Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yardım + bunlar kaça patlar ?

REKLAM ALANI

Motor halloldu arkadaşlar bilgilendirmek için yazıyorum fiyat 200 TL tuttu, ve eskisine göre çok şükür daha iyi oldu.
    1-Devir gösterge teli kopmuş
    2-bütün contalar değişti.
    3-motor tamamen açıldı, parça değişmedi, vitesi engelleyen fazladan bir conta çıkarıldı.
    4-Sinyal ampulleri değişti.
    5-Tel takıldı
    6-balatalar değişti
    7-----
    8-ses halloldu.
    9-sibop ayarları yapıldı.
    10-yağ değişti.

Arkadaşlar mondial 125 kt motosikletimde sorunlar var ;

Bilen arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim. Ayrıca bunlar tam olarak bişey denemesede aşağı yukarı kaça patlar ?

1- Devir göstergesi çalışmıyor. 2 saat önce bozuldu.

2- motorun üst tarafından yağ sızdırıyor.

3- Vitesler zor geçiyor, bazen geçmiyor, özellikle durduktan sonra 1 e takmak çok zor olabiliyor. Sorun debriyaj balatalarında veya yağda değil. Bazen vites geçerken garç diye geçiyor şanzımanda dişlilerde sorun olabilir.

4- Sinyal ve far ampullerini değiştirmek kaliteli birşeyler taktırmak istiyorum.

5- Arka fren stop lambasını çalıştıran tel yok.Geçen baktım uçmuş yerinden

6- Arka fren balatalar değişecek.

7- motorun disklerden ses geliyor, geri geri alırken, yamulmuş falan olabilir ???

8- motorun amortisörlerden mi bilmiyorum gıcır gıcır sesler geliyor.

9- Uzun yol gidip ışıklarda falan durunca stop ediyor. Yani motor ısınınca yapıyor. O neyse artık.

10- Yağ değişecek, 2 hafta önce mobil 10 40 yağ koydum ama arkadaşlar havalar ısınıyor motorun küçükte olsa, 20 50 yap koy dediler, birde yağ değiştiricem.

Arkadaşlar yorum yaparsanız çok sevinirim. Gerçekten çok canım sıkıldı bu durumlara, motoru bırakmak istemiyordum ama artık yapılacak birşey kalmadı. Bana kaça patlar acaba bütün bunlar. şimdiden yorumlayan arkadaşlara teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    300 lirayı gözden çıkar bence
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    300 lirayı gözden çıkar bence

katılıyorum
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

yazdığım sorunlardan 8 tanesi zaten toplasan 50 lira etmez. ne için 300 lira vermem gerekiyor onuda açıklarmısınız ?

Motosikleti
    Mondial 100km Renk: Kırmızı - 07 JY 608
    Alıntı Sovereign_Kh adlı üyeden alıntı Mesajı göster

9- Uzun yol gidip ışıklarda falan durunca stop ediyor. Yani motor ısınınca yapıyor. O neyse artık....

bu sorun benim motorda da war.Sanırım Aşırı ısınınca güçtenmi düşüyor ne oluyor stop ediyor durunca yada gazı kesince. rolanti ayarını yükseltiyorum bu defa ilk çalıştıgı sıralarda rolantisi yüksek oluyor sonra ısındıkca düşüyor bunlar normal şeylermi acaba?
    07-gєηçℓιк

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    kt o kadar masrafmı açtı sana arkadaşım motora sen iyi binmişin nasıl bi binişse artık
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

mertyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    300 le kurtulursa dua etsin.Abi işte Mondialciler hep böyle eziyetleri çekmek zorunda.Abicim hiç masraf etme sat kurtul.Bendede vardı Mondial sattım kurtuldum.

Motoru daha yeni aldım. Önceki motoru üzerime almak istemediğimden, ilk önüme gelen takas fırsatını değerlendirip, bunu üzerime aldım ama sonuç bu oldu. Gidip bir kaç aksesuar aldım. Şu anda 1 ay oldu. Sorunlar hakkında teknik servise başlık açıyorum, teknik bir yorum göremiyorum. Umarım gerçekten anlayan birileri yardım eder.

Saygılar.

Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    Anlattığın kadarıyla motorun vites dişlileri aşınmış olabilir.Yağ sızdırma olayına gelince o Mondiallerde bir kere oldumu bir daha düzeltmek çok zor.Gıcır gıcır seslere gelince ömrünün sonuna kadar çekeceksin çünkü gerçekten böyle şeylerin çözümü yok.Ama illede kritik şeyleri yaptırcam diyorsan bence güzel bir usta sana lazım olan ilk şey.2.si tamamen yeni parçalar ki buda yüzde yüz çözüm değil.Yani sana en 400 liraya patlayacak.Motoruna bir 3000-4000 km daha bindiğinde gene aynı sorunlar başlayacak bundan emin ol ve gene yaptıracakmısın?Yaptırırsan sana zararı bu sefer belki 600-700 milyona patlayacak.Bence fazla masraf yapma senin ulaşımını düzenli biçimde sağlayacak kadar krtik meselelere çözümler bul ve bir an önce elinden çıkar.Yazık günah ya insanlarla böyle dalga geçiyorlar bu motorları insanlara satarak.Valla diyecek bir laf bulamıyorum.İnan bu tür arızalarda hergün bu siteye yazı yazılıyor.Modeller hiç değişmez hep aynı.

halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir şey ilgimi çekti 20 50 yağ bu motorlara ağır gelmez mi?Bende merak ettim.20 50 koyarsak ne gibi zararı ve faydası olabilir bu kavramı anlayamıyorum kusura bakmayın

Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    yazdığım sorunlardan 8 tanesi zaten toplasan 50 lira etmez. ne için 300 lira vermem gerekiyor onuda açıklarmısınız ?
    İşçilik parasını bir düşün o motor bir açılınca her yeri açılacak ve açıldığında karşına neler gelecek.Ustanın elinde hangi parçalar kalacak ki yeniden birleştirildiğinde eskisinden kötü olma ihtimalide var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Zs 200 Gy-2

Bilen arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim. Ayrıca bunlar tam olarak bişey denemesede aşağı yukarı kaça patlar ?

3- Vitesler zor geçiyor, bazen geçmiyor, özellikle durduktan sonra 1 e takmak çok zor olabiliyor. Sorun debriyaj balatalarında veya yağda değil. Bazen vites geçerken garç diye geçiyor şanzımanda dişlilerde sorun olabilir.

4- Sinyal ve far ampullerini değiştirmek kaliteli birşeyler taktırmak istiyorum.

7- motorun disklerden ses geliyor, geri geri alırken, yamulmuş falan olabilir ???

9- Uzun yol gidip ışıklarda falan durunca stop ediyor. Yani motor ısınınca yapıyor. O neyse artık.

10- Yağ değişecek, 2 hafta önce mobil 10 40 yağ koydum ama arkadaşlar havalar ısınıyor motorun küçükte olsa, 20 50 yap koy dediler, birde yağ değiştiricem.

Arkadaşlar yorum yaparsanız çok sevinirim. Gerçekten çok canım sıkıldı bu durumlara, motoru bırakmak istemiyordum ama artık yapılacak birşey kalmadı. Bana kaça patlar acaba bütün bunlar. şimdiden yorumlayan arkadaşlara teşekkürler...
    Arkadaşım pek de bişey tutmaz bence...
    Devir göstergesini bilmem,bi kalın yağ koyarsınız vites geçişi derdi falan bi ortadan kalkar öncelikle.

Bi balata çaktırırsın arka tekere 10 lira tutar.

Karbüratörünün hava ayarına bi baktır boğuluyor olabilir,stop etme olayı....

Üst kapak contası değişecek ya da sıvı conta sürersiniz.

Arka stop için bi tel bi de ampüller vs tümü 20 lira tutar.

arka amortisörleri hafiften yağlamayı deneyin olmazsa yenisi kaç kuruş ki???

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:07 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 PM ----------

Her problemin çözümü var ama adam gibi ustaya denk geliceksin.

Boğulma olayı pekçok şeyden olabilir ama büyük ihtimalle ya hava filtresi ya da karbüratör hava ayarı ya da buji bence...

Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    Sizde burdasınız bende buradayım.Bende zamanında Mondial kullandım sökülen her parça elimizde kaldı bea.Neyse fazlada üstüne gitmeyelim inşallah düzelir.

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Kütahyada yağa yazın çok bişey olmaz,
    Üst kapaktan yağ atıyordur
    Gıcırtı hepsinde var
    Kaliteli ön far takarsın en fazla diğerlerinde çok bi fark yok
    Motor ısınınca rolantisi düşebilir onun için rolanti ver biraz
    Balata 10 tl bişey değil.Kampananın içini düzeltir çizik varsa.
    Antalyada olsa 150-200ü geçmez ama işçilik bana ait olduğundan
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

anılyuksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bianchi Falcon 125 (2006) Hyosung MS3 250 (2010)
    arkadaşım mondialin sitesinde yazıyo parça fiyatları ampülleride sanayide bütün yedek parçacılarda bulabilirsin ayarla işte
    Bianchi Falcon 125 41 N 3103
    Hyosung MS3 250 35 AP 4831
    Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .

Hangi parçalar değişecek hangilerine ayar yapılacak, onları bilsem zaten mondial sitesine girerdim sevgili anılyüksel.

Sonuçta MT'de sorunlarımızı paylaşmamız için böyle güzel bir bölüm var, o nedenle bende sizlerden yardım istedim. Çok sağolun ilgilendiğiniz için. Yarın götürücem bakalım. Umarım yukarıda bazı arkadaşların dediği kadar istemezler, sonuçta yedek parçası en ucuz motor belkide mondialdir. Ama burada yamaha mondial servisi aynı. İşçiliğe ne ister onu hiç bilmiyorum...

Motosikleti
    yok
    2 - benim arkadaşımdada 125 kt var
    onun motorununda devir göstergesi çalışmıyor. onun mototurda devir göstergesi teli kopmuş o yüzden çalışmıyor
    belki senin motorda da aynısı olmuş olabilir

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    kdv dahil 350 tl. ama tamircilerin huyudur, hepsini birden mümkün değil halletmezler, ille gider gider gelirsin.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    Kawasaki VN 800

garanti devam etmiyorsa hiç bulaşma bunlarda yedek parça ucuz fln degıl ama arastır mondıale aç telefon sor .

külbütörden gelmiyorsa , silindir kapak contası ömrünü bitirmiş

durduktan sonra zaten vites değiştirilmez araba mı bu , dişlilerde sorun olsa motordan haşur huşur ses gelir . Kalın yağ pompayı bozar 10 -40 ideal , sen sağlam bir ustaya debriyaj ayarı yaptır .

bunlar çok basit şeyler

muşür demek istedın sanırım , vites pedalının yanında ki küçük kutu muşür ordan yapacaksın

en çok 30 tl

yok bunu kafana takma

mafsalı ve süspansıyonu az yagla yanık yag ıle

subab ayarın bozuk veya subabların arızalı

20 - 50 koy diyen motorcumu belli ki adamın işleri bozuk 10 - 40

yine bir 300 tl gözüküyor . Motoru satsan etmez o kadar , demek istedıgımı anla söz baska yere gıdıyor yazık yani
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)

tam bi bilgim yok görmediğim için ama elektrık kablo (soket) sorunu olabılır,

conta Değişecek 20 lira işçilik dahil...

10 lira far,3 lira sinyal ampulleri,

sanırım fren müşürüne takılan yaydan bahsedıyorsun,
    1,2 lira bişiydir o,gerçi müşürde 4 lira zaten

kAMPANA oLMASI gEREKIYOR,Serviste 17 piyasada 10 lira balatalar...

Her Servıste dişli fiyatları değişken,
    ben önü 10,arka dişliyi 15 liradan bradere aldım,

gıcırtının kesin sebebi amortısorlerdır,
    hareket eden yerleri yağla lastıklı baglantı yerlerı dahıl,geçer,geçmesse patlamış olabılırler...

Yağ fiyatları her markanın farklıdır,
    ben 4 mevsim castrol magnatec kullanıyorum,
    38 lira 2 LT

Benim Bilgim Olanlar Bunlar,
    Arkadaşlar Daha Uygun Yerler Biliyorlarsada Herlesın Alış Verış Ettıgı Yerler Farklıdır,
    Yağın Dışında dier ürünlerı arastırmadan almam çunki...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler