Gazı bırakınca egzos patlaması
-
Ben konuyu hortlatayım. Tam bir sonuç da yazılmamışken.
Benim XT de patırdaya patırdaya bir hal oldu.
Egzoz eski, değiştireceğim. Polo egzozu diye tabir edilen tüp egzozlardan takmayı planlıyorum. Sadece bunu yapmamın patırdamayı kesmeyeceğini düşünüyorum. Sizce karbüratör ayarı yaptırmalı mıyım? Kendimiz de yapabilir miyiz? Bunun ilmi nedir?
Reklamlar
-
muhendis01 adlı üyeden alıntı
Güçlü motorlarda o olur..
Benim araba Subaru Impreza 265 HP
gaza yüklendiğinde hava egzos içerisinde dolaşmaya başlıyor..
ayağını gazdan çektiğinde içeride dolaşan o bir miktar hava dışarı çıkarken patur kütür ses yapıyor..
benim arabada bu olmasın diye blow-off var.. ayağımı gazdan çekince çuuuuf diye ses yaparak o havayı dışarı atıyor..
;)
büyük bir motorsiklet kullanmadığım için onlarda aynı durum var mı yok mu bilmiyorum ama benim araba ile bağdaştırabiliriz sanırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:12 PM ----------
şahinciler de o ses olsun diye egzosa müdahale ediyorlar işte..
Olayın güç ile alakası yok,BOV ile hiç alakası yok.Mevzu yakıt-hava karışım oranlarındaki dengesizlikten kaynaklanmakta genelde.
Tabi manifolt ve egzos akasmındaki aksaklıklardan da kaynaklanabilir.
-
bende de buna benzer bir sorun olmuştu.
Bujiyi yeni değiştirtmiştim. Sanırım usta takamadı düzgün o yüzden sanki cigleyi asılırcasına bi boğulma oluyodu motorda ve her zaman o sesi çıkarıyordu.
Sonunda basşka bir ustaya götürdüm ve bujinin bulunduğu bölgede birşeyler yaptı ve sorunum bitti.
-
O ses kesilirmi hiç yaa Benim motorda da çıkıyor o ses. Gazı bıraktıkça çat küt pat bammm diye sesler geliyor. Sırf o ses için yokuş inerken yada viraja gelince, gaz kesmeme gerek olmasa bile bırakıyorum gazı patır kütür gidiyorum
Motosikletli Kaplumbağa...
-
kadango bu durumun egzoz manifoltu ya da mani ile egzoz borusu bağlantısındaki açıklıktan da olma ihtimali kesin var mı sence? Manifoldumun bir somunu kırık ve tam tutmuyor bir boğazı. Bu yapıyor olabilir mi?
-
09 Aralık 2014, 14:53
Konu hortlamış ama genede bende yazayım;
Aynı sorun cg 125 motorumda subap ayarından sonra yaşamaya başladım kendi isteğimle ekzosu değiştirdim gene aynı en son silindirden çıkan geri dönüşüm hortumunun içerisine bilye atarak iptal ettim ve düzeldi. Bana göre subap ayarından yapıyor ama motorcuya derdimi anlatamadım.
Saygılar.
-
Ateşleme sorunu sırasıyla; hava filtresi,buji,eksantrik gergi ve zincir,
performans hava filtresi,eksoz,yazılımda değişim yapılmış ise uygun subob ayarı.
-
Bendede var. Süper bi ses bence.
-
KTM LC8'de standart.
İlk sayfada _alp_ gayet güzel açıklamış.
Kisacasi yanmamış benzin eksoz manifoldunda patlıyor. "back fire" diye geçer yurt dışı forumlarında.
Eski 2 ve 4 silindirli Japon motosikletlerimin hiç birisinde olmuyordu...
İyi bişey değil aslında. Ama kararında olanları zevkli
-
Gazi birakinca patlama şeysi benim motorda da var...
Ama egzos, eksoz , her ne pohsa acik oldugu icin herhalde... susturucu felan yok... patır kütür gidiyoz bakalim :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler