motosikletim sabahları ilk marşta almazza gaza bamadığım halde boğuluyor:(
hemde okadarki,bujiyi benzinle ıslatıp ateşleme yapmasını engelleyecek kadar.
acaba hava ayarını açmammı gerek yoksa kısmammı?
motosikletim sabahları ilk marşta almazza gaza bamadığım halde boğuluyor:(
hemde okadarki,bujiyi benzinle ıslatıp ateşleme yapmasını engelleyecek kadar.
acaba hava ayarını açmammı gerek yoksa kısmammı?
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
Sorun aküde olabilrimi.... belki marş zayif basiyordur...
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
sorun karburatorun şamandırası takılı kalıyo ve silindir sabaha kadar benzinle doluyo ve ilk marşta ateşleme olmasa sonra hiç ateşlemiyo.
yağı seviyesinide kontrol etsen iyi olur.çunki fazlalık benzin sekmanlardan geçip yağıyla karışıyo.
Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
usta bela oldu bu sendeki çalışma sorunu...marş sistemini yenilesen...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
ilk marşı bunu düşünerek takviyeyle yaptım ama malesef..:(
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:03 PM ----------
haklı olabilirsin fakat söylemek istediğim bişey daha var bunu sab aha bağlamayalım 2 saat duruncada aynı şeyi yapıyor :(
jikle açınca boğuyor sanırım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:06 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:05 PM ----------
haklısın Metehan ettiğim masrafın hatti hesabı yok..
üzülmemek için borca girip italyan yaptık,daha çok üzdü
marş motoru değişcek sorunlar bitecek...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
burda ne kadar anlatırsan anlat motorda bir problemin oluşması için bir çok etken vardır gerçek bir ustada yakından bakmadan anlayamaz sebebi şudur demek sadece tahmindir, o yüzden git iyi bir ustaya göster
en iyisi bir ustaya görünmek evet haklısınız ama!!!
ben 3 kere ustanın kapısını aşındırdım ve bunlardan 2 si Ferco.
malesef onlarda çözemedi
Sorununuzun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle jigle devresini kontrol etmelisiniz. Hatta jigle devresini iptal ederek çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu durumda motorunuzda boğulma var mı kontrol edilmelidir.
Karbüratörünüzün şamandıra ayarı yüksek olabilir. Ancak bu durumda motorunuzun tam gazlarda düşük devirlerde duman atması (siyah) ve teklemeler olması gerekirdi. Bu yoksa, karbüratörünüz normal demektir.
Karbüratör ve manifold bağlantılarını kontrol edin. Manifoldtaki bir çatlak bu soruna neden olmaktadır.
sanki şamandıra benzini tutmiyip silindirin icine dolduruyo :S karbüratörü bi sök temizle ayar cek
Motosiklet mucidi
Bence:
a) karburatör ayarın yanlış, fazla zengin karışım geliyor. Bunu düzeltmek için hava girişi artmalı, yakıt girişi azalmalı
b) karburatör şamandrası delik veya seviye ayarı yanlış, bu sebebten haznede benzin yükseliyor ve memeler fazla benzin emiyor (bu durumda genellikle karburatörden dışarı yakıt sızıntısı-tahliyesi de görülür).
Selamlar
Ahmet
aynı sorun bende de motor cikle açmadan çalışmıyor sabahları sadece
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)