Arkadaşlar şimdi 110'luk bi elittem var
her gün aynı yerde sanki benzin bitmiş gibi gaz yemeyi kesiyor (karbüratör'e pislik gelmiş gibi de diyebiliriz)...
bunu ne zaman yaptığı hakkında bi kanıya vardım ama eminde değilim,
genelde gazı birden kestiğimde yapıyor ve egsozda patlamalar oluyor...
ve gaza yüklendiğimde aşırı sarsıntılı dur-kalk yaparak ilerliyor..
karbüratörde pislik olmadığından eminim karbüratörden şüphelenip yeni aldım yine aynı, servise götürdüm ama sürekli yapmadığı için bişey yapamadık...
Jigle olayı var bide gaz yemeyi kestiğinde jigleyi çektiğimde 40 km hızla gayet normal bi şekilde gidebiliyorum 60 km'ye gelince yine teklemeye başlıyor...
Bu durumda jigle'yi tekrar çektiğimde ise (havayı tamamen açtığımda) stop ediyor... her şeyi denedim...
bunu yaptığında benzin deposunun kapağını açıp içine sıkıca üflediğimde,
sorunsuz çalışıyor belli 16 km kadar gidiyorum tekrar tekliyor yine depoya üflüyorum yine düzeliyor ben bu işi çözemedim,
benzin pompası görevini yapamıyor desem zaten depoda benzin pompası diye bişey yok...
Karbüratörde pislik var desem temizlediğimde de yapıyor..
Buji ısınınca iş görmüyor desem depoya üfleyince soğuyacak değil ya
Baştan karbüratördeki şamandıranın üzerindeki benzini şamandıranın yukarı aşağı hareketiyle iniş çıkış yapıp benzini karbüratörün içine dolmasını sağlayan iğne den şüphelendim acaba yukarı çıınca aşağı inmiyor mu diye karbüratörü değiştirdim yine aynı bi fikri olan varsa ihtimal bile olsa deniyecem,
ömrümü yedi bu motor