Dostlar makinem Hyo GV650.Sorun şu :
Motor belli bir ısıya yükselince rolantide durmuyor.Hafif bir rolanti dalgalanmasının ardından stop ediyor.Üstelik motor soğukken çalıştırdığımda hiç bir sorun yok.Şöyle adam akıllı ısındığında debriyaja basışımda veya boşa aldığımda 'tık' makine stop ediyor.Sanki birazda makine çok ısınıyor gibi fan devreye giriyor yani bu arada...
Bende stop edipte karizmayı çizmemek için kırmızı ışıklarda veya durmalarda elimle gaz kolunu hafif açıyorum ve motoru stop etmekten kurtarıyorum.Fakat o hafif gaz açamada dahi rolanti derinden dalgalanıyor.Gazı bıraksam kesin stop etcek yani.Neyse yeşil yanıyorda gazlayıp gidiyorum.Performansında ve çekişinde hiç bir sorun yok,bu haliyle bile 200-210 üstünü deviriyor
Benimde olduğu gibi çoğunuzun aklına rolanti ayarı geliyordur fakat rolanti musluğunu her türlü şekilde denedim.Rolantiyi çok yükseltiğimde stop etmedi ama rolanti dalgalanaması yaşandı gene.Üstelik rolanti çok yüksekti zaten o şekilde bir seviyede olmaması gerek.
Şu ana kadar tek yaptığım şey hava filtesini temizletmekti...Akılama hava/benz ayarı(karbüratör ayarı),sibop ayarı gibi şeyler geliyor.Çift karbüratörlü olduğu için ustalar ayarı tutturamam diye çekiniyor.Bilgisayara bağlatırsan daha iyi olur diyorlar.Ne kadar doğrudur bilemem.Hem üstelik bilgisayar ölçümlü motor servisi kaç tane var memlekette ki?
Sizce başka mantıklı neler olabilir.En basitten en kötü duruma kadar bütün seçenekleri görmek isterim.Şimdiden teşekkürler...
Saygılarımla