Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ybr kaç litre yağ alıyor ve hangi yağ kaç numara?

REKLAM ALANI
    HIZLICAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CB125E
    Geçen hafta ybr min yağını değiştirdim karteldeki yağı tamamıyla boşalttım ve 1 litre 15-50 yamahanın özel yağı varmış ondan koydum. Ama Teknik özelliklerine baktığımda 1.2 litre yağ haznesi olduğu yazıyor üzerine yağ eklememe gerek var mı acaba yoksa böyle devam mı?

Bi de sibob ayarı yaptırdım ama tamircim yazın çok sıcak olduğ için motor rahat çalışsın diye hafif sibop sesi gelecek şekilde ayarladı ve bu ses benim canımı sıkıyor doğrusu nedir bu işin sibop sesi hiç hoş gelmiyor bana
    [b][u][i][center]"MOTORCU OLMAK BİR AYRICALIK OLACAK"[/center][/i][/u][/b]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

yag konusunda ne marka koydugun pek o kadar önemli degil.fakat yag seviye cubugunda işaretli bir alan var tam ortada olması gerek yagın seviyesi. eger ortada degilse biraz daha yağ katarsın.
    sibop sesi ise aslında keyfe keder veren bir şıkırtıdır. bu ayar motor katalogunda ne yazıyorsa o şekilde ayarlanır.ve motor ısındıkca bu ses de çogalır. eger senin usta bu ayarı biraz şıkırdasın havalar sıcak diye boş ayarladıysa ısınınca bu ses 2 ye katlar. yani aslında sıkı bir ayar yapsaydı çok ısınınca azıcık şıkırdardı tam tersini yapmış.
    bu arada sibop ayarı yapılırken motor soguk olması gerek buna göre ayar yapılır.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    yamahanın orjinal yağı yamalube dir.Burdan bakabilirsin 1 litredir tahminimce koyucagın yağ.http://www.beldeyama.com.tr/www/yamalube/yamalube.php
    sibop ayarlarını yazın sıcagında o kadar açmamalı bence zaten sibob ayarı ilk seferinde tutmuyo bende yaptırdım geçen hafta dedi şimdi biraz açıcam bi zaman sonra gene gel o zamana kadar otursun siboplar sıkarım dedi şıkırtısı rahatsız ediyo insanı
    Motosiklet mucidi

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Bende ybr 125 kullanıyorum. Üretildiğinden bu yana haznesi 1 lt.
    Bence yanlış bir yere bakıyorsun. 1 lt yağ Ybr 125 için yeterli, eklemene gerek yok.
    Motoru fazla sıkıştırmadan Kullanıyorsan sibopların acılmasına gerek yoktu. Motor ısındıktan sonra o ses kesilmiyorsa fazla açılmıştır.

arkadaslar bende yeni bir ybr aldım 200 km kadar motoru sıkıstırmadım sonraki gün baya yuklendim sıkıstırdım ve sipobların gevsemesine neden oldu ve rahatsız edici bir ses ortya cıktı tamirci diyo ki zararı yok 1000 km lik bakımına gittiginde servisinde hallederler diyo ama 1000 km ye daha cok var bu zaman zarfında sibopların ses yapması herhangi bir zarara yol acarmı motor acısından.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler