Merhaba Arkadaşlar,
Benim sorunum: Alarm açılıyor ama kapanmıyor pilden değil,yeri geliyor 30 kere basıyorum öyle kapanıyor... Teşekkürler...
Merhaba Arkadaşlar,
Benim sorunum: Alarm açılıyor ama kapanmıyor pilden değil,yeri geliyor 30 kere basıyorum öyle kapanıyor... Teşekkürler...
Kumanda açılabilir ise açıp tuşların altını temizleyebilirsin. Bu kadar basit bir nedeni olabilir.
Alarm kumandaları iki tane verilir.Her iki kumandada aynı arızayı gösteriyorsa alarmın kendi arızalı olabilir.Sadece bir kumanda bunu yapıyorsa kapatma tuşunun altındaki anahtar bozulmuştur.Genellikle kabarık bir metal şeklindedir.
Bazılarında ise bas-bırak küçük bir buton şeklindedir.Kabarık tip onarılabilir ama diğerini değiştirmek gerekir.
Kutusu açılabilir cinsten ise elektronikten anlayan birine baktır.Bazı parçaları
özeldir ama 35.- liraya yenisini alabilecekken 15-20 lira bile isteseler tamir ettirme derim.
Bir ihtimal daha var : Çok yakındandamı kumanda etmiyor?.Ediyorsa el kumandalarının pilleri zayıflamıştır veya alarmın anteni kopmuştur.
Kolaygelsin.
arkadaslar benimde bi alarm sorunum var.bir r6 aldim alarm var ancak calistiramiyorum sorun ne olabilir acaba,iki kumandayida denedim ancak sonuc yok .bi yardim lutfen
Alarm kutusuna elektrik veren kırmızı kablosunun üzerinde sigorta var.Önce onu kontrol et.Alırken baktım çalışıyor dediğine göre ilk iş sigorta.Sonra sigorta sağlam,sigortanın ucu ile şase arasında 12 volt ölçmek lazım.Bu normalse alarm şase almıyor olabilir.Bu da normalse alarm bozulmuş demektir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)