arkadaşlar motortdaki kesici sübablarlamı ilgili yolsa elektronik bobinlemi ilgili.
arkadaşlar motortdaki kesici sübablarlamı ilgili yolsa elektronik bobinlemi ilgili.
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
ateşlemeyi kesiyo o şekilde deviri sabitliyo...,!
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
normalde kesmemesi lazım ama birazda şansına.
şimdi kesme sebeplari:
1.subaplar zarar görmüş olabilir özellikle eksoz subabı.mesela eksoz patlatıyorsan kontağı kapatıp açarak, patlama eksoz subabına kadar gelir ve de subap zarar görür.1 kaç gün sonra da kırılır
2. eksoz subabı yanan gazı atarken daha çok ısınır. ısındığı için uzar ve subap boşluğu çok değilse subap kapanamaz . kapanmayan subap daha çok ısınır ve yine kırılabilir.
3.subap a taş veya kurum gelirse yine kırılır.
4.subap yayından bahsediyordu geçen arkadaş mt de . bi arkadaş yine yay eskiyip özelliğini yitirmişse zamanlama hatasından subap pistona çarpar kırılır manasında demişti
5. bunu ben tahmin ediyorum. normal de subap çeliği hararetle yumuşamaz ama bizim çin çan çon motolarda aşırı harı hararetten subap çeliği suyunu verip kararıp yumuşaya biliyor diye tahmin ediyorum
sen yeni üst kapak al bir de subapları yaylarını yenile enaz 1-2 sene kıramazsın subap ayarın çok sıkı değilse
yani benim moto devir kesiciye çok giriyor hatta 5 saniye beklettiğim de oluyor kırılmadı çok şükür
kardeş çok sağol.sübabları çok sıkmamamalı biraz ses gelmeli değilmi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:53 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:47 AM ----------
ya kardeş ben anlamıyorum benmki bağırtmaktan değil hoz yapmaktan 5 viteste 120 yi geçtikten sonra jkesiyor bu sübabı
ya aslında ideali ne çok ses gelmeli ne de çok sıkı olmalı . kitapçıkta yazdığı gibi olmalı. soğukken biraz şık şık eder işte ısınınca geçer. ideali o .
ustalarda kırmayalım subabı diye yazın daha da boşluklu yapıyor bir yönden de haklılar ama. boşluk ta iyi değil performans yakıt tüketimi olumsuz etkilenir çok boşluklu olunca.
sen nasıl 3 kere kırdın gerçekten yazık can sıkıntısı. ya ustada problem var yada kullandığın subap çok adi veya yaylar filan
ayın 1 5inde yaptırcam ustam sübabalr sıkı olunca yükse devirde sübab kırma ihtimali var sübablarda hafif ses gelecek
bu subap çeliğinin adı da semente çeliği. bizim çinliler demirden yapıyor sanırım
mutlala biraz ses glcekmiş kardeş kenan sofuoğlu motor ustası ile konustum ustalar sübab sesine uyuz olurlarmıs.soyad bnzerliği ile bni facebookta eklmişşansımdan oda kenanın babsının dükkanında tamirci imiş
yok krdeş.ordaki bir elemannın soyadı ile bnm soyadım aynı o vesiile ile adamlar büyük ccli motorları yapıyorlar en az 250 cc.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:09 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:08 AM ----------
o sofuoğlu bn sertoğlu elemanın babasında eski ustalrdan
anladım... motoru tayfunun dükkandamı yaptırıyosun
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
eski yağ koymaz herhalde
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
kullandığı yağğ kalitesizmiş ayrıca 20-40 kalın yağ kullanmış.silindir piston kendim takabilirm ama sübablardan anlamıyom olmazsa antayda yaptırıp burada kendim takarım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)