zincir temizlerken benzinmi mazotmu tercih edilmeli ikisinden birinin dişliler arasındakii siyah şeylere( ismini bilmiyorum) zarar verdiğini duymuştum acaba hangisi zarar veriyor
NOT: GAzyağı ile temizle demeyin bulunmuyor namussuz=)=)
zincir temizlerken benzinmi mazotmu tercih edilmeli ikisinden birinin dişliler arasındakii siyah şeylere( ismini bilmiyorum) zarar verdiğini duymuştum acaba hangisi zarar veriyor
NOT: GAzyağı ile temizle demeyin bulunmuyor namussuz=)=)
sanayide gaz yağı var diyolardı
dediğin şey o-ringler benzinle temizlemesen iyi olur, tercihen mazot ve gaz yağı olabilir...
castrol zincir temizleme spreyi, 15 tl. 5 dakkada beşiktaş, anında pırıl pırıl.
temizledikten sonra bi de yağ gerek buna
Abicim gazyağını gerçekten bulamazsın haaa imkansızmı ? değil tabiki ama benim mazot satan bir abim var o bile çok zor diyor o yüzden sen al bi castrol sprey temiz iş hiç yorulma boşuna
herkese çok teşekkürler
Ben eski motor yağı ve bez ile temizliyorum hem ucuz hemde gayet iyi temizliyor. Temizledikten sonra yağlamayı unutma.
[B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]
[COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]
kayseride gel sana istemediğin kadar çok satışı var sanayide. ama işte başka şehirtde bilemiyeecem.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Bir not:
Kardeş bu aradığın gaz yağının sosyeteleştirilmiş hali var Carrefour'larda var özeliğini yitrmemiştir ama 1 lt=10 tl işte bu fiyat yüzünden değmez...
Değerli Kardeşim,
Bu iş sence mantığa ters düşmüyormu?Temizlemek istediğimiz zaten zincirin üzerindeki kirlenmiş yağ tabakası.Bunu eski motor yağı nasıl temizliyor?Motor yağı eskiyince incelip tiner,benzin,gaz yağı gibi bir özellikmi kazanıyor?
Yardım için soru soran kardeşimize bu cevabının ne faydası olacak.Bu bilgiyi kimden aldın?Zaten yağlı olan bir şeyi yağla temizledikten sonra tekrar yağlamak hangi mantığın ortaya koyduğu bir öneridir?
Zincirler iki çeşit:
1-Sadece metal
2-Metal+ "O" veya "X" ring denilen lastik contalı
Sadece metal olanları eritici,inceltici her şeyle temizleyebilirsiniz.Sonra 90 numara yağla bile yağlayabilirsiniz.
"O" veya "X" ring denilen lastik contalı olanları lastiğe zarar vereceği bilinen benzin,tiner,solvent gibi maddelerle temizlemek ömrünü kısaltır.Bu contalar zincire neden ekleniyor,oynak yerlerin içinde yağ daha uzun süre kalsın diye.
Özel temizleyicilerin dışında ilk olarak gaz yağı,bulamıyorsak mazot kullanmalıyız.Yağ olarakda yapışıp kalacak,etrafa sıçramıyacak birini birkaç denemeden sonra bulabiliriz.Bu konu çok tartışıldı,arayıp bulabilirsiniz.
kesinlikle mazot...
Kawasaki ER-6F nin kullanım kılavuzunda mazot ile temizleyin yazıyor..
Ben onlara inanıyorum.
Mazotun, incelik ve çözücülük olarak, benzinden fazla farkı yok.
Ben, mazot ta kullanmıyorum.
Castrol marka Zincir temizleme spreyleri var, gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.(Başka markalar da olabilir tabii)
[B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]
[COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]
kesinlikle gazyağı. bu meret her akaryakıt istasyonunda yok haklısın. türkiye'de dağıtıcılardan bir tek Petrol Ofisi satıyor bunu bildiğim kadarıyla, o da her istasyonunda değil, bazılarında oluyor ancak... yer belirtmemişsin, ankara'da isen hemen sana nokta yer tarifi verirdim...
bu zincir yağlama olayını bence fazla takmamak lazım. ayda bir 3 ayda bir paslanmasa yeterli eğer motorunuz cbr600 değilde çin malı zincire sahipse.....(20-50liralık zincir)
o-ringsiz zincir ise en hızlı temizleme yöntemi balata spreyi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)