bugün ustama sordum, karbüratör temizleyici işe yaramaz ve karbüratör sökülüp temizlenmez dedi. alttaki vidayı açarsın tahliye borusundan pisliği atarsın dedi.
ama temizleyici katın deneyin, içiniz rahatlar belki. ben kullandım zararı olmadı.
bugün ustama sordum, karbüratör temizleyici işe yaramaz ve karbüratör sökülüp temizlenmez dedi. alttaki vidayı açarsın tahliye borusundan pisliği atarsın dedi.
ama temizleyici katın deneyin, içiniz rahatlar belki. ben kullandım zararı olmadı.
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
Motosikletlere özel üretildiği söylenen Thunder bilmemne diye bir katkının reklamını görmüştüm, geçenlerde de Feyizoğlu'nun sitesinde karşıma çıktı. Aramızda kullanan var mı acaba?
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45761
[B]J şimdi asker[/B]
yaa bırakın arkadaşlar karbüratör temizleyici katkı maddesini filan hep işin kolayına kaçıosunuz, birazda kendiniz bişeler yapmaya çalışın.
karbüratörü söküp temizlemek 10 dk'nızı almaz.
karbüratörü sökün sadece altındaki benzin haznesini çıkartın (içinde şamandıra olan hazne), içini çalkalayıp geri takın.
ince bakır bir tellede karbüratörün içindeki delikleri temizleyin tıkanmışsa felan.
eğer ayar yapmayı bilmiyorsanız (rolanti ve benzin ayarını) o ayar vidalarına hiç dokunmayın olduğu gibi dursun..
karbüratör temiz oldukça motosikletin çekişi ve hızı okadar iyi olur...
aslında çok kolay ama dediğim gibi her motosikletin karbüratörü değişik.
Bilmiyorsanız eğer temizlemesini, bilen bir usta temizlerken iyi izleyin eminim bidakine sizde söküp temizleyebilirsiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:20 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:16 AM ----------
benzin depolarınıda temizlemek kolay.
önce depodaki benzini çıkarın.
sonra deponun benzin açma kapama vanasını anahtarla sökün kalan benzinide çıkarın dipte kalan pislikler böylece çıkar içinede bi hava tuttumu tertemiz olur,
sonra tak vanayı geri benzinini doldur tamamdır..
selam arkadaslar.. konu birhayli zaman once acılmıs ama.. ben yinede bilgilerimi paylasayım.. 2004 gs500 motorum butun kıs yattı.. akabinde sezon acılınca bindikce bi sıkıntı oldugunu gozlemledim.. 7000 devir ile 10000 devir arası gaz tam acıkken hafif bi sallantı vardı motorda.. benzin saglıklı ulasmıyo gibi.. bende dun depoya benzin katkısı karburator temizliyici die bi sıvı ekledim.. carpex marka.. ve bugun baya bi yol yaptıkdan sonra tekrar bi deneme yaptım ve salantının gectigini gozlemledim.. sanırım yakıt sistemi icersinde biriken bitakım pisliklerden oturu yapıyodu sıkıntıyı..
benim ybr 125 var,bende carpex kullanıyorum, aynı sorun bendede vardı 5-6 bin devirlerde gaz açarken oluyordu, şuan o problem 4 bin devire indi ve daha kalan katkı maddesini 3 depo kullanacağım, inş umarım tümden temizler
Kötü, karışık benzin yüzünden oluyor... Vakumlu karbüratör açıp temizlemesi çok kolay, youtube da bir sürü video var, izleyerek yapılabilir. O karbüratör açmayan ustaya da lafım; motor da oyuncak değil, açmasın o zaman, bıraksın bu işleri...
teo yakında tek başına karburatör uretçen sen yav?
olacak olacak az kaldı..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)