Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

arka balatanın ve diskin yağlanması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    arkadaşlar, bir önceki arka zinciri yağlamamdan sonra arka frenlerin eskisi gibi tutmadığını ve dozajlanamadığını farkettim. servisime gittim, ustam bir deneme turu attı ve "frenler iyi, bir problem yok" dedi ama ben bir gün önce daha iyi olduğunu bildiğim frenlerin zincir yağından dolayı yağlanmış olabileceğine dair şüphe içinde kaldım. buna rağmen belki psikolojiktir, ben öyle düşünüyorumdur diye üstünde durmadım. fakat buna rağmen yine de balata spreyi ile diski ve balatayı temizlemeye çalıştım fakat değişiklik olmadı.

    şimdi geçtiğimiz pazar günü zinciri tekrar yağladım ve yine aynı şekilde arka frenin bu sefer daha da kötü olduğunu farkettim. ilk dönemler gayet güzel dozajlanabiliyordu ve basınca motorun arkasının gerçekten yavaşladığını hissediyordum.

    oysa şimdi basınca hiç bir yavaşlama hissetmiyorum. sadece çok sert basarsam arka kilitleniyor ve kayıyor ama o kilitlenmeye kadar olan bölümde yavaşlama hissi kesinlikle yok.

    fren sanki hava yapmış gibi ama her iki kötüleşme de zincir yağlamasından hemen sonra olunca sebebin zincirdeki yağın diski ve balatayı yağlaması olduğunu düşünmeye başladım. dolayısıyla fren merkezinde bir sorun olabileceği veya frenin hava yapması ihtimallerini eledim. balata spreyi ise işe yaramıyor. çünkü zaten balataların tam içine ve arasına girmiyor pek sprey.

    mevcut durumda frenlerimi eski hale getirmenin ve ilerisi için de böyle her zincir yağlamadan sonra bu dertle başbaşa kalmamanın bir yolu yordamı yok mudur? bunu bir tek ben mi yaşıyorum?

    yağı fazla mı sıkıyorum acaba diyeceğim ama az da sıksam, fazla da sıksam sonuçta teker döndükçe zincirdeki yağ sağa sola fışkırıyor. ne yapmak lazım?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    21 Kasım 2007
    peki balata aşırı sıcaklıktan biraz yanmış olabilirmi.disk te kararma gibi bir durum oldumu . belki balata bir miktar özelliğini yitirmişte olabilir ısınıp kızarıp

  3. #3
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    zinciri yağlarken daha dikkatli ol, balatalara sıçratmamaya özen göster. frenden şüpen varsa balataları söküp bi zımpara at ve geri tak.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    balatada bir problem olduğunu sanmıyorum. kararma vs yok. zaten motor daha 2 bin kmde ve arka frenden ziyade daha ağırlıklı ön fren kullanıyorum onda sorun yokken arkada sorun olması bana yağ ihtimalini hatırlatıyor.

    vlad 1462 : zinciri yağlarken zaten yağı balataya ve diske sıçratmıyorum. sorun işlem bittikten sonra bir gün sonra bile yola çıktığımda mevcut yağın jantta ve çamurlukta her tarafı yağlaması. yani damlalar bariz görünüyor. ondan dolayı balataya da sıçrayabilmiş olacağını düşünüyorum. olmadı hafta sonu dediğin gibi bi söküp, kazıyayım balata yüzeyini bakalım değişecek mi?

    ama asıl sorun bir sonraki yağlamada yine aynı riskin bulunması. nasıl önlem alacağız mesele biraz da o...

  5. #5

    Üyelik
    21 Kasım 2007
    yağladıktan sonra bir bezle kabasını alabilirsin. sprey gres te kullanabilirsin biraz daha az sıçrıyor.

  6. #6
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Aynı sorun bende de oldu EYE; Arka freni kullan sürekli; Düzeliyor.. Ben de Balatayı spreylerince olmustu gecen hafta !
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  7. #7
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    evet arka freni basılı tutup biraz gazla balata yanar biraz ama yağ veya başka bişi varsa düzelir....merkezdede oynama oluyo aslında arasıra ...birdaha baktır bence..daha sağlam olur..
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler