neden tahliye borusundan siyah duman çıkar
Reklamlar
-
25 Ağustos 2009, 16:51
selam ustalar. benim kanuni motocar 200cc motosiklet kullanıcısıyıım..
yaklaşık 1 yıldır bende. Fakat son bir kaç gündür motor ısınınca marş motorunun yanında bulunan tahliye çıkısı şeklinde görünen bir hortumdan siyah dumanlar çıkmaya başlıyor.Bulunduğum yerdede tamirci olmadığından çaresiz kaldım. yine motora binmeye devam ediyorum.yarı yolda bırakır diye korkuyorum. Sizden en kısa sürede cevap bekliyorum. Siyah duman çıkmasındaki nedenler ne olabilir.
Reklamlar
-
25 Ağustos 2009, 17:24
Büyük ihtimalle motoru yemişsin.
Yağ yaktığından pistonlarda kaçak olduğundan olabilir.
-
o bahsettiğiniz hortum karter havalandırma hortumu o hortumu takip ettiğinizde hava filtresine gittiğini görürsünüz.
Motor yağ yakıyor olabilir öyleyse motor diplemiştir. Motor yağının iyice azalmış olması ve özelliğini kaybetmiş olması buına sebep olabilir. İyi bir ustaya gösteriniz. Tamirci yoksa bu işlerden birazcık anlıyorsanız öncelikle motor yağını kaliteli bir yağ ile değiştiriniz ve motorun performansında düşme varmı ona bakınız.
-
karter havalandırma hortumu bazı motosikletlerde hava filitresine kiminde boşta duruyor. arkadaşın bahsettiği hortum da karter havalandırması.
büyük bi ihtimalle motoru yemişsin. motor yağınıda kontrol et .
-
Şimdi öncelikle şunu belirlemek lazım o hortum arkadaşların dediği gibi karter havalandırma hortumu ve motor çalışırken o hortumdan hava gelir,fakat tabi normal şartlar altında temiz hava gelir.Senin motorundan siyah hava geliyorsa emin ol motorun ya yağ yakıyordur yada içindeki yağı 5000-6000 km kullandın yağ içinde katran haline gelip yanar.Yani ya motor yağ yakıyor yada yağın ömrü çoktan bitmiş.Motorun yağ yakıyorsa işin zor motorun kendi kendini yiyor şu anda.Sen şu an git temiz ve yeni bir yağ al tabi motosiklet yağı al öyle bir dene.Gene aynı sorun devam ederse doğru Kanuni servisine piston segman silindir takımı almaya.
-
Yağ en son ne zaman değişti hocam?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler