Yağın Son Kullanma Tarihi Varmıdır?
Reklamlar
-
Başlıktanda anlayacağınız gibi, elimde geçen senelerden kalma castrol motosiklet yağım var açılmamış şekilde duruyormuş, geçen gün elime geçti. Sorunum şu acaba bu yağı kullansam motorum için bi sorun olurmu, yani yağ özelliğini kaybetmiş olabilirmi veya başka bi deformasyon olmuş olabilirmi. Yağ oda sıcaklığında durmuştur ama kaç sene olduğunu tam hatırlamıyorum (en fazla 3 sene olmuştur) .
Ağzındaki ambalajı dahil açılmamış bi şekilde duruyor.
Cevaplarınız için şimdiden çok tşkler..
Reklamlar
-
Mersin İl Temsilcisi
hakkatten yahu, ben de merak ettim şimdi...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
-
zaten çoğu yağın üzerinde tarih yokki basmıyorlar geneldede satılanlar 2.3 senelik oluyor ama son kaç sene gider dersen bilgim yok ama tahminim ve satılanlara bakacak olursak 4.5 sene raf ömrü olması lazım
-
catrolse bısey olmaz benim dedemin babası 10-50 vermıs mıras olarak hala kamyona onu koyarız :D saka bı yana valla bende merak ettım ?
-
hava ile teması yoksa açık değilse bozulmaz.
acılmamıssa hiç kullanabilirsin.
hava ile temasa girmiş (ilişkisi bulunan) yaglar kullanılmaz. özelliği gider.
hatta 1 sene hiç calısmadan yatmıs motosikletin bile. yagını degıstırmek gerekır.
-
Kullan kardeş bişey olmaz.Yağa kapalıysa hiçbirşey olmaz isterse 20 sene beklesin.
-
kullanabilirsin...
kullanılmaz diye bişe olsa yağcılar iflas ederdi..
geri dönüşüm olmadıgı için
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
okudum nette 3 sene raf ömrü diyor ama 3 senelik zaten kıyıda kenarda satılanlar ? hertürlü kurala uyarsak yandık biz
-
valla o zaman koyuyorum bende, inşalah bi sorun olmaz..
-
Koy canım kardeşim koy.Hiçbir şey olmaz.Yağ bozulur mu ya?
-
kapağını açtığında altındaki şeffaf kağıt açık değilse kullanabilirsin,
önemli olan daha önceden açılmamış,
havayla temas etmemiş olması...
HONDA;hayat onda...
İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
-
şeffaf bantı bırak kapağı bile açılmamış, o halde kouyorum en yakın zamanda..
-
yerin altında nasıl muhafaza olmuşsa milyonlarca yıl o şekil muhafaza edersen 1 milyon yıl ömür veriyorum ben.
ama güneş ve hava değmeyecek. zaten ambalajı dikkat ettiyseniz güneş ışığını pek geçirmiyor.
20 yıllık eski teneke kutu açılmamış bp yağ buldum depoda. hemen motora boşalttım. sonra jeton düştü len antika niyetine saklanacak yağı 5 lira için heba ettim dedim.
-
ambalajı açılınca 6 ay içiçnde oksijen ile reaksiyon kuruyomuş ve özelliğini kaybediyomuş ama ağzı açık değilse sorun olmaz...
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
-
şansıma benim yağ ne havayla nede güneşle temas etti..
-
yaga hıc bır sey olmaz ne olacak yahu yağ işte bu kadar büyütmeyin :D
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler