arkadaslar ben bu yağdan kullanıyorum yağ bana fazla ince gibi geliyor acaba 20 40 mı kullanmalıyım antalya sıcak bi iklim yağ çokmu inceliyor acaba
arkadaslar ben bu yağdan kullanıyorum yağ bana fazla ince gibi geliyor acaba 20 40 mı kullanmalıyım antalya sıcak bi iklim yağ çokmu inceliyor acaba
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
yeni sanayide buzkıran var shell antalya toptancısı. totali geçince mobilyacıların orada. ben oradan shell ultra tam sentetik 15-50 yağ aldım hemde 15 liraya tavsiye ederim. piyasadan ucuza
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
castrol'un 10-50'si var, daha sonra 15-50 koyduk son hız düştü. yağın kalınlığından diye tahmin ediyorum.
ben şu an 15-40 kullanıyorum motosiklet soğukken vites geçişleri felan gayet güzel ama ısınınca fıslıyor mersinde yaşıyorum 10-50 denedim sonuç güzeldi ya bir daha ki sefere ya 10-50 yada elf 10-60 var onu deneyeceğim
::tutkuy::
Antalya'da yaşıyorsan yazın 15w50 tavsiye ederim,kışında 15w40.
abiler sa. kayseride yasiyorum hani yagı kullanmalıyım???? pekde anlamıyorum 4T , 10w40-15w40vb.... ne anlama geliyor hangi yagı tafsıye edersiniz hızda önemli tabi... tesekkurlrer...
Aleykümselam. hangi yağı kullanman gerektiğiyle ilgili taVsiyede bulunamam ama yağ ile ilgili sorduklarını cevaplamaya çalışacam:
4T, yağın 4 zamanlı motorlar için üretildiğini gösterir. bir de 2T vardır. onlar da 2 zamanlı motorlarda kullanılır. 2T yağ benzinle uygun oranlarda karıştırılarak benzin deposuna koyulur.
10w40'ta yağın akışkanlığı ile bilgiler verir:
10 sıcak havada akışkanlığı, w40 soğuk havada akışkanlığı ifade eder.
Yağ akışkanlığı (viskosite) numarası ne kadar büyürse akışkanlık o kadar azalır.
bunlar tüm markaların ambalajlarında kolaylıkla görülebilen yerlerde yazar.
Ters olmuş 10 kışı, 40 yazı ifade eder. Yani kışın daha akışkan ince yağ gibi yazında kalın yağ gibi davranır. Çok sıcak memleketteysen ikinci rakamı 50 olan iyi olabilir. Kışı çok sert yerdeysen ve buna rağmen motor kullanıyorsan ilk rakamı 0w veya 5w tercih edebilirsin. Ama ben anlamam dersen güzel ülkemin hemen heryerine 10w 40 yeterlidir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)