Ön varyatörü aparatsız veya havalı tabancasız sökmen mümkün değildir,sürekli döner ama gevşemez çünkü krank miline bağlıdır.Bagaları aynı yöne diz zaten senin bagalar ufak hepsinin kafaları aynı yere baksın saat yönünde diz yağla ama sakın çok yağlama nasıl olsa yüksek sıcaktan eriyecektir sonra kayışa nüfus eder ve kaydırmaya başlar ilk önce varyatöre bagaları diz daha sonra plastik tırnakları tak tek yönlü takılır istesende başka türlü takılmaz çünkü hızda açılması için yapılmıştır sistem böyle çalışır daha sonra varyatörün üst kapağını kapat mile geçir bir elinle tutki bagalar dökülmesin daha sonra kayışın hareket edeceği mili geçir ondan sonra kayışını tak kayış en alt kademede yani mile yapışık durması lazım yukarda kalmıcak daha sonra varyatör pervanesini tak bu soğutma içindir en sonda somunu tak havalı tabancayla sık somuna sakın yapışkan gibi şeyler sürme havalı tabancayla sıkıldımı asla yolda gevşemez hadi kolay gelsin.
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
cevaplar için sağolun
lastikçiye gittim adamda 17 numara uç yokmuş oradan 150mt ileride motor tamircisi vardı iterek götürdüm neyse, adama dedim abi şu vida açılacak onlardada havalı tabanca yokmuş varmışta bozukmuş tmm abi parası neyse verem dedim yok lastikçiye gönderdiler onda vardır dediler şimdi motor aynen bekliyo
eve getirdim iterek açtım tekrar kurcaladım biraz varyantörün orasında 6 tane bilya var sanırım açamadım ama ışıkla baktım arkadan 4ü sağlam 2si yan yatmış saten onlar 2 şerli grup halinde vidanın mecburi sökülmesi lazım
yardımlarınız için çok sağolun
çok güzel yardım edilmiş dogru tesbit edilmiş.
Sana yazdıklarımıza uymuşsun sorunu halledersin merak etme ama dediğim gibi sakın bagaları çok yağlama az ama çok az yağla çünkü ne kadar çok yağlarsan başına iş açar eriyecek sıcaktan ve akıp kayışa sızar kayış kaydırır.Sesli çalışsın önemli değil zaten ses çıkacak çünkü kuru debriyaj bagalardan ses gelirse aldırma sorun olmaz benim motorun bagalarıda ses yapıyor bu gayet normal bir durum rölantide ses normal gerildimi sesi keser bilmeyenler sana ses geliyor götür servise açtır yağlat diceklerdir sakın kimseye uyma yağlamak sesi sadece biraz keser eridimi gene devam sorun yapma kendine,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
http://img43.imageshack.us/i/aufzeichnen1.png/
tabanca bulamadiysan resimdeki gibi sökmeyi dene..
bunun olmasi gerek saniyorum..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 PM ----------
http://img194.imageshack.us/i/foto0063w.jpg/
yada resimde cizdigim gibi kalin bir tornavida yada baska seyle..
demir falan.. böylece vario nun dönmesini önlersin...
anlayabildinmi ne demek istedigimi?
[B]Unutmayinki, trafikte motorunuz bir araba kadar genistir !!!![/B]
Vario yu herhangi bir sekilde dönmesini engelleyemessen tek care tabanca..
üzgünüm... Ve neden bukadar SIKI oldugunuda söyliyeyim o civatanin.. yapistiricili.. su sebepten söylüyorum.. yukarida bir arkadas sakin yapistirma demis.. Beden tavsiye yapistiricisiz takma.. burada üc cesidi var bu yapistiricalin. az orta ve yüksek kuvvetli.. sen orta kuvvetli ile yapistir geri takarken.. böyle yapmassan zamanla cözülür o civata..
kendi basima geldi cünki
[B]Unutmayinki, trafikte motorunuz bir araba kadar genistir !!!![/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)