Motor yağı değiştirme konusu(yardım)
Reklamlar
-
mrb arkadaşlar... Önceden motorun yağını serviste değiştiriyordum. Opet'in 10-40 yağını koyuyorlardı. (Motorum 125lik 5 vitesli Motoran.) Bu çok ince değil mi? (Özellikle yaz mevsimi için..) Şimdi yağını ben kendim değiştireceğim. Castrol 20-40 veya 20-50 düşünüyorum. Sizce bu iyimidir? Önerileriniz nedir... Birde benim bildiğim motor soğukken değiştiriyoruz değil mi... Motordaki kullanılmış yağı komple boşaltıyoruz, daha sonra Yeni yağı komple 1 litre olarak boşaltıyoruz... öyle biliyorum ben de... Eklemek istediğiniz birşey, Dikkat et dediğiniz bir şey var mı... Biraz tecrübesizim bu konuda da..
Şimdiden teşekkürler...
Reklamlar
-
arkadaşlar bana yardımcı olcak biri yok mu???
-
Yazın 20-40 veya 15-50 kullana bilirsin.10-40 ince gelir aşınma daha çok olur kısın 10-40 öneriyorum
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
mach1 adlı üyeden alıntı
Yazın 20-40 veya 15-50 kullana bilirsin.10-40 ince gelir aşınma daha çok olur kısın 10-40 öneriyorum
teşekkürler arkadaşım cvp verdiğin için... O zaman Castrol 20-40 en mantıklısı yaz için..;)
-
arkadaşım bende yaz dolayısıyla 15 - 50 shell koydum
sıcakta 10-40 ince gelir diye düşündüm...
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
-
Şanzıman üzerimde kaç litre koyacağın yazar arkadaşım. 1000 ml, 800ml, 1300ml gibi. Kaç yazıyorsa o kadar yağ koymalısın.
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yağ
Motor yağı motor sıcakken değiştilirir.Olanak varsa iyice boşaldıktan sonra yağ koyacağın yerden hava tut,iyice boşalır.
-
motor sıcakken mi... Ben soğukken bilyordum yaa...
ama hala kaç numara koysam diye düşünyorum. Motorla yazın çok gezdiğim için motor aşırı ısınıyordu ve vitesler geçerken ses geliyordu ısındıktan sonra. Debrajı bırakırken falan. Arkadaşlar yağ inceliğindn olduğunu söylemişlerdi. 20-40 veya20-50 koyayım diyorum...? Yarın falan değiştircem zaten...
-
motor yagı sogukken degiştiriler..
yag üst kapaga vs çıkmadan yani..
15-40 kullanabilirsin...
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
Moderatör
size kim motor soğukken yağ değiştirilir dediyse yanlış bilgi vermiş.motor sıcakken yağı değiştirilir sebebi karter ve motor bloğu arasında kalan yağın incelip daha akışkan olması sağlanarak tamamen süzülüp gitmesidir.Ayrıca alt kapak üst kapak diye bişey yoktur.yağı değiştirirken yağı koyacağınız kapağı ve boşaltacağınız kapağı açın iyice süzülsün.(zaten üst kapağı açmadan yağ koymanın mümkünü yok )Yağ işine gelirsek 15/40 15/50 deneyebilirsin 20/40 20/50 yağın senin motor için pek uygun olduğunu sanmıyorum.sonuçta motor yağının mikron derecesine kadar nüfuz edip,incelip motor elemanlarının arasına girerek aşınmayı önlemesi gerekiyor
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
-
Arkaşım bu mevsimde sana önerebileceğim en güzel yağ Shell Advance SX 4T 15W-50 mneral yağ?Gerçkekten arkadaşların tavsiyesiyle koydum ve çok memnun oldum.Sıcakta 100 km hiç duraksamadan yol gittim.Motorum sanki değişmişde yeni motor gelmiş.Sen düşün yani.
-
11 Haziran 2010, 13:26
kanuni tigere kaç numara yağ koymam lazım??
-
11 Haziran 2010, 14:15
[/COLOR]
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Motor yağı motor sıcakken değiştilirir.
genç kaptan adlı üyeden alıntı
motor yagı sogukken degiştiriler..
Büyük sözü dinleyin kardeşim
-
11 Haziran 2010, 14:37
ılk defa değiştiriyorsan diş kaptırmamaya dıkkat et.motorun sıcakken değiştirirsen daha iyi olur.tabi çokçok sıcakkende bu işe girişme nede olsa ılk defa yapıyorsun elin falan yanar 5 10 dakıka bekle yağ tıpasını sıkarken cok dıkkatli ol.15 50 shell advance 4t uygun olan yaglardan bırıdır.kolay gelsın
-
11 Haziran 2010, 14:47
slm arkadaşlar petrol ofisi maxi moto 10w-40 4T sentetik yağ kullanan var mı yağ nasıl iyi mi bilen varsa yazarsa sevinirim.
-
Peki şöyle bir soru sorayım o zaman yaz kullanımı için
Castrol: (4t)
10 / 40 yarı sentetik mi?
15 / 40 yarı sentetik mi?
10 / 50 tam sentetik mi?
Yamaha Ybr 125 2006 Kırmızı 40.000 km
-
15 / 40 yarı sentetik yaz için en idealidir
-
Shell 15-50 kullanıyorum bende .
Motoru ısınana kadar çalıştır.
Kapatıp iki üç dakika bekle
Tapayı dikkatlice vidayı sıyırmamaya dikkat ederek uygun anahtarla aç.
Yağın hepsi boşalıncaya kadar bekle
Yağ damlacıkları dakikada bir düşmeye başlayınca tapayı kapat
Gereken miktarda yağı yağ kapağından doldur ( ne eksik ne fazla)
Kapağı kapat iki üç dakika çalıştır . Motoru bi süre beklet düz bir yerde yağ seviyesini kontrol et
Her şey tamamsa yola çıkmaya hazırsın.
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
-
fat280 adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar petrol ofisi maxi moto 10w-40 4T sentetik yağ kullanan var mı yağ nasıl iyi mi bilen varsa yazarsa sevinirim.
ben xl200 de kullandim simdilik problem yok.18.5tl/litre fiyati. vites gecislerinden yana bir problem de yok. kullanmaya baslayali 500 km oldu. degisim zamani detayli bilgi veririm.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Tam sentetik yağ düşük devirli motorlara gerekmez.Öncelikle kullanım kılavuzunda önerilen yağ kullanılmalıdır.İkincil olarak motorun kullanıldığı bölgenin ısı durumuna göre viskoziteye karar verilir.Bu tablo genellikle her kullanım kılavuzunda vardır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler