Arkadaşlar Motosiklet icin Dijital benzin göstergesi nerden bulabilirim? Acaba LPG li araclardagi LPG göstergesi uyarmı ?
Arkadaşlar Motosiklet icin Dijital benzin göstergesi nerden bulabilirim? Acaba LPG li araclardagi LPG göstergesi uyarmı ?
07-gєηçℓιк
Son 1 yıldır karşılaştığım en güzel sorulardan biri Bende merak ettim şimdi.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
LPG göstergesi basınçla ilgili değil mi?
lpg göstergesini alıp kademeli bir samandıra ile uydurmak mümkün olabilir
::tutkuy::
gerçekten güzel soru olmuş. bilgisi olan varsa benimde ihtiyacım var aslında =)
Honda Hayat Onda...
bende kaska silecek taktırmayı düşünüyorum
bu daha faydalı vatana millete
şamandırayla kalibrasyon tam yapılamaz. faydasıyla orantısız biçimde zor bir işlem. vazgeçin.
bırakın dijitalide normal benzın göstegesi nerde kaça taktırılır bilen anlatsın
motosiklet icin olanını zor bulursun diye tahmin ediyorum otomodifikasyon malzemesi satan dükkanlara sor derim mutlaka vardır...
Valla dijital yapmak yerine analog yapmayı tercih ederseniz yapılabilir bence.Ama dijital zor yaw.
LPG Lİ araçların göstergesi benzin göstergesi olarak kullanılamaz asla olmaz çünkü adı üstünde o lpg(gaz) için benzin(sıvı) ise çok farklı lpg deki şamandıra gaz tankının içindeki basınca göre artış ve azalış gösteriyor yani senin motoruna asla uyum sağlamaz eğer lpg taktırırsan olur aksi taktirde imkanı yok hiç uğraşma
LPG sıvılaştırılmış gaz değil mi yahu? Ben mi yanlış biliyorum?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
dijital gösterge mV (milivolt) değerine göre ekranda değişikj görüntüler oluşturuyor
demek ki bize mv üretecek bir sensör lazım
LPG de ki sensörler basınç transmitter leri
yani basıncı elektiriğe çeviriyor
atıyorum
1 birim basınçta 0,101 mV
2 birim basınçta 0,102 mV
3 birim basınçta 0,103 mV
üretiyor
gösterge de kalibre edilerek her mV a göre değişik bir kademe gösteriyor
benzinde basınç kullanamayız (aslında kullanılabilir ama motor için bu çok zor)
benzinde çift şamandıra daha doğrusu çift skalalı şamandra kullanmak gerekir fakat bu da depo hacmini ciddi anlamda düşürür
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
arkadaşlar hiç uğraşmayın... ben elektronikçiyim. size yardımcı olabilirim. dijital benzin göstergesi devresini vereyim.. birleşin kac kişi istiyorsanız sayınızı çoğaltın. elektronik fabrikalara ucuz fiyatlara yaptıralım...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:15 PM ----------
Dijital Göstergeli elektronik Kilometre de yapılır. isteğinize göre...
msn:whiteblue7175@hotmail.com
duydum gördüm bağırma benım benzın göstergem aslında hiç bozulmuyor yalnız biraz zahmetli yaş geldi artık kolay olsun diye sormuştum şimdi motosıkleti stop ediyorsunuz motosıkletınız in benzın gidonu bacaklarınızın arasında ayağa kalkıyorsunuz öne doğru eğilip benzin kapağını acıp bu arada eğilmişken arkanızı kollayın artçı varken yapmayın sağa vede sola motosıkletınızı sallıyorsunuz ve engın zekanızı kullanarak kaç km re gideceğinizi tahmın edıyorsunuz tabı km saatınızde calışmıyorsa tahmini iyi yapmalı yada harcadıgınız kadar benzını alıp yola devam edebılırsınız ama bu durum beni senelerdir bu konuda beni prof yaptıda hani kolay olsun artık be dedim baktım konuda açılmış
lucas kardeşim bu motor kolay kolay servis görmediği için bende göremez oldum cok şükür şimdi bilgi sahıbı olmadan ustaya servise gıtsek atar tutar ama burdan bılgi sahıbı olurda gıdersek usta kolay kolay atıp tutamaz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)