Motor hacim-yakıt tüketimi
Reklamlar
-
CanTR adlı üyeden alıntı
yukarıda belirtilmiş aslında, bu değerler rüzagara üstündeki kiloya ve devirli kullanıma göre değişirler.
genelde supersport veya benzeri güçlü aletlerde 1000cc olanlar daha az yakarlar 600 ler daha fazla, nedeni çevirdikleri devirle iligli olarak yaratılan enerji (Kw veya beygir olarak belirtilen)
ortalama değerlerle örneklemek gerekirse 600cc lik 4 silindir bir racing alet 125 bg (GSXR mesela) max güç üretirken ve bunu kabaca 13500 devirde üretirken aynı aletin 1000cc liği 185 beygiri 12000 devirde üretiyor.
yani soruyu doğru sormak lazım öncelikle :
sürekli aynı gücü üreten 600cc ve 1000cc lik iki motor aynı şartlar altında aynı benzinimi yakar?
örnekten gitmek gerekirse 600cc lik bir motor 100bg üretirken ve 1000cc lik abisi 100bg üretirken aynı benzinimi yakar?
aynı türdeki ve silindirli motorlardan büyük hacimli olan aynı gücü üretmek için daha az benzin tüketir bu mantıkla..
birde atlamışım : karbüratör ve enjektör işi komple farklı teknoloji onları karşılaştırmamak gerekli teknik olarak zaten...
yanılıyorsam lütfen düzeltin beni..
Cantr bende sizin gibi düşünmüştüm.Diğer arkadaşlar çok teşekkür ederim eline hakimolunca az yakıyor anlaşılan
Reklamlar
-
ER6F ; 100 KMde 4 Litre
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
10 Haziran 2012, 00:19
Merhaba
motosiklet yakıt tüketim değerlerine
http://www.yakittuketimi.net
sitesinden ulaşabilirsiniz.
-
10 Haziran 2012, 00:21
çok gaz=çok litre
az gaz =az litre
-
31 Ağustos 2012, 11:40
Bu motorlar aynı taksiler gibi arkadaşlar 90 km hız'ı geçmeye başladığın zaman benzini içmeye başlıyor, yaptığınız aragazlar, yaptığınız debriyajlar, ön kaldırma 2 kişi gitme, rüzgar alma, yokuş bunların hepsi yakıt tüketimine etki eden faktörler ancak en önemlisi biraz önce söylediğim gibi saatte 90-100 km hız'ı aşmaya başlayınca tüketim çok artıyor..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler