Yamaha Virago 535 için projeler ve paylaşım konusu
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 21:09
coq adlı üyeden alıntı
Forum kurallarina aykiri mi bilmem ama ahlak kurallarina kesinlikle aykiri.
Oruç basina vurmaya baslamis daha ilk gunden.
Yok abicim ben oruç tutmuyorum.
Sadece merak edenler olursa onlara bir yerlerden anlatırım artık, dünya o kadar sevgi dolu bir yer değil ne de olsa. Yaklaşık 13-14 tane proje çizmiştim motosiklete uygulanabilecek savunma teknikleri olarak ama kağıtlar kayıp umarım biri çalıp kendi tasarımlarıymış gibi piyasa sürmez bunları, yoksa çok adam ölür
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 23:25
Vallaha adım adım yaptıklarını izlemek çok zevkli Barış. Motor zaten 10 numara oldu, hatta 11 Eminim daha yapmayı düşündüklerin eklendikçe çok çok daha güzel olacaktır. Ne yapsan yakıştırıyorsun. ;)
Sana az sonra mesaj atacağım, müsait olduğunda cevaplarsan çok sevinirim.
(Tam bunları yazarken deprem oldu, mesaj biraz gecikecek)
-
23 Ağustos 2009, 00:07
Eyvallah,
şimdi
ön -arka çamurluk,
ön - arka koltuk,
yakıt tankı
gibi parçaların pazarlığını yapıyorum bir arkadaşla, motorun tüm parçalarını yedekleyeceğim, hem ben hem de motorumun benden sonraki sahibi bayram edecek...
Motoru bir yandan ilk günki diriliğine kavuşturmaya çalışırken diğer yandan motorun çizgisini bozmadan tasarımı ile oynamak çok zor gerçekten, mesajını bekliyorum
sevgiler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:44 PM ----------
Motoruma 3 talip var, ama iş ciddiye binince hepsi ortadan kaybolur bence
Acilen geniş bir motor koruma demiri satın almalıyım aksi takdirde motoru bir yana yatırırsam en az 400-500 liralık masraf açarız başımıza...
-
23 Ağustos 2009, 12:52
BreakerRuz adlı üyeden alıntı
sağlı sollu motorun yakıt tankının hemen yanında bulunan iki parça var onlardan bir tanesi diğerine oranla ileride duruyor bu normal mi onu öğrenmek istiyorum diğer virago sahiplerinden
Barışçığım, durum senin için biraz can sıkıcı sanırım, benimkiler aynı hizada. Bakınız fotoğrafını da çektim:
-
23 Ağustos 2009, 14:09
Aman tanrım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:09 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:59 PM ----------
Abi attığın resmin çıktısını aldım cetvel ile kontrol ediyorum resimde yamukluk yoksa benimki ile aynı taraf yani sol biraz ileride?
Bundan kesin emin olmam lazım çünkü tüm Virago'ların bu kapakları milimetrik aynı duruyorsa kesip biçme gibi tadilatlara başlayacağım.
-
23 Ağustos 2009, 14:37
-
23 Ağustos 2009, 21:15
hassas bünye
Abi bak şu an elimde bana attığın resmin çıktısı var ölçüyorum, cm olarak fark açıyor sol taraf...
Her şey iyi güzel de, bu kapağı ileri veya geri kaydırmak için bir yer yok?
Benim motorum defolu mu o zaman
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:43 PM ----------
Bugun 150km yi gördüm arkadaşlar ama yola tutunmayan şarap gibi yıllanmış tekerlerimle bu hızda fazla durmadım, tekerlerım değiştiğinde motorun kapatabildiği kadranın resmini çeker koyarım artık.Fakat bunu amele gibi yapmak istemiyorum, kadranı kapatabileceğim trafiğe kapalı bir alan bulabilirsem hem hangi viteste kaç km hıza ulaştığını hem de motorumun 0-100 ünü bunun için özel tasarlanmış cihazlarla dener koyarım. Sizin kronometre ile tuttuğunuz 0-100 değerleri hiç bir gerçeklik taşımaz, aklınızda bulunsun bu da.
Kawasaki EN500 ve Yamaha Virago 535 s ile birlikte Anıtkabir yaptık bugun, gerçekten çok eğlenceli iki cruiser yan yana gezmeye gidince. Sizi parmaklarıyla gösteren sevgililer, resminizi çekenler...
Yaptığınız emeğin karşılığını yollarda alıyormuşsunuz meğer.
Yarın Bursa'dan ufak sissybarım yola çıkacak bir terslik olmazsa salı günü de onu göreceksiniz motorumun üstünde...
Sonrasında yedek parçalarım gelecek İzmir'den arkadaşla anlaşabilirsek... (çamurluklar,koltuklar,depo)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:15 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:47 PM ----------
Çok uzun süren bir şeye bulaştım, sanırım seneye bitecek yada ben lastiği, diski, göbeği birbirinden ayırıp bu parlatma işlemine öyle devam edeceğim. Elimde harika bir kimyasal var wd40, bunun karşısında saygı duruşuna geçer o derece ciddi bir şey.
Sürdüğüm yerlerdeki parlaklığı siz de görebilirsiniz.
-
24 Ağustos 2009, 00:41
Yakıt tankını söküp şasiyi ve tankın iç tarafını sildim, bu ondan çok daha kastırıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:16 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:26 PM ----------
elciklerini değiştireceğim motorun...
motorun temasına uymadıgı ıcın takamadıgım ama cok sevdıgım sıvrı uclu elcıkler var ama onları duz drag bar tarzı bır gıdon yaparsam ılerıde yıne alacagım.
yani bunları...
http://cgi.ebay.com/Motorcycle-Handl...d=p3286.c0.m14
Şu anki gidonuma gidebilecek elcikleri gösteriyorum şimdi de...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MOTOR...Q5fAccessories
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda...Q5fAccessories
http://cgi.ebay.com/NOS-Raleigh-Spor...d=p3286.c0.m14
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Custo...Q5fAccessories
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Custo...Q5fAccessories
daha kaliteli bir şeyler bulursam, biraz daha eski stil, daha çok yakışacaktır tabi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:41 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:16 PM ----------
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Harle...Q5fAccessories
bu fena degıl mesela, bunun ahşap olanı olsa tadından yenmez.
-
24 Ağustos 2009, 13:40
-
24 Ağustos 2009, 14:35
Zevklisin,güzelim motoru fazla bozmuyorsun.Bobber yapacağım diye güzelim motorları bisiklete çeviriyorlar.Halbuki bobber ın mantığı tank gibi ağır motorları hafifletmektir,gidip de elektronik ateşlemeyi,farları sinyalleri sökmek değildir.
Şu wd40 da harbiden dikkat et,lastiklere yaklaştırma bile bence.
Deponu değiştirirsen-ki bence kalsın- haberim olsun.
-
24 Ağustos 2009, 14:59
Depo olarak sportster 883 düşünüyorum diğer türlü hazır yedek çamurlukları satın alıcakken yedek virago deposu da alacağım. WD - 40 tekerlere hiç sürmedim draggy nickli Devrim abi ortalığı karıştırdı
Motorun çizgisini bozarsam yaptıklarımın hiç bir değeri kalmaz, eğer abartacaksam alacağım yedek gövde parçaları üzerinde göstermeye çalışırım tasarım çalışmalarımı. Motorun orjinal çamurluklarını,tankını bozmam.
Bursa'dan yedek sissybarım da yola çıktı, GIVI olanı satılığa çıkartmayı düşündüm bunu aldığım da fakat o zaman yedeği kalmıyor
Ön teker
Yedek gövde parçaları
Highway Hawk Motor koruma demiri
Yeni oldskool elcikler
Bobber projesi için sertleştirilmiş amortisörlü kısa helezonlar
Şafta veya yeni aldığım sissybar a "tool bag"
Biber gazı haznesi
Bakalım bu yukarda saydıklarımdan hangisi olacak sırada bizi bekleyen...
-
24 Ağustos 2009, 16:23
Biber gazı haznesi derken?Zincir,çivili zopa falan dururkene
-
24 Ağustos 2009, 21:23
Elciklerden biber gazı bırakacaktı motorum fakat bu çok kullanışlı olmaz diye gidona yakın bir yere biber gazı koyabilmek için bir cep tasarlıyorum. Zincir, sopa vs. var ama iki teker üstündeyken hep kaçmaya yönelik şeylerle ilgileniyorum, en kötü sen adamı öldüresiye dövsen bile gelip motorunu kavga halindeyken bir tekme ile yere indirseler biter hayatın, en azından benim biter
Zaten trafikte hep alttan alır hoş görü ile yaklaşırım herkese ben araba kullanırken, ama motosiklet üzerindeyken beni yok saymalarını hazmedemiyorum. Ara sıra tartışmanın seviyesi yükselebiliyor haliyle. Biber gazı ideal, ışıklarda, ıssız yollarda kendinizi korumanın en basit yöntemi. Bir kaç mesaj üstte bahsettiğim sis,yağ,çivi bırakıcılar falan işin fantastik boyutu tabi.
-
25 Ağustos 2009, 01:30
Muhtemelen yarın gelmesi beklenen sissybar'ı ısıya dayanıklı kaliteli bir boya ile mat siyah yapmayı düşünüyorum duruma göre çünkü pek dikkat çekmesini istemiyorum. Yarın parçanın ne durumda oldugunu, üzerindeki çizikleri ve bu parçaya neler yapılabilir gibi bilgileri musait olursam buradan açıklayacağım.
-
25 Ağustos 2009, 21:29
Bugun pek çok şey oldu...
Sıkıcı bir salı, seni arayıp soran arkadaşlarınla ne kadar renklenebiliyormuş meğer.
Serdar ve Mert dükkana geldiler bugun, 3 Virago'cu biraz oturduktan sonra güzel bir Ankara turu yaptık, ne yazık ki artçılarımız olmadığı için yoldayken resmimizi çeken olmadı.
İşte size Ankara'nın Virago ekibi
Mert, atolyemizdeki Harley'lerden birinin üzerine oturup neden benim bundan yok diye yakındı, gerçi resimde halinden pek bir memnun gözüküyor ama siz bir de onun gözlerini yakından görün
Öte yandan Bursa'dan kargomuz geldi.
Açtık bir baktık, Sissy bar
Sırt kısmı için yapılmış ufak minderin üzerindeki deri son derece kalitesiz ve motorumun kahve olan koltukları ile hiç uymadı.
Gözlük kabı gibi duruyor ama değil, o bir minder
Malzeme parlaklık özelliğini yitirmiş, kimi yerlerinde hiç açılıp temizlenmediği için vidaların bıraktığı pas izleri, genelinde ise bir matlık mevcut yani durum kritik
Barış Keskin bu parçayı bu halde motoruna takar mı?
Tabiki hayır
Döşemeci sırtlıktaki minder ile, nikelajcı da sissy bar ile ilgileniyor, hemen malzeme gelir gelmez vakit kaybetmeden götürdüm
Sissy bar ın işleri bitip tam anlamıyla yerine oturtulasıya kadar kafanızda nasıl durduğunu canlandırabilmeniz için size bir kaç fotoğrafta çektim, buyrun arkadaşlar...
Bugunlük bu kadar yeter sanırım...
Konuyu gizli gizli okuyup kaçan arkadaşlar, yakalarsam...
Alp abi, Sifa abi... yine herkes kayıplarda
-
25 Ağustos 2009, 22:28
konuyu takip edebildiğim kadar hatırladığımla sanırım venox 250 nin arkasındaki jant gibi bir jant motorda nasıl durur diyordun.
Bu ilanda bi uygulaması var umarım yardımı olur. kolay gelsin. konunun takipçisiyim ..
-
26 Ağustos 2009, 00:26
seannnnn adlı üyeden alıntı
konuyu takip edebildiğim kadar hatırladığımla sanırım venox 250 nin arkasındaki jant gibi bir jant motorda nasıl durur diyordun.
Bu ilanda bi uygulaması var umarım yardımı olur. kolay gelsin. konunun takipçisiyim ..
İlanın linki gözükmüyor fakat ben biraz üstte kırmızı bir virago 535 in resmini koydum sahibinden.com üzerinden alınmış bir resim olarak. Arka suspansiyon sistemini modifiye etmeden o tarz bir jant kullanmam tek kelime ile imkansız, düpe düz motoru katletmek...
-
26 Ağustos 2009, 01:27
vay kardeşim güzel olmuş fotolar yazılar keşke hep gezebilsek
virago da başka bi şey kardeşim motosiklet dememek lazım canavar canavar :D
Bu nedir kardeşim gelen vuri giden vuri :D yıkılmadık ayaktayız babaya selammmmm :D
-
26 Ağustos 2009, 03:44
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yamah...Q5fAccessories
belki bu aynalardan alacağım, gidonun elcik bitimlerine takılıyor...
-
26 Ağustos 2009, 10:59
Bar çok güzel durmuş Barış. Baya toparlamış arka tarafın görüntüsünü. Hatta görsel merkez de motorun ortasına kaymış gibi görünüyor o sayede. Daha oturaklı bir görünüm kazanmış. Minderin renk olayını nasıl halledecek döşemeci? Koltuklarla aynı renk mi olacak yoksa düşündüğün farklı birşey var mı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler