Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

(YBR 125) tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    herkese merhabalar ,benim bir sorum olacaktı belki biraz acemice ama kusura bakmayın, motorum 5000 km de ben 3. sahibiyim daha önce yağı değiştirildi mi bilmiyorum bende hiç değiştirmedim... bir sefer yağ değişimi için ybr 125 e hangi marka yağdan kaç lt. kaç kutu yağ almalıyım ? Benzin istasyonunda satılan shell advance yağların kalitesi nasıldır ? 15-40 10-20 gibi şeylerden bahsediliyor bunları açıklayabilirmi birisi kısaca ? Zincir temizlemek için de mazot mu gazyağı mı önerirsiniz ? saygılar
    If you want peace, prepare for war

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ybr manyak güzel süspansiyonu olan bir motordur yagını her 1000 de degiştirirsen çok iyi olur motor saglıgı için 10 40 yag koyman yeterli çok aşırı pahalı yag almana hiç gerek yok 1 litre yag konur.

Motosikleti
    ZZR600-YBR125(sattım)
    1000km de bir yağ koyarsak battık. benzin alır gibi yağ almamız gerekicek herhalde

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:14 PM ----------

öncelikle ybr seçmekle doğru karar vermişsin.
    yakıt tasarrufu, yol tutuşu, süspasiyon rahatlığı, kullanım kolaylığı hepsi bir arada.
    ekonomik ve sessis bir motosiklettir.
    3000 km de yapılan yağ değişimi idealdir.
    mevsimine göre yağ numaraları değişebilir.
    zincir temizliği mazot veya gaz yağı çok fark etmez ama kesinlikle zincir için ozel sprey yağlardan kullanman lazım.
    ybr motorların üzerinde gelen zincirler oringli zincir bakımına önem vermeliyiz aksi taktirde ucuz olmayan bir parçadır.
    sorduğun sorularda acemice olabilir kusura bakmayız. zamanında bize öğretilirkende kusura bakmadılar. motorcu motorcuya her zaman yardımcı olmalıdır.
    Farınızda Yolunuzda Açık Olsun:cat:

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    yag degişiminde ortayi bulalim arkadaslar en ideali 2 bin kmdir;)
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    ZZR600-YBR125(sattım)
    özellikle motorda 9000-10000 devrin üzerine çıkmamanı ve yarım debriyaj ve tek teker denemeleri yapmamamnı öneririm. ve periyodik olarak sübap ayarlarını kontrol ettirmeni. hava filtrenin temizliğine dikkat etmeni öneririm.
    birde orjinal lastiklerinden ben memnun değildim kısa kullanım sonrası hemen dublex olarak değiştirdim marka seçimini kendin yapabilirsin. kesene ve görünüme göre farklı markalarda mevcut.
    motorunu üzmeni tavsiye etmen görüceksin o seni hiç ama hiç üzmiyecektir. yan sanayi yedek parça kullanmanı istemem çünkü zarif makinalar ilgi ister.
    tek olarak uzun yolda kullanabilirsin dilediğin kadar ama misafir uzun yolda fazla sevmez.
    korkmadan tek marşla 1 depo ile yol gidebilirsin neden bana böyle yapıyorsun demez.
    senin anlıyacğın SEVERSEN SEVİLİRSİN...

avare rulman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 + honda cbr 250r
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yag degişiminde ortayi bulalim arkadaslar en ideali 2 bin kmdir;)
    icad cıkarmayın len. 3000 de bir değişecek yağ.

yamaha'dan iyi mi bileceksiniz?

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-450.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:09 PM ----------

arkadaşlar ben maksimum 1500 km tutuyorum.... çünkü bunu millete anlatmaktan bıktım.... çıraklık meslek bitirmiş biri olarak bunu en iyi ben ve o okulda okyanlar bilir..............
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-450.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:09 PM ----------

arkadaşlar ben maksimum 1500 km tutuyorum.... çünkü bunu millete anlatmaktan bıktım.... çıraklık meslek bitirmiş biri olarak bunu en iyi ben ve o okulda okyanlar bilir..............
    japonya'ya bir mail at, o kadar çok bileni havada kaparlar.

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Motosikleti aldığın zaman değiştir yağını bence ..Daha sonraları 2.000 km de bir değiştirirsin.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

Motosikleti
    ZZR600-YBR125(sattım)
    desenize 2 depo benzin 1lt yağ

Motosikleti
    1500 de değiştirenin motoru 3000 de değiştirenden daha sağlıklı olur bu bir gerçek. fakat maliyet/getiri gibi bir oran da var. bu durumda 1500 km önceden yağ degistirmenin getirecegi daha fazla motor ömrü maalesef yağ masrafını kurtarmayacaktır diye düşünüyorum.

bu 3000 km zaman alalığı da en ideal oranı sağlayan olmalı ki fabrikaca tavsiye edilmiş.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı avare rulman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1500 de değiştirenin motoru 3000 de değiştirenden daha sağlıklı olur bu bir gerçek. fakat maliyet/getiri gibi bir oran da var. bu durumda 1500 km önceden yağ degistirmenin getirecegi daha fazla motor ömrü maalesef yağ masrafını kurtarmayacaktır diye düşünüyorum.

bu 3000 km zaman alalığı da en ideal oranı sağlayan olmalı ki fabrikaca tavsiye edilmiş.

bak şimdi doğru oldu... 1500 km de değişen ile 3000 de değişen motorun ömründe fark olur... maliyet fazla ama ben motorumu seviyorum....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Yani 30000 km de 10 kere degişecegine 20kere degişim demek(1500 de degişim için)Fazladan 10 yag degişimi 15 tl den 150 tl.60000 km de 300 tl.Rektefe bedavaya mı geldi Eksiltmedigi sürece 3000 km ideal.100 gr-150gram a kadar da normal.diye düşünüyorum.Hatirlıyorum da cgl 125 e bile yaklaşık 60-70 bin km ye kadar 4000 km de bir yag degiştirmiştim.90 bin de sattım zaten.Yakmıyorsa km sinden önce degiştirme derim.kolay gelsin

Motosikleti
    Yamaha 09 YBR sonunda:)
    peki arkadaşlar motorun yag yaktığını sadece egzosttan çıkan siyah dumandanmı anlarız ? yani motorun yagının eksildiğini nasıl bilicez ?
    [B]Benim İçin Hayat [COLOR="Red"] 1[/COLOR].Raundda Stili Tanınır [COLOR="Red"]2[/COLOR]. Raundda Rekabet Edilir [COLOR="Red"] 3[/COLOR]. Raundda Nakavt Edilir.. [/B] ::deliir::

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı yiit10 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki arkadaşlar motorun yag yaktığını sadece egzosttan çıkan siyah dumandanmı anlarız ? yani motorun yagının eksildiğini nasıl bilicez ?
    ben henüz yağ yakan ybr görmedim,900 gram yağ koyarım taş çatlasın 850 gram geri alrım

arkadaşların dediği gibi yamaha 3000 de yağ değiştirin diyor.ben 2000 km gördüğüm zaman ilk fırsatta yağ deiştiriyorum.

24000 km olan ybr'emde ne yağ kaçağı ne yakması ne kokması var.bir çok arkadaşınkide bu şekilde sanırım
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Alıntı piranha4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani 30000 km de 10 kere degişecegine 20kere degişim demek(1500 de degişim için)Fazladan 10 yag degişimi 15 tl den 150 tl.60000 km de 300 tl.Rektefe bedavaya mı geldi Eksiltmedigi sürece 3000 km ideal.100 gr-150gram a kadar da normal.diye düşünüyorum.Hatirlıyorum da cgl 125 e bile yaklaşık 60-70 bin km ye kadar 4000 km de bir yag degiştirmiştim.90 bin de sattım zaten.Yakmıyorsa km sinden önce degiştirme derim.kolay gelsin
    bu anlattığın olay şu bulaşık makinalarında calgonit kullanmanın yeni rezistans almaktan daha pahalıya mal olmasına benziyor
    If you want peace, prepare for war

Motosikleti
    ZZR600-YBR125(sattım)
    bir calgonit 15tl
    makina 1000tl desek
    67 adet calgonit desek 1005tl yani bir makina
    1 calgonit 5 defa kullanılırsa 335 yıkama
    haftada 2 makina çalışsa 167 hafa
    167 hafa 41 ay
    41 ay yaklaşık 3,5 yıl
    3,5 yılda bir makinayı değiştirin daha ii

bir motor yayı genelde 20tl (kaliteli)
    motor rektefiye 240 tl (ORJİNAL)

1500km de bir yağ değişimi
    75000km ye kadar 50 yağ değişimi
    50 yağ değişimi 1000tl

3000km de bir yağ değişimi
    75000km ye kadar 25 yağ değişimi
    25 yağ değişimi 500tl

50 yağ değişimi 1000tl 25 yağ değişimi 500tl

ARADAKİ FARK 500TL

HADİ BUYRUN KULLANIN 1500KM DE BİR YAĞI

yagı çok kalitelisinden kullanma arkadaş sende
    8 tl ye 1 litre 10 40 yarı sentetik yağ alır her bin km de degiştirirsen motorun üzerinde korkusuzca fon dip yaparsın. 3000 binde yağ katran gibi oluyor paçalara siyah bir kalıntı bırakıyor. temiz yağ herzaman iyidir. bu benim için zevk aracı motoruma her bindiğimde at gibi kişnemesi ve sessiz sedasız olması ilk günkü tadı vermesi gerek
    3000 binde yağ degiştirip de ben motorumu seviyorum demeyin

newceri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125
    Alıntı avare rulman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    icad cıkarmayın len. 3000 de bir değişecek yağ.

yamaha'dan iyi mi bileceksiniz?
    Helal derim bu söze arkadaşlar sizde para çok sanırım kitapcığında bile 6000 km bir değiştirin diyor siz 1000 diyorsunuz lütfen emin olmadığınız konularda beyan vermeyin Bende ybr kullanıcıyım 6000 yapmadan kesinlikle yağ değiştirmem.

Küçükte bir hikaye anlatayım ama bende bi arkadaştan dinledim.
    Zamanın birinde vatandaş ybr sinden sıkılmış babasına değiştirelim demiş değiştirmek istememiş babası. Bizimkide nasıl bozarım ben bunuda alırım yenisini diye düşünmüş . karterdeki yağın tamamını boşaltmış. 1 depo yol yapmış tık yok bizim yamaha ybr 125 te oda çok şaşırmış dinleyenlerde

Doğrumu yalanmı emin değilim ama benim aklıma yatmadı sakın kimse denemesin derim Anlatan kişinin yalancısıyım.

Bu hikayeden cıkaracağımız netice 1000 km de bir yağ değiştirmek size hiç bir avantaj sağlamaz.
    Kaliteli bir yağ kullanıyorsanız fabrikanın yıllar süren tecrübe sonucu verdikleri 6000 km kararına uymak gerekir.

CASTROL POWER 1 4T 15W-40 Kullanıyor ve tavsiye ediyorum.

Not : rodaj döneminde ilk 1000 km de yağ servisten değiştirilir.

Linkten inceleyebilirsin POWER 1 4T 15W-40
    Allah Görme sorunlu Dört tekerlerden Korusun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:42 PM ----------

Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yagı çok kalitelisinden kullanma arkadaş sende
    8 tl ye 1 litre 10 40 yarı sentetik yağ alır her bin km de degiştirirsen motorun üzerinde korkusuzca fon dip yaparsın. 3000 binde yağ katran gibi oluyor paçalara siyah bir kalıntı bırakıyor. temiz yağ herzaman iyidir. bu benim için zevk aracı motoruma her bindiğimde at gibi kişnemesi ve sessiz sedasız olması ilk günkü tadı vermesi gerek
    3000 binde yağ degiştirip de ben motorumu seviyorum demeyin
    Dediğin gibi Benzinli araçlar için olan 10-40 denemiştim 8 ytl ye fakat vites geçişlerinde ve performansta sorun cıkardı motosikletler için olanı aldım 20 ytl ye ybr den bir oohhh sesi duydum ( yemin edicem çarpılıcaz ).

İşin şakası bir yana 3000 km de bir 20 ytl verip motosikletler için olan yağı kullanmak çok çok daha mantıklı

4 tekerler için olan yağlar ucuz ve onlara göre.. 2 tekerler yüksek devirli ve torku düşük olduğundan daha kaliteli yağa ihtiyac duyuyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler