık motora 150TL masraf yaptım.. Parayı geçtim ben yapılmasını istiyorum yinede yapamıyorlar. Sinyalleri 4,5 kere yapmaya çalıştılar en son yaptıklarından 1,2 hafta sonra yine bozuldu. Onunda kablosunu görebildim ve lehimledim..

Bu olayı Neronsda biliyor ana bayii.. Daha farların bozulduğunu söylemedim pazartesiyi beklicem..

Şonuç motorun sorununu bu 2 serviste çözemeyip zaman kaybına ve 150TL masrafa sebep oldular.. Aynı sorun ve yeni çıkan sorunlar yüzünden abartısız 10kere servise gittim.. Bu durumda napardınız?

Şöyle denicem Neronsa ana bayiiye gidip bu motoru far yüzünden yada herhangi bi sorunda moturu kendi tanıdığım servise götürüp orda baktırıp eğer değişecek parça varsa sizle irtibata geçip bu parçanın değişmesi gerekiyor dediğimde sizde garantiden çıkmayacağını bu parçayı yenisiyle değişteceğinizi kabul ediyorsanız 10 senedir tanıdığım servise götürcem dicem.

Eğer böyle bişey olmaz garantiden çıkar derlerse ne yapmalıyım Taiwanla irtibata mI geçsem tüketici haklarına mı başvursam bi yardım ederseniz sevinirim yada başka 3. bi servis mi yardımcı olursanız sevinirim?

http://www.tgb.com.tw/

.

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    klübe hoş geldin !

çan çin çon ,taiwan bilmem ne motor alırken bizim milletimiz (bende dahil) nasılsa 2 sene garantili ,2 sene boyunca nasılsa cebimden para çıkmaz diye düşünüp hayal aleminde yaşıyor .

Umarım şu yazdıklarımızı çok kişi okurda ona göre davranır .

halbuki, garanti falan yok ,
    yani neredeyse yok ,

bir kere işçilik ücreti garantiye dahil değil
    nasıl yani ???

evet aynen öyle ,
    mesela gaz teli koptu , diyelim ,
    kaç para gaz teli ? çin mallarında 15 -20 TL falan
    ama takması parayla ,

böyle bir saçmalık var,
    bu garantimidir ?
    alakası yok ,garanti falan yok .

ha iş bununlada bitse neyse ,
    insan lanet olsun para önemli değil, yeterki motor yapılsın diyor ..
    ama o da yok !!!!
    çünkü karşında yarım akıllı, muhtemelen ilkokul terk insanlar var ,
    bırak motoru dünyadan bi haberler ,
    (arada sağlam tamirciler ve servisler olabilir ama %95 böyle);

para önemli değil, yapın diyorsun ,bırak yapmayı başka şeyleride bozuyorlar ,
    hepten maymun oluyorsun ya
    tam rezillik ....

şimdi diğer yandan çin malı motorların faydasıda yok değil ,
    bunlar olmasaydı belki hiç motor yüzü göremezdik ,
    hem ucuzlar hemde saçma sapan uçuk kaçık milleti aptal yerine koyup sattıkları markalı motorların fiyatlarının düşmesine neden oldular ,, iyide oldu .

sonuçta neredeyse herkes bu yoldan geçiyor ,
    biri çıkacak sonunda bunları mahkemeye verecek ,çok büyük bir tazminat alacak ,servisler ve servis olduğunu zannedenlerde kendine gelecek .

Motosikleti
    Tgb 425 Atv
    'Maxiboots' yazdıklarınızla gerçekten çok haklısınız para önemli değil motor yapılsın diyorum oda olmuyor 1 haftaya kalmadan bozuluyo başka bi sorun çıkıyor..

Neronsa ana bayiiye arkadaşla gidip konuşcaz ücretsiz bu moturun garantiden yapılmasını istediğimide söylücem en son şu far sinyal olayını da anlatcam.. Eğer yapılmaz derse avukat tanıdık var 10 kere gittiğime dair elimde herhangi belge fatura yok ne yapılmalı ki,avukata garantide olan bi üründe arıza çıkması halinde eğer ücretli yapılması isteniyorsa ne yapılmalı gibi bişey sorup öğrensem? Neyse salı günü gidicem..

.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler