önceden yarı sentetik 10w40 kullanıyordum iyi idi sorun yoktu..
şimdi castrol power 1 racing 10w50 tam sentetik kullanıyorum motorda inanılmaz rahatlama oldu..
önceden yarı sentetik 10w40 kullanıyordum iyi idi sorun yoktu..
şimdi castrol power 1 racing 10w50 tam sentetik kullanıyorum motorda inanılmaz rahatlama oldu..
Arkadaşalar Shell ADVANCE SX 4T 15-50 yag kalite ve performans bakımından iyimidir acaba kullanan varmı?
07-gєηçℓιк
kitapcıgında tam olarak bişey yazmıyor çizelgesinde görünen yazın 20-50 kışın 15-50 gösteriyor cizelgede bende ona göre aldım ama henüz açmadım daha yarın koyacaktım yagı. sizin öneriniz nedir?
07-gєηçℓιк
Bu yağ madeni yağdır, Shell ADVANCE (SX) değilde (VSX) olanı var, aynı yağın, 15-50 side var 10-40 ıda var. (SX) ten biraz pahalı (VSX) ama hakkını veriyor. (SX) in litresi mesela burada 12 tl iken (VSX) 18 tl. Fakat (VSX) ful sentetiktir. Ben yazın Shell 15-50 (VSX), kışın ise 10-40 (VSX) kullanıyorum devamlı. Sen Antalyada' sın herhalde, 4 mevsim bu yağın 15-50 sini kullanabilirsin. (SX) sarı etiketli, (VSX) beyaz etiketlidir. (VSX) kullanmanı tavsiye ederim. Ben çok memnunum. (SX) madeni yağdır. Tavsiye etmem. Yarı sentetik bile değil yani, ful madeni
yarın gidip degiştireyim ozaman bunu 8.5 tl ye aldım.10-40 13.5 tl idi.
07-gєηçℓιк
umarım degiştirirler.
07-gєηçℓιк
Bugun Sabah dun akşamki aldıgım shell advance sx 15W-50 yagı degiştirmek icin eve uzaklıgı 15 km olan shell petrola gittim.Ordaki görevliye Yagı yanlış aldıgımı açmadıgınımı ve degiştirmek istedigim söyledim. Kasiyer bana Nezaman aldımı sordu bende dün akşam almıştım dedim. Kasiyer - Dün akşam aldıysanız bugun degiştiremezsiniz dedi bende sebebini sordum bilgisayar sistemli calıştıgımız icin degişim yapamam dedi. şimdi elimde kalan yagamı yanayım yaktıgım benzine mi yanayım. bu yagı koysam 500 km sonra filan degiştirsem bişey olurmu? sentetik yag ile normal yag arasında ne fark var? teşekkürler
07-gєηçℓιк
Yok ya bişey olmaz, değiştiremediysen kullan ama bi dahakine aklında bulunsun (VSX) alırsın. Sentetik yağ ile mineral yağ arasında ne fark var ? Şimdi buraya yazsam çok uzun yazmam gerekir, ama forum ortamında farklı yerlere yazdım ve bu konu hakkında forumda bir çok yazıda okudum. Yani arattırırsan bulabilirsin.
Pratik bir bilgi: Bi web sitesinden alıntıo yapıp kopyalıyorum.
SENTETİK YAĞLAR
Mineral esaslı baz yağların özellikleri, ham petrolün özellikleri ile sınırlıdır. Ayrıca; son yıllarda dünyadaki ham petrol üretiminin azalması ile petrol fiyatlarında görülen hızlı artışlar, günümüzün gelişen teknolojisi sonucu daha zor şartlarda çalışabilecek yağlara gereksinim duyulması nedeniyle sentetik yağlayıcıların kullanılması ile ilgili çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır.
Sentetik yağlar petrol esaslı olmayan kimyasal sentez yöntemleriyle elde edilir. Kimyasal proseste sentetik yapıyı meydana getirecek hidrokarbon moleküller boyut ve şekil bakımından birbirinin benzeri olacak biçimde tasarlanır. Sentetik yağlar özenle düzenlenmiş bu yapısı sayesinde düşük sürtünme, düşük sıcaklık, en az aşınma, enerji (yakıt) tasarrufu gibi birçok üstün özelliklere sahiptir. Çok düşük sıcaklıkta kolay akar, çok yüksek sıcaklıkta incelmez. Yüksek oksidasyon ve ısıl mukavemeti sayesinde kullanım ömrünü uzatır. Laboratuar ortamında farklı bir teknoloji ile üretilen sentetik yağlar,mineral yağlara oranla daha yüksek ve daha düşük sıcaklıklar ile yüksek basınca karşı dayanıklıdır.
tamam bi dahakine vsx alacam lakin bugun baktıgımda sentetik motosiklet yagı sadece 10-40 var. shell oturdugum yere baya uzak dun yol üzerinden gecerken almıştım. başka tavsiye yag markası olarak ne kullanabilirim opet iyimidir?
07-gєηçℓιк
çok geç bakıyorum ama
tüketici haklarından kimsenin haberi yok sanırım
alınan malın ambalajı bozulmadığı sürece her şekilde 15 gün içinde geri iade edilebilir
yani aldığın o yağı senin her şekilde geri verebiliyor olman gerekirdi ama kasiyer yağın iadesini almak istememesinin sebebi iadelerde kendi priminden kesiliyor olsa gerek bundandır
bu tarz şeylere dikkat edin arkadaşlar
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
10-60 elf tavsiye ederim iyi bir yağ
ilkay abi bende 650 pegaso var acaba hangi numara yağ kullansam bilin varmı yada en kalitelisi hangisi
Viskozite Ölçüm Cihazları (Viskometre) yağın özelliğini kaybedip etmediğini ölçmeye yarar .
Castrol Tam Sentetik.
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)