Selam,
Benim guzide 125cc'lik MZ'im kadraninda 12bin devir var. Ben genelde 6000-8000 arasi kullaniyorum bu aleti. 6000'in altinda yokuslarda vesairede kaldirmiyor direk devir dusmeye basliyor. Normal midir ki bu?
Ayrica bugun bole biraz aleti kurcalim dedim. Okula gidip otoparkda sagini solunu takip cikarmaya basladim. Evhanimi modunda ince yerlere girmis tozlarini aldim. Tabii her usta tamirci gibi motoru kapadimda elimde fazladan kalan bikac parca oldu ama onemli degildiler galiba. Sonra otoparkdan cikip cay icmeye gittim. Orda bi saat oturdum ve geri donmek icin motora bindim. Gayet guzel calisiyordu hatta muhtemelen psikolojik olsa gerek daha iyi bi performans izlenimi vermeye basladi. Ama cok uzun surmedi bi sure sonra hizlandigimda teklemeye ve durmaya basladi. Once icimden kendime kufur ettim calisan motoru niye acip kapiyosun diye, sonra yok dedim ben bunu ikinci el aldim kesin kazikladilar. Neyse en kotu bi kenara birakirim okulda bisi olmaz zaten moduna girmeye basladim. Sagina soluna bakiyom bu arada acaba cikardimiz parcalardan takmadigimiz mi var diye. Ama hersey yerli yerinde gozukuyodu. Son bi kez koltugun altina bakim dedim ve supersonik toz bezimin hava almasini engelledigini cozdum. Hizlandigimda vakumla direk tum boslugu kapiyomus alet, dusuk hizlarda sorun olmuyodu tabii.
Bolede bi hikayemiz oldu su kisa motosiklet gecmisimizde iste.
saygilar...