Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Yamaha Virago 535 için projeler ve paylaşım konusu

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı BreakerRuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mustafa sansflood
    Country tarzı bir isim oldu

Her türlüsünü denedim ben, artık konuyla ilgilenenler bir zahmet beklesin çok az bir süre elimden bir şey gelmiyor Birazdan yaz okuluna kayıt için okula gideceğim, oradaki işlerim bittikten sonra dükkana geçip motorun son durumuna bir bakayım, umarım 3 tornalık vida ve şu buji yağlama sorunları başıma 50-60 liradan fazla masraf açmaz ki zaten şu anda cebimde 450 bin var bozukluk olarak, otobüse bile binemem, bugunun faturasını nasıl odeyecegım hakkında her hangi bir fikrim yok, ah Pink Floyd sende olmasan tüm bunlar çekilecek çile değil de neyse tutturduk bir dışavurumculuk gidiyoruz

Dışavurumcu sanatın amacı, sanatçının duyguları ve iç dünyasını renk, çizgi, düzlem ve kütle aracılığıyla dışavurmasıdır. Bu duyguları daha iyi yansıtabilmek için sanatçı geleneksel kuralların dışına çıkarak biçim bozma yöntemini kullanır, umarım bende istediğim bu şeyi sanata dönüştürebilirim.

Sevgiler...
    Odemeleri yapamadigin zaman, alacaklilar da genellikle disa vuruyorlar.
    Demekki sanatsal bisey yapiyorlarmis,bilmezdim.

Bence odemelerini zamaninda yap.
    Mafyanin disa vurmasi, renk, çizgi,duzlemle degil ama saglam bir kutleyle olabilir.
    Ayni zamanda disa vurumcu mafya da aynen sanatçilar gibi biçim bozma yontemini kullaniyorlar.
    Ellerine dusen adamin biçimi bir hayli bozuluyor.
    Fakat onlarin sanatsal kaygilari olmadigi için, elemani sanatsal esere donusturmek derdinde olmuyorlar.
    Gerçi, ayaklarini peynir tenekesine sokup, beton doktukten sonra denize indiren mafya turunun yaptigi eseri bir çesit heykel olarak tanimlamak mumkun tabii.
    Ince ruhlu adamlar vesselam.
    Ne demis unlu turk dusunuru Mahsun Kirmizigul?
    Sanat sanat içindir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    BreakerRuz bana öyle geliyorki bu motor üzerindeki projeler hiç bitmeyecek.

Bitir şunu artık. Yamaha motoru üretmek için senin kadar uğraşmamıştır

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    XV535s Oldskool Bobber Project,Arabası:JDM stp CRX
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Odemeleri yapamadigin zaman, alacaklilar da genellikle disa vuruyorlar.
    Demekki sanatsal bisey yapiyorlarmis,bilmezdim.

Bence odemelerini zamaninda yap.
    Mafyanin disa vurmasi, renk, çizgi,duzlemle degil ama saglam bir kutleyle olabilir.
    Ayni zamanda disa vurumcu mafya da aynen sanatçilar gibi biçim bozma yontemini kullaniyorlar.
    Ellerine dusen adamin biçimi bir hayli bozuluyor.
    Fakat onlarin sanatsal kaygilari olmadigi için, elemani sanatsal esere donusturmek derdinde olmuyorlar.
    Gerçi, ayaklarini peynir tenekesine sokup, beton doktukten sonra denize indiren mafya turunun yaptigi eseri bir çesit heykel olarak tanimlamak mumkun tabii.
    Ince ruhlu adamlar vesselam.
    Ne demis unlu turk dusunuru Mahsun Kirmizigul?
    Sanat sanat içindir.

Valla şu sıkıcı sanayi ortamında yüzümü güldürdün ya sağolasın...

Merak etme bizim burada herkes dost, sonra öderim çıkmazsa para, zaten motor anca onumuzdekı hafta sonuna falan çıkarmış, ustamda bir arka sokakta...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BreakerRuz bana öyle geliyorki bu motor üzerindeki projeler hiç bitmeyecek.

Bitir şunu artık. Yamaha motoru üretmek için senin kadar uğraşmamıştır
    Motoru alalı daha 1.5 ay falan oluyor daha ne yaptım ki motora?

Doğru dürüst en büyük modifikasyon susturucular oldu... Gerçi ufak ayrıntıları ile oynamak daha hoşuma gidiyor. Senin için çektik o susturucu fotoğraflarını sevgili editör

Kazanıda boyadım bugun onun resimlerinide koyacağım birazdan, motorum çok iyi bir ustanın ellerine teslim, bir de çok rahatım sürekli yanındayım canlı canlı goruyorum ne yapıyorlar ne edıyorlar, tam bır arkadaslık dostluk havası hakim mekanda...

Ama tahmin ettiğim gibi motorum en az önümüzdeki haftanın sonlarına kadar yok...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:08 PM ----------

Motoruma bınemeyınce bende vakit geçirmek için kazanla uğraştım üstte yazdığım gibi...
    Kazan kullanılmamasına ragmen görsellik açısından yeniden motora takılacak söylemiştim...

Ben motoruma onu o halde takmazdım, ne yaptım?

Palmolive Aroma Therapy uyguladım kazan gevşedi ve kendini bana bıraktı

Sonra biraz Pril döktüm ve halı yıkama fırçası ile yaklaşık 20 dk ovaladım

Sonra sıvı sabun ile finali yaptım ve işte o kadar uğraştan sonra bunu yapabiliyorsunuz

Size ne kadar temiz olduğunu ispatlamak istedim, gerçekten çok seksi bir kazan...

Her neyse aramızda yaşanan erotizm boyaya başlayınca son buldu tabi...

Maske takmadan çalışınca ciğerlerimde 690 dereceye dayanıklı bir hale geldi cehennemde rahat ederim içimdeki yanmaz boya ile...

3 kat boya uyguladım, ilk başta kazanı örttüm boya ile...

sonra biraz mola ve ortaya çıkan şeyi izleme zevki...

Sonra dükkandaki kancaları ve kancaları takmak için ayrıca kancalar oldugunu görmem, dukkanımızı sankı daha önce bir kasap dukkanıymıs gıbı hıssetmeme neden oldu...

Neyse bende oraya astım 2. ve 3. katları burada attım...

2. kat sırasında...

3. ve son kat, işte kazanımız kullanılmayacağı halde kullanıma hazır!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:23 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:55 PM ----------

Konuyu okuyup okuyup kaçıyorsunuz ya ben burda kendimi deli gibi hissediyorum yalnız haberiniz olsun

UCANLAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-MAX 250 MOMO
    bu boya çok hoşuma gitti,acaba benimsiyah şaseyi bununla boyasak nasıl olur
    merakla eksozun sesini bekliyorum
    " MOTORUM OLMADAN ASLA !... "

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Biraz motordaki problemi ve piyasayı araştırdım, 17500 deki bir motora segman atılması ihtimali motoru şu an açıp bakmadıgımız halde bana çok manasız geliyor çünkü bu makina doğru düzgün yol bile yapmadı!

7 yıl yatan bir motorun tüm lastik aksamlarında sertleşmeler olur ve bana sorun buyuk ıhtımalle sibop lastiklerinden kaynaklanıyormuş gibi geliyor...

İnşallah sibop lastiklerim ölmüştür aksi takdirde onların yaşıyor olması beni öldürecek çünkü bu motorun segman ihtiyacı oldugunu gösterir olayda burada baslıyor, tornacıyıda dusursek atolyeden motoru cıkartmam 350 belki 400 liraya patlayabilir...

Ama yok güzel güzel sibop lastikleri sertleşip çatlamışsa tahminim 100-150 liralık olurum...

Bunun dışında
    Subap ayarı
    Karburatör ayarı
    Motordaki şarj problemi

gibi şeylerimde var...

Aslına bakarsanız bunların hiç biri beni motordan soğutmuyor, bunların şimdi başıma gelmesi çok daha iyi çünkü uzun bir dönem sorunsuz binmek istiyorum, seneye Antalya'ya da götürürüm bir terslik çıkmazsa

tek problem nakit paramın bitmesi...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:16 PM ----------

Alıntı UCANLAZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu boya çok hoşuma gitti,acaba benimsiyah şaseyi bununla boyasak nasıl olur
    merakla eksozun sesini bekliyorum
    Olur mu dostum şase boyanır mı hiç bu boyayla?

Bu boyanın özelliği aşırı yüksek sıcaklıklara rağmen kendini bırakmaması, şasede istediğin tadı asla alamazsın bununla... Yarın birde kazana vernik atayım diyorum ama para yok

Şu an elimde bir video çekimi var egsozumun ancak önceki ve sonraki hallerini derleyerek tek bir video halinde sizlere sunmayı dusunuyorum bunuda ancak haftaya yapabılırız saglıklı bır sekılde

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    kazana atacağın verniğin yanacağı konusunda çok derin kaygılarım var.
    takipteyim
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Sadece görüntü olarak kullanacağım işlevselliği olmayan bir kazanın motor aksamına ve susturuculara yakınlığından ötürü vernik atması yaşar mıyım?

Motosikleti
    xt 600
    mesafe ve sıcaklığa bağlı tabi. tahmini egsoz sıcaklığı ve verniğin dayanımı bilgilerine ulaşabilirsen kabaca bişey canlanır kafanda bence.
    yazım dilinide ayrıca takdir ettik.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesafe ve sıcaklığa bağlı tabi. tahmini egsoz sıcaklığı ve verniğin dayanımı bilgilerine ulaşabilirsen kabaca bişey canlanır kafanda bence.
    yazım dilinide ayrıca takdir ettik.
    Yarın gider boyacı ile konuşurum bu konuyu, sağol beğenin için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Dükkana geçiyorum, ısıya dayanlıklı vernik bulursam kazanı boyarım

UCANLAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-MAX 250 MOMO
    Alıntı BreakerRuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz motordaki problemi ve piyasayı araştırdım, 17500 deki bir motora segman atılması ihtimali motoru şu an açıp bakmadıgımız halde bana çok manasız geliyor çünkü bu makina doğru düzgün yol bile yapmadı!

7 yıl yatan bir motorun tüm lastik aksamlarında sertleşmeler olur ve bana sorun buyuk ıhtımalle sibop lastiklerinden kaynaklanıyormuş gibi geliyor...

İnşallah sibop lastiklerim ölmüştür aksi takdirde onların yaşıyor olması beni öldürecek çünkü bu motorun segman ihtiyacı oldugunu gösterir olayda burada baslıyor, tornacıyıda dusursek atolyeden motoru cıkartmam 350 belki 400 liraya patlayabilir...

Ama yok güzel güzel sibop lastikleri sertleşip çatlamışsa tahminim 100-150 liralık olurum...

Bunun dışında
    Subap ayarı
    Karburatör ayarı
    Motordaki şarj problemi

gibi şeylerimde var...

Aslına bakarsanız bunların hiç biri beni motordan soğutmuyor, bunların şimdi başıma gelmesi çok daha iyi çünkü uzun bir dönem sorunsuz binmek istiyorum, seneye Antalya'ya da götürürüm bir terslik çıkmazsa

tek problem nakit paramın bitmesi...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:16 PM ----------

Olur mu dostum şase boyanır mı hiç bu boyayla?

Bu boyanın özelliği aşırı yüksek sıcaklıklara rağmen kendini bırakmaması, şasede istediğin tadı asla alamazsın bununla... Yarın birde kazana vernik atayım diyorum ama para yok

Şu an elimde bir video çekimi var egsozumun ancak önceki ve sonraki hallerini derleyerek tek bir video halinde sizlere sunmayı dusunuyorum bunuda ancak haftaya yapabılırız saglıklı bır sekılde
    Ben şu arızayı bir halldiyimde ondan sonra aksesuar ve biraz boya temizlik işim kalıyor.Çok vakit almıycak hafif bir boya olayım var.Şasenin bazı yerlerinde paslanmalar var.Onları halledicem.Birde fren/vites uzatma ulayı çok yii bişey benim için boyum 180 ve ayaklarım çok uzun motor bana kısa geliyor.ama çok pahalı ebay da varı
    " MOTORUM OLMADAN ASLA !... "

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Evet 500 dolar gibi bir bedeli var, motorcu olupta demir işleriyle uğraşan teknik bilgisi olan ustalar yapar sana onu tahminimce

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bugun 3 Viragocu toplandık güzel bir gün oldu gelenlerin ayaklarına sağlık...
    Darısı Sifa abinin başına

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bugun ben yokken motoru sökmüşler iyice, görünce ilk başta beynim başım zonkladı çin malı tek silindirli şoperlere benzemiş

Segmanlarda tahmin ettiğim gibi bir sorun gözükmüyormuş, ama sibop lastikleride değilmiş sanırım sorun, karburatör benzin şamandrası tarzı şeylerden şüpheleniliyor motoru açtıklarında yanmamış benzin bulmuşlar içinde...

İşte günün resimleri...

Motor normal şartlarda önümüzdeki haftaya bitecek bir terslik çıkmazsa, ama ben acele etmemelerini söyledim yavaş yavaş acele etmeden yapsınlar kimseyi germeye zora sokmaya gerek yok,ustamı seviyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alp abi VTX'inin ününü duyduk, benimkide onun yarısı falan olmuştur en kötü, etrafımızdakilere Allah sabır versin...

Yolda farkedilmek için böyle bir şey yaptım fakat gece olduğunda iş değişiyor 12 den sonra...
    3-4 gıbı motora binen bir insan olduğum için bu susturuculara bir ayarlama yapmam lazımmış gibi geliyor, Side ve çevresinde biniyorum huzur bulmaya gelmiş insanların huzurunu kaçırmayalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bugun motorun yakıt tankı hazır sökülmüşken hava flitresini çıkarıp dükkanımızdaki kompresörlü hava sistemi ile bir güzel temizledim, şasiyide yıkadım sildim, bir tarafında beyin diğer tarafında hava flitresi için havalandırma bölgesi olan iki kromajlı kapağında içlerindeki görünmeyen kısımları temizledim dışı gibi parlıyorlar motor birleştirilirken her şey fabrikadan çıkmış kadar temiz olsun istedik motosikletin motoru inanılmaz temiz ve yıpranmamış durumda arkadaşlar bugun baktık, ileride bu motoru satın alan eleman yaşadı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:44 PM ----------

Daha yeni artçı ayaklığı satın aldım fakat ustamın elinde bir tane hyosung pert naked var onun artçı ayaklıkları çok hoşuma gitti bakalım eğer izin verirse sökerim...

Sıradaki modifikasyon adına yapacağım değişiklik , paramla doğru orantılı zamanda yapacagım bir değişiklik, Gidon!

youtube a girebilen arkadaşlarla kafamdaki gidon şeklini paylaşıyorum...
    Buyrun linkler

http://www.youtube.com/watch?v=1J455RQB2iE

http://www.youtube.com/watch?v=RS__KuEIgGE

muhtemelen bu olacak
    http://www.youtube.com/watch?v=m6cOLOyT4XE

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:48 PM ----------

Bizi korkutan şey motorun orjinal kablolarının düz ve geniş gidonumuza rahatça bağlanabilme ihtimalinin olup, olmadiği.

Bunun için de sarı Virago'nun sahibi ile youtube üzerinden iletişime geçmeye çalışıyorum umarım en yakın zaman da geri döner bana.Ben de öğrendiklerimi buradan sizlerle paylaşırım, ileride bu tarz bir modifikasyona girişecek Virago kullanıcılarına alternatif olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Biraz önce bir arkadaşın debriaj ile ilgili konusuna yazarken bu resmide tozlu raflardan çıkardım konumun ilgililerine buradan da sunmak isterim, ilk motorum arkadaşlar

Zamanında her gören gelip resim çektiriyordu, şimdi içimde kendimle olan bir rekabetim var Viragoyu bundan kral yapmak lazım değil mi?

Gördüğünüz aletin makinesi 60 km hıza ulaşabilen,49 cc lik bir ağaç kesme motoru... Bunada alev desenleri,çanta,metal paspas,uzun yol ayaklığı (gülmeyin), ekstra motor havalandırmaları, vb çeşitli aksesuarlarla zamanında bu motorun parasına yakın para harcamıştım, sonradan biraz motor-susturucu işlerinede girdik gidişini epey değiştirmiştik

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:01 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:54 PM ----------

Bu motoru kıymetli yapan çok az üretilmiş olmasıdır, sonraları etrafta bir sürü elektrikli scooterlar türedi ama bunun gibi benzinlisi çok az yapıldı, yağı ve benzini aynı yerden koyuyorsunuz falan çok eğlenceli bir aletti şimdi diyorum keşke satmasaydım oyuncak gibi dursaydı bir köşede...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bahsettiğim şafta sosis çanta olayını almayı planladığım çantanın ta kendisi ile denedim, birazdan resimlerini koyacağım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 PM ----------

Şimdi resimlere bakıldığında orantısız görünüyor, arkaya elim zor girdiği için pek uğraşmadım bir tarafı yukarıda bir tarafı aşağıda duruyor ve sarkıyor bu bir müşterinin çantası ama benim istediğim armode marka olandan ve tahmin ettiğim yukarıda size yazdığım her şey başına gelmiş çantanın, ustundekı tum metal seyler oksitlenmıs yesıllenmıs paslanmıs... bana bu cantanın sıfırı gelecek ve onu motora takmadan once o metal aksamları ya sokecegım yada ozel maddelerle kaplayarak omrunu uzatacagım, çantaya biraz tadilat yaptıktan sonra sıkıca bağlayacağım denedim şaftın üzerinde, her şey planladığım gibi oldu...

İleride bu çantanın başına gelebilecek muhtemel sorunlar ise şöyle:

-Derisi ayran kıvamına gelip kendini bırakabilir
    -Motora sıkı bağlarsanız (benim yapacağım gibi) bağlantı noktalarından esneyıp bollaşmaya başlayacaktır

önemler:
    -Sosis cantanın ıcıne nıkelajcıya goturup plaka kaplatabılırsınız bu omrunu uzatacaktır
    -Sert şekilde bağlayacaksanız çantayla birlikte gelen 2 kemer dışında kendiniz fazladan kemer yapabilirsiniz
    -Aldığınız çanta dandik bir markaysa armode gibi, üzerindeki metak kısımları şeffaf oje vb maddelerle kaplayabılırsınız, bu o metallerı koruyup omrunu uzatır.

İşte tam oldskool bir motosiklet modifiyesi, kendine has, seksi...

ben resimlerde görünen püskülleri ya keseceğim ya yakacağım, bilmiyorum daha türlü şeyler deneyebilirim ama böyle takmam bu çantayı

konuyu okuyan yok ama yinede koyuyorum vakit geçiyor sıkıcı bir pazartesi akşamında...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 PM ----------

Motorun ön silindiri şaşmazda, tornacıda işlem görüyor kırılan boru saplamaları sökülüp yerlerine güzelce yeni diş yapılıyor, motor çarşamba gününe bitiyor cebimde 20 lira para var son durum bu...

Motosikleti
    xt 600
    cebinde kalan para miktarınıda belirterek olaya ayrı bir gerilim katıyosun

air brush var mı planların arasında?

motosiklette kişiye özel oynamalar yapmak benimde hoşuma gidiyor. bigün pahalı bi motosiklet alırsamda bozacağım fabrika çıkışını

ızgara telinden far koruması yaptım bende

10. sayfa BirinciBirinci ... 8910111220 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler