Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

jant doğrultulurmu balans olurmu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    GT250R
    anakarada varmı bilmiyorum ama sağlam jantçılar halledebiliyo, gerçi sağlıklı olmaz deniyor ama ucuz:p
    "Hayallerinin olması önemli bir şey..." Das Experiment
    [B]34 YVV 98[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı kartalizma07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rot balansçıya gittim bu janta olmaz dedi, ancak büyük motosikletlere yapılır balans dedi
    motor tamircisi elemana sordum tornacıya düzelttirirsin dedi ama hiç gerek yok dahada kötü olabilir düzeltilirken dedi
    senin gittigin rotbalanscılar uff olmuşlar,yada işlerine gelmiyor.istanbulda öyle ustalar varki yapmayacakları iş yok.ama işin maliyet işçilik meselesi.cbf jantı gibi ise fazlada bir balans yapmıyorsa kurşun takılarak balans ayarı tutuyor.ama jant fazla yamuk ise o zaman jantı tezgaha baglayıp oksijen ile tavlayıp yavaş yavaş düzeltiyorlar,bir taraftanda su ile soğutuyorlarki jant erimesin diye.yani usta işi.hani 18 yaşındaki eleman ne derece becerir onu bilemem ama burda olsa ben ona hiç bir iş yaptırmam.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Benim arka Jantın iki ayrı noktasında da yamulma var. Suan için idare ediyorum biraz durumu düzeltip balans yaptıracam. Tadık bir motor ustası ve lastikci var. İkiside sorun degil yaptırırız dedi ama ben biraz daha bekleyip Düzelttikden sonra birde boyatmayı düşünüyorum...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

Alıntı gezgin_33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim arka Jantın iki ayrı noktasında da yamulma var. Suan için idare ediyorum biraz durumu düzeltip balans yaptıracam. Tadık bir motor ustası ve lastikci var. İkiside sorun degil yaptırırız dedi ama ben biraz daha bekleyip Düzelttikden sonra birde boyatmayı düşünüyorum...
    Benim janttakilere benzer yamukluklarmı gezgin hocam?

Arka janttaki yamukluk çok gibi benim sanki

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Jant ucuzsa yenisini al derim
    ama pahalı veya bulunmayorsa Buz Motor a gönder,hallederler
    sahibi de motorcudur,
    http://www.buzmotor.com/satis_servis.html

Motosikleti
    CBF250
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jant ucuzsa yenisini al derim
    ama pahalı veya bulunmayorsa Buz Motor a gönder,hallederler
    sahibi de motorcudur,
    http://www.buzmotor.com/satis_servis.html
    Buzz motoru bende duymuştum sanırım orada balans içinde yardımcı oluyorlar.

Benimde TVS apache im var ön jantım balans yapıyordu, yeni lastik aldım sorun neredeyse kalmadı ancak balans yaptırmak lazım. İstanbulda bu işi yapan düzgün bir yer varmı acaba?
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı _UnReaL_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buzz motoru bende duymuştum sanırım orada balans içinde yardımcı oluyorlar.

Benimde TVS apache im var ön jantım balans yapıyordu, yeni lastik aldım sorun neredeyse kalmadı ancak balans yaptırmak lazım. İstanbulda bu işi yapan düzgün bir yer varmı acaba?
    buz motorun merkezi istanbulda

Motosikleti
    CBF250
    55 yaşlarında doktor bir motorcu tanıdığım var kendisi diş hekimi, bir ara gidelim yaptıralım demişti.
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

Önemli Sorular :

1- Arkadaşlar şimdi bu resimdeki jantlar ciddi darbe yediler, sanayide bi kaç yere sordum düzeltiriz diyorlar, istedikleri fiyat ise 70-80 TL arası.
    Ben tam karar veremedim. Sizce düzelttirmek mantıklımı. Düzeldikten sonra aynı yerden darbe yerse jant orijinaline göre daha çabuk deforme olmazmı? Yoksa hiç uğraşma 240-250 liraya yeni jantmı al diyorsunuz ?

2 - Bu darbenin etkisiyle tekerlek rulmanlarıda ciddi hasar almışıdır? Yada başka nereler hasar almış olabilir ?

3 - Yolculuk esnasında amortisörüm en sert konumdaydı. Acaba en yumuşak konumda olsaydı, süspansiyonlar daha çok darbe emeceği için janta daha az yük binip yamulmasına mani olabilirmiydi ?

Bir musibet geçirdik bari gereken dersleri alalım dimi

coolsoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xl650 Transalp
    aynı problem bendede var arkadaşlar ama sanırım bıras şanslıyım benımkı tel jant bende yıllık ızınde kuşadasında ıyı bı cukara gırdım önjantta içe doğru bi şişkinlik oldu onu bıras duzelttım ama akor ıstıyo jant bıde dısk fren olunca dıskın egrılıkten dolayı sürtmesı benı sinir ediyo izmirde önerebileceginiz bir usta varmı? herkese iyi geceler.

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    en iyisi değiştirmek diyolar zaten. büyük bişey yok çok az, dikkatli bakınca belli oluyor. arka teker yalpalıyor, ön jantta az bişey yalpalıyor.
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Motosikleti
    mondial 151 rs
    aa benim mtooruma 4ay icinde 3 kere oldu 1 keresinde lastikciye gittim galiba patladı diye adam iki cekiçsalladı gecenlerde gene olmus yanttı cekiçle vura vura sıfır jant yaptım

Alıntı storm150_mmk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aa benim mtooruma 4ay icinde 3 kere oldu 1 keresinde lastikciye gittim galiba patladı diye adam iki cekiçsalladı gecenlerde gene olmus yanttı cekiçle vura vura sıfır jant yaptım
    yuhhh nasıl oluyo öyle. bende dalayım çekiçle

Motosikleti
    mondial 151 rs
    prdn ya olayı tm anlatmamısım jantım dışarı doğru büküktü ilk sayfada en alttaki yorumda nasılsa aynısı onu düzelttim ..

Alıntı storm150_mmk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    prdn ya olayı tm anlatmamısım jantım dışarı doğru büküktü ilk sayfada en alttaki yorumda nasılsa aynısı onu düzelttim ..
    anladım

cagatay_hepsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung 250 comet'di gitti yamaha x-max 250 geldi
    öyle tamirciler varki yarısı kopuk jantları bile yapıyolar seninkini çok rahat yaparlar ama sağlamlık bakımından pek önerilmiyor çok eyik ise jant ama seninkinde çok problem olacağını sanmam.
    ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Alıntı cagatay_hepsen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öyle tamirciler varki yarısı kopuk jantları bile yapıyolar seninkini çok rahat yaparlar ama sağlamlık bakımından pek önerilmiyor çok eyik ise jant ama seninkinde çok problem olacağını sanmam.
    o işi yapanlar var. riskli olabilir

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler