s.a arkadaşlar 151 rs uzun sre bsonradan tekrar arzalandı marşa basıyorum önce alıyuo gibi oluyo sonra zırrrrr diye ses gelioyor neden olabilir?? yardımlarınızı bekliyorum ( akü dolu , ayak marşım yok , marş motoru daha 10 kere calıstırılmamıstır )
s.a arkadaşlar 151 rs uzun sre bsonradan tekrar arzalandı marşa basıyorum önce alıyuo gibi oluyo sonra zırrrrr diye ses gelioyor neden olabilir?? yardımlarınızı bekliyorum ( akü dolu , ayak marşım yok , marş motoru daha 10 kere calıstırılmamıstır )
yourm yokmuu...
marşa ilk basışta marş motorunda bi gariplik yoksa sorun başka yerdedir.
benzin gitmiyo olabilir (hortum patlamıştır, benzin pompası çalışmıyodur, içine su kaçmıştır, vs)
buji ateşleme yapmıyo olabilir
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
ayak marşı nasıl yok 151 rs nin o motorun ayak marşı kesinlikle var....
ben aküsüz geziyordum o 151 rs ile paso ayak marşı ile....
20
Sorun akü ile ilgilidir.Uzun süre çalışmamışsa ya da başka sebepler(aksesuar vb) den dolayı akünün şarjı azalmıştır.Kontağı açtığında şarj var gibi lamba yansada marşa bastığın anda N ışığına bak hafif parlaklığı azalıyordur.Aküyü söküp şarj ettir, voltaj düşüklüğünden oluyordur.Akün tam dolu olduğunda ses kesilecektir.O seste marş dinamosundan gelir,gerekli voltaj sağlanmadığı için.
...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
...55VATAN41MEKAN...
akü bitmiş sorun bu
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
Zııııırrr sesinden sonraki dönemde hiç ses gelmeyecek göreceksin,yeni akü
alma zamanın gelmiş,hele de elektrikçide bağlatıp, 12.0V un altında bir değer okunuyorsa hiç kimseye sormadan at ....
binbasi nayman x-max ''06
Yamaha Touching Your Heart.
Safety First,then RIDE..!
sorunun akü olduguna %100 eminim akünün şarjı azalmıştır
içi cızzz ediyor desnene makinenin ya marş motorunda yada aküde sorun.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
2 şekil zır sesi vardır biri dişli kaçırdığında çıkan ses diğeri akünün bitk olmasından,marş dinomosunun lehimlerinin çatlak olması veya kömürünün bitmesindendir
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Marş kavraması denilen bir bolum var marş rublesi de deniliyor kesin onda bir arıza var...
Veya akünün kutup bası da kacırırsa yapar ;)
Sevgili kardeşim akün bitmiş ya şarja taktır,yada yenisini al.Sorun aküde..
"TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!"
Akü dolu demişsin o zaman marş rublesi arızası olabilir
mondial değilmi dostum. her ses gelir o çin mallarından. bence anormal değil gayet normal.
motorsiklet değil MOTOSİKLET.
Bazı cevaplar süper valla Usta N ışığı yok scooter bu.
Farı yakıp marşa basar mısın? Kemikli bir akü, az bir zayıflamadan sonra motoru harekete geçirmeli. Marş rölesinden de olabilir. Elin anahtar tutuyorsa marş rölesini deneyebilirsin.
тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ... www.facebook.com/ugurbas
[QUOTE=Nipp10;1808601]Bazı cevaplar süper valla Usta N ışığı yok scooter bu.QUOTE]
Valla gece cevap veren yok mu yazısına bakınca scooter mı commuter mi diye dikkat etmedim. Scooter da olsa sonuç olarak sorun aküde, boş lambasına bakmasın o zaman lambalarına baksın napalım.
...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
...55VATAN41MEKAN...
maşallah ama 10 senelik 30 bindeki kinetic hala orjinal motor.hiç açılmadı bile.o bile bu gibi bir sorun çıkarmadı yanlız bakımda babam bujiyide aradan çıkaralım diye onuda ustaya taktırtmıştı.salak çırak bujinin üstüne takılan kabloyu tam takmamış.yıkamacıda tazyikli suyu yiyince kablo iyice çıkmış ve çalışmayı engelledi.en sonunda yan grenajı açıp fark ettik.bir kerede buji dandikti ve ben performans artsın diye depoyada 1 kapak yağ koymuştum.nerden olmuş bilinmez buji yağlanmıştı.aşırı yağmurda yolda kaldı motor.
Allah'a şükür başka arızam olmadı şu güne kadar.Allah kimseyede göstermesin.
Konuya cevabım paragraftaki kalın yazıda.Olur mu olur herşey başa gelebilir .Geçmiş olsun
Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)
saolun arkadaşlar o ruble dediğiniz seyi buldum onu değiştirmem gerekiyormu tamiri olurmu allaha sukur herseyii yapan birisiyim tamirinide yaparım yani
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)