Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arkadaşlar acil yardımmm !!!!!????...

REKLAM ALANI

Arkadaşlar öncelikle merhaba,sorunum şu
    bi arkadaşımın 2008 model cbf 150 si var ve 1 aylık bi süre ile şehir dışında olacağından benim göz kulak olmamı istedi neyse buraya kadar problem yok
    tabi bende motoru arada sırada çıkarıp 1-2 tur atıyorum kısa mesafeleri felan gidiyorum motorla,dünde yine 2-3 km. lik bi mesafe için motoru aldım düz yolda süper 1-2-3 viteslerde gaz açınca nerdeyse motor ön teker kalkacak gibi oluyor o derece iyi çekiyr yani fakat yokuşa girince 1. vites 2. vites farketmiyor motor stop ediyor.Acemi felanda değilim bu arada bende bi problem yok yani motorda bişi var .Diğer bi problemde şu motorda gaz açınca gazı geç alıyor.Yani bu eski murat 131 lerde gazı açınca geç alırya aynı öyle oluyor gazı yarım açıyorum vites 1'de tık yok sonra birden gaz bir açılıyor sanki beni üstünden atacakmış gibi oluyor bide trafikte motorun üstünde bi arkaya bi öne fırlamak hiç hoş durmuyor
    Arkadaşlar çok acil yardımınızı bekliyorum.emanet mal sonuçta ne olabilir daha 7.000 de motor bakımlı temiz bi motor yani.
    Yardımlarınızı Bekliyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    @hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    motorun stop etmesi rolanti ayarı düşük olabilir onu karbürator üetündeki vidayı kısarak yapabilirsin.. yanlız bujiyi de söküp bi bak krom kaplamış veya tırnakları kapanmış olabiliri . hatta değişirsen bujiyi daha iyi olur dediklerimi yap düzelecektir
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

bugün motorla 115 e kadar çıktım,yani hızlanmada çekişte felan düz yolda hiç bir sorun yok yokuşta neden stop ediyor acaba,yani yokuşta çekmiyorsa düz yolda nasıl çekiyor

@hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    yokuştaki basınç ve ağırlık düzyolda ki basıncın iki katına nerdeyse çıkıyo bujiye ve hava filitresine bak önemli bişey değildir .. merak etme kirli benzinde yapabiliyo bazen
    [B]13 KA 833[/B] [COLOR="Red"] motorsiklete kimi hastalık der kimi hayat tarzı kimi tutku .... benim yaşama sebeplerimden biri çünkü ben o rüzgara hastayım...:)[/COLOR]

anladım peki bu gazı geç alma eden olabilir.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    senin karbiratör ve hava filtresine bakman lazım karbiratör ayarsızlıklarında motor yokuşta bogulur havayı fazlamı alıyo acaba bogazlara falan bak ben karbiratör ayarını yapınca motoru yokuşa dayıyorum ortasında durum nasıl devirlenicegine bakıyorum sen dediklerime bi bak
    Motosiklet mucidi

Motosikleti
    CBR 125 R
    hava filtresini bi temizlet, sorun çözülmezse karbüratör ve ateşleme sistemini bi kontrol ettir... daha da olmadı sübap ayarı gerekebilir... tabi ben bir usta değilim...
    [B][I][COLOR="Red"]One Love[/COLOR][/I][/B] [B]One Life[/B]
    ::pulp:: ::pulp:: ::whip::
    [B][I]Ben aslında dünyaya uzaylı gibi ziyaretçi olarak gelecek adamdım da neyseee[/I][/B]

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Darkkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava filtresini bi temizlet, sorun çözülmezse karbüratör ve ateşleme sistemini bi kontrol ettir... daha da olmadı sübap ayarı gerekebilir... tabi ben bir usta değilim...
    Benim de arka tekerim dönüyo usta nedendir sizce ?
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    CBR 125 R
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim de arka tekerim dönüyo usta nedendir sizce ?
    o mil sanada.... diyerek cevap versem olurmu
    [B][I]Ben aslında dünyaya uzaylı gibi ziyaretçi olarak gelecek adamdım da neyseee[/I][/B]

xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki 1000 gt
    geçenlerde biriside soruyordu benzer sorunlardan şikayetçiydi formu arattır sonuç galiba karbüratörde bir parçada sorunmu ne varmış birde subap ayarındandı galiba formu ara bakalım geçen haftalardaydı galiba aynı problem sanırım

arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok tşk ederim.forumda baya araştırdım fakat yokuşta stop etmesiyle ilgili bi kaç birşey buldum fakat bu gazı geç alması nedendir onu bulamadım,sizce neden olabilir

Motosikleti
    CBR 125 R
    Alıntı anilxx92 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok tşk ederim.forumda baya araştırdım fakat yokuşta stop etmesiyle ilgili bi kaç birşey buldum fakat bu gazı geç alması nedendir onu bulamadım,sizce neden olabilir
    sen şimdi motoru alıp servise götür hocam... tüm sorularının cevabını serviste, ayrıca sorunlarının çözümü de serviste... git bi ustaya göster demiyorum emanet o yüzden servise...

sorunun cevabına gelince karbüratör ve ateşleme sisteminde sorun yoksa sübap ayarlarından olma ihtimali çok yüksek... bide nasıl bi gaz tepkisi bekliyosun onu daha detaylı yazarsan ii olur... deneyimliyim diyosun eğer tecrübeni kuvvetli motorlarda yaptıysan kalkıp 150cc lik bi makineden gazı açtığın gibi redline görmeyi bekleme......

Alıntı Darkkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen şimdi motoru alıp servise götür hocam... tüm sorularının cevabını serviste, ayrıca sorunlarının çözümü de serviste... git bi ustaya göster demiyorum emanet o yüzden servise...

sorunun cevabına gelince karbüratör ve ateşleme sisteminde sorun yoksa sübap ayarlarından olma ihtimali çok yüksek... bide nasıl bi gaz tepkisi bekliyosun onu daha detaylı yazarsan ii olur... deneyimliyim diyosun eğer tecrübeni kuvvetli motorlarda yaptıysan kalkıp 150cc lik bi makineden gazı açtığın gibi redline görmeyi bekleme......
    yok yok arkadaşım redline felan beklediğim yok benimde şuan cbr 125 im var biliyorum yani 150 likleri anlatmak istediğim şuki gazı yarıya kadar açıyorum mesela tık yok sonra biraz daha açıyorum allah allah nerdeyse altımdan bi kaçıyor motor yani sanki bu gaz kollarında bi miktar bi boşluk olurya o sanki yarıya kadar gibi yarıya kadar açmayınca gaz kolu ga almıyor yani sonrada birden kaçıyor makina,servisede götürmek istemiyorum şimdi arkadaştan habersiz eğer basit bişeyse ben halledeyim diyordum.

Motosikleti
    CBR 125 R
    o zaman bulunduğun mekan dışındaki bi ustaya göster... ben yada başka bir kimse buradan sözlerle sana yardımcı olamaz... belli ki senin tamir edecek deneyimin ve bilgin yok ama motorda kesinlikle bi sorun var ve işin bilen biri lazım......

sen motoru 2 3 kilometre yol giderken motora bir şey yada çok hızzz yaptırdınmııı yaptırdıysaan bir de altı yere vurduysa işin yaşşş bir ustaya götürrr yanında bekle inceleeeee veee motor olmuyosa altında senden kaynaklanan bir çizik yada ezik varsa yaptır daha motora hiç dokunma o gelene kadarrr tmmm sakın ihç dokunma

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    bence sen hiç o emanet motora binme bırak sahibi gelene kadar uslu dursun sonra biliyorsun sakınan göze çöp batar
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Al o motoru koy bi kenara.Bi daha arkadaşın gelene kadar elini sürme.Yoksa başına kalır.CBF150 hiç de öyle çekiş problemleri yaşatacak bir motor değildir.Demek ki o motor sorunlu.Bi de üstüne kalır.Bir sürü masraf edersin.

arkadaşında haberi var aslında benim motor garajda üşeniyorum çıkarmaya bazen cbf i alıyorum zaten kendisinin isteğiydi 2 günde bi felan çık gez diordu onda problem yok,bu arada benden kaynaklanan bir toz bile yok heleki vurma kesinlikle yok.birdenbire oldu emanet mal işte sende bozulur suçlu sen olursun neyse bakalım bi götüreyim efeye ne diyecek

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler