Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sürekli buji ateşlemesi???

REKLAM ALANI

Selam arkadaşlar...

Motorumda son günlerde bi sorun ortaya çıktı rölantideyken sol bujiden sürekli çıt çıt diye ateşleme sesi geliyo ve bi süre sonra bu sesle birlikte gaz kesiliyo motor tekliyo ve stop ediyo genellikle sıcakken yapıyo bunu soğukken bi sorun yok acaba bunun sebebi ne olabilir

Not:Bujiyi değiştirdim sonuç yine aynı Usataya gösterdim ama ustayı beklerken motor soğuduğu için teklemedi karbüratörü temizlemek için katkı maddesi kullanmıştım usta çok kullandığımı bu yüzden tekleyebileceğini söyledi bi süre temiz benzinle kullan düzelir dedi son 1 haftadır katkısız benzinle kullanıyorum ama düzelmedi

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fehmiilker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bisan 100cc
    büyük bi ihtimalle buji koblosundan yapıyor.
    buji kablosuna bobinden bujiye gidene kadar kontrol et karanlıkta. karanlıkta bakarsan kablodan kıvılcımın şaseye doğru aktığını görürsün.
    buji kablolarını değiştirmen gerkli.

Alıntı fehmiilker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük bi ihtimalle buji koblosundan yapıyor.
    buji kablosuna bobinden bujiye gidene kadar kontrol et karanlıkta. karanlıkta bakarsan kablodan kıvılcımın şaseye doğru aktığını görürsün.
    buji kablolarını değiştirmen gerkli.
    dün gece biraz kurcalamıştım ama pek bi kıvılcıma rastlayamadım belkide bakmayı beceremedim

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    katkı bir sebep olabilir belki ama
    öcelikle bobinlerden gelen ateşlemeye bakılmalı, devamındada bujilere, ve bujilerin ne kadar düzenli ateşleme verdiğine..
    sağlmsa cdi problemide olabilir..
    koyduğun katkı dan dolayı tüm gözenekler açıldığı için eğerki daha önce memeleri tıkalı bi karbüratöre hava ayarı yapıldıysa bundanda olaiblir
    GKN MOTORS

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler