Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Dijital Benzin göstergesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    internette "sıvı seviye göstergesi" diye aratarak onlarca değişik, ledli seviye gösterge devresi bulabilirsiniz. elektronikten anlayan birilerine bu devreyi yaptırısanız istediğiniz gibi bir pakete de onu yerleştirip kullanabilirsiniz. seviyeyi ölçmek için prob olarak kullanılacak çubuk kısmını da deponun içine uygun şekilde, benzinden etkilenmeyecek uygun çift taraflı bantla yapıştırırsanız kendi ürettiğiniz bir dijital göstergenin sahibi olursunuz...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    abi en güzeli deponun bir tarafına alttan bir delik üstten bir delik iki delik ucuna şeffaf hortum buyrun size manuel hiç bozulmaz gösterge.hemde yapması çok basit.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    digital benzin göstergesi pekala yapılır
    neden yapıp satan yok ? çünkü böyle bir göstergeye rağbet olmaz ,
    düşünün kime satacaksınız ?
    bu topiği açan arkadaşa sattık diyelim, peki bir sonraki müşteri nerede ?

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üretsinler bak nasıl satılıyor.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    LPG sıvılaştırılmışgazdır evet, yani deposunun içinde sıvı halde durur. Bu yüzden LPG göstergesi şamandırası sıvı için kullanılabilir.

Fakat motosikelte uyduramazsınız çünkü silindirik ve 50 litrelik bir depoya göre ayarlanmış şamandırayı nasıl motor deposuna sokup senkronize edeceksiniz?

Kaldıki LPG göstergeleride çok verimli çalışmazlar, depoyu fullersiniz tam dolu gösterir ledler emsela ama %30 a düşene kadar hala dolu göstermeye devam eder gibi
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motora eklenmiş her teferruat beraberinde arıza ihtimalini de arttırır.
    Ben her yola çıkışımda 400 km nin üzerinde yol yapıyorum,yollarımın neredeyse yarısı en yakın benzinlikten 50-60 km uzakta yol dışı parkurlarda oluyor ve buna rağmen benzin göstergesine ihtiyaç duymuyorum.
    motosiklet ile dünya turu yapanlar bile böyle bir dijital göstergeye ihtiyaç hissetmiyorlar

evet olabilir

Motosikleti
    Mondial 125 UAG
    Bende böyle bişey bakıyorum. Birçok elektronik devre mevcut ama ölçüm probunu ve kablosunu depoya nasıl entegre ederiz bilmiyorum.
    [B]31 LF 639[/B]

MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    muhtemelen depo içerisinde buna benzer bir fuel level sender yani seviye sensörü vardır,
    ucundaki sıvı içinde batmayan şamandıra seviyeye göre yukarı aşağıya hareket eder , yani deponun içindeki benzine göre şamandıra yukarıda veya aşağıda durmaktadır ,
    bu şamandıranın bağlı bulunduğu çubuğun diğer tarafında da basit bir mekanizma vardır ,seviyeye göre direnci değişen bir mekanizma , kabaca buna potansiyometrede diyebiliriz ,
    sonuçta direnci değişen bu parçaya göre bir pic programı yazılarak seviye bilgisi hatta litre bilgisi ekrana verilebilir ama dediğim gibi bundan kaç tane satacaksınızki uğraşasınız ??

Merhabalar,
    Rapidshare ye digital lpg sisteminin resimlerini verdim çalışan bir devredir sorusu olan arkadaşlara cevap veririm ,
    her nedense bir türlü resimleri buraya koyamadım ya ben beceremedim yada sitede bir sorun var arkadaşlardan birisi indirip buraya resimleri koyarsa mutlu olurum

https://rapidshare.com/files/1807085227/LPG_RESİM.rar

varan22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2004 ybr 125
    Daha önce kullanmış olduğum motoran torro 100 ün göstergesi dijitaldi. İllaki dijital yapmak istiyenler linkteki göstergeyi alıp şamandrasıyla beraber bir şekilde motoruna uydurabilir. Tabi sadece benzin ibresi tek satılırmı onu araştırmak gerek göstergenin tamamı da zaten 50 tl civarı. Ama bence analog olan daha bir hoş.

http://cevizcioglumotosiklet.com/?ne...KM-SAAT-KOMPLE

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    yaw bu meret arabada dogru göstermiyo,güvenipte motorla yola mı çıkıcanızben hiç dogru ölçen lpg göstergesi görmedim ( çevremde) buna taksici arkadaşlarımda dahil,hepsi halen km hesabı yapıyor,iki defa şahsen yolda kaldım,hem sıralı hemde normal sistemli olanlardan,güvenipte motora sokuşturulacak mekanizma deil,emeginize yazık..
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Arkadaşlar konuyla alakasız olabilir fakat bende bir konuyu merak ediyorum bi süredir

Arkadaşımın BMW (otomobil) sini aldığımda gayet işe yarar bi ibre olan "şu anki agresif kullanımınız ile şukadar gider- şukadar yakıt harcarsın vs.)

anlık yakıt sarfiyatı göstergesi sayesinde, arkadaşım hiç önemsemediği için tuhaf kullanıyor fakat ben bana söylediğinden çok daha fazla KM yol yapabilmiştim.

Bu tarz bir göstergeyi sağlıklı çalışır biçimde motosikletime uygulayabilirsem çok işime yarar, bir depoda atıyorum 100 km yakın ekstra yol imkanı sağlar bana.

Bir çoğunuza gereksiz gelebilir, fakat ciddi araştırmayı düşündüğüm bir konuydu, nispeten yakın bir konu görünce sizlere de danışmış olmak istedim.

Alıntı blt_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaw bu meret arabada dogru göstermiyo,güvenipte motorla yola mı çıkıcanızben hiç dogru ölçen lpg göstergesi görmedim ( çevremde) buna taksici arkadaşlarımda dahil,hepsi halen km hesabı yapıyor,iki defa şahsen yolda kaldım,hem sıralı hemde normal sistemli olanlardan,güvenipte motora sokuşturulacak mekanizma deil,emeginize yazık..
    Sayın blt_59 rapidshare ye yüklediğim diğital göstergenin devresinden tutunda yazılımına kadar biz yaptık denenmiş ve çalışan bir devredir anolog sistemler yani ibreli sistemler yaşlı insanların düz yolda baston ile yürümesine benzer ,diğital sistemler ise 1 sn 1000000 defa sistemin kontrolunu yapıp degerlerde degişiklik varsa ekrana aktarır.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler