3.sübab kesişim anlamadım bitürlü
Reklamlar
-
23 Ağustos 2009, 12:44
MaxiBoost adlı üyeden alıntı
hocam bundan eminmisiniz ?
CDI ateşleme modülleri devir kesici özelliğinede sahip diye biliyorum ben.
Aslında çok da emin değilim ama...bildiğim kadarı ile yok. CDI ateşleme sistemlerinde avansın otomatik olarak geri alınması mümkün. Ama bu ateşleme var olduğu sürece mümkün. Devir kesici, yakıt sistemine müdahale edemez ise, ateşleme sistemine hükmetmesi gerekir. Motordan ayrı çalışan bir sayıcı, siz belirli bir devre ulaştığınızda ateşleme modülünün yada CDI devresinin iptal olmasını sağlayarak çalışmalıdır. Bildiğim kadaı ile CDI devresinde böyle bir düzenek yok. Mutlak surette CDI devresinden farklı bir okuyucunun motor devrini okuması, limit devir aşıldığında elektriği kesmesi, akabinde istenilen alt devre gelindiğinde de elektriği tekrar vermesi gerekir. Eğer bu işlemi CDI üzerinden yapıyorsanız, elektriği kestiğiniz anda (ekstra bir okuyucunuz yoksa) motor stop etmiş demektir ve tekrar çalışmaması gerekir.
Motorun redline düzeyinde çalıştırılması esnasında supap bindirmesine bağlı devir artırımının durması sanırım devir kesici olarak algılanıyor.
Reklamlar
-
23 Ağustos 2009, 16:22
teknikhoca adlı üyeden alıntı
Günaydın....Motorunuzu herhangi bir viteste redline'e geldiğinizde kasılması hatta supap yüzmesi (kesilme) dediğimiz arızanın meydana gelmesi çok normal. Supaplarınız tüm devirlerde açılmasını kam mili vasıtası ile sağlamasına karşın kapanma işlemini yay vasıtası ile yapar. Her yayın bir tansiyonu (yaylanma periyodu) vardır. Siz motorunuzu üst devirlere zorladığınızda, supaplar kam mili aracılığı ile açılır. Kam mili görevini tamamladıktan sonra yayın supapı kapatması gerekir. Ancak siz o kadar çok devir yaparsınız ki, daha yay supapı kapatmadan kam mili tekrar supapı açmaya zorlar. Bu esnada supaplarınız sürekli açık kalacaktır ve ateşleme esnasında elde ettiğiniz yanma gücü olduğu gibi açık supaplardan kaybedilecektir. Bu nedenle ciddi güç düşmesi, kasılmalar ve uzun zaman devam ettiğinizde supap millerinde eğilmelerle karşılaşırsınız.
Yardımların için çok tşkler yani vites degiştirirkende olsa üst red sokma diyorsun dimi işallah bizim makina zarar görmemiştir yaklaşık 2 aydan beri bu şekilde kullandım açılsın diye
( @ N € R >>dünyada ROMA,tr de SOMA
-
23 Ağustos 2009, 16:26
ön dişliyi 17 yaparsan kesicin iptal olur 150 kn lerde öyle senin motorunu bilmiyorum
-
23 Ağustos 2009, 17:10
t.madde adlı üyeden alıntı
ön dişliyi 17 yaparsan kesicin iptal olur
150 kn lerde öyle senin motorunu bilmiyorum
kesici iptal olmazda devir biraz daha düşer gibi gelir bana
-
23 Ağustos 2009, 17:23
dumanxtr adlı üyeden alıntı
kesici iptal olmazda devir biraz daha düşer gibi gelir bana
işte öne büyük dişli takarsa kesici devre dışı kalır motor iyice coşar devir dahada yükselir....motor daha hızlı gitsin diye ön dişliyi büyültüp arkayı kucultuyolar
-
24 Ağustos 2009, 00:52
ne ypcam arkdaslar kesmemesi için motora gaza basmıycammı.dişli büyütmek fayda edermi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 PM ----------
yokmu bi fikri olan arkdaslar
-
24 Ağustos 2009, 02:01
hız yapmak istiyorsan ön dişlileri büyültüp arka dişlileri küçülteceksin ama motor daha çok yorulacak sen
-
24 Ağustos 2009, 09:03
enes_007 adlı üyeden alıntı
ne ypcam arkdaslar kesmemesi için motora gaza basmıycammı.dişli büyütmek fayda edermi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 PM ----------
yokmu bi fikri olan arkdaslar
Dişli değişikliği yüksek süratlere daha düşük devirlerde çıkmanıza yardımcı olur. Ancak bu dişliyi büyük = hızın artsın şeklinde formüle edilemez. Zira üretici firmalar tüketim, motor ömrü ve motor gücüne paralel olarak bu dişli seçilmiştir. Düz yolda hızlanmanız zorlanacak. Hafif rampalarda hız kaybedeceksiniz. Hatta düz yolda hızınız şu anda çıkabildiğinizden daha az olacaktır. Ancak yokuş aşağı inişlerde süratiniz artacaktır. Bu nedenle motor gücünüzü artırmadan dişli büyültmeniz fayda sağlamaz kanısındayım. Amacınıza uygun bir motor almak bence hem daha güvenli hemde daha ekonomik olacaktır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler