F650 GS 15.000 km bakımı, resimli
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Orgazma Dudak Büktürür
-
huceyn adlı üyeden alıntı
walla eline sağlık hocam
Teşekkür ederim. Paylaşmak istedim.
-
Eline sağlık.
Sazan gibi görünme tehlikesine rağmen iki hususa değinmek istiyorum. Büyük ihtimalle zaten biliyorsundur ve büyük ihtimalle yanlış anlamışımdır ama:
1- Hava filtresinin yağlı tutulması gerekir diye biliyorum ben. Tozları daha iyi yakalasın diye. Bunun için özel yağlar falan var. Ama senin kastettiğin, fitrenin kendi yağından başka bir de motor yağının taşması sonucu yağlandığıysa kusura bakma.
2- Son fotoğraftaki plastik haznenin benzerinden benim motorumda da var ve genelde boş oluyor. Çünkü normalde soğutma suyunun bu kapla işi olmuyor. Fakat aşırı ısınma falan sonucu su aşırı kabarırsa fazlalığı buraya akıyor. Yani normal şartlar altında haznenin boş durması normal. BMW'lerde durum farklıysa ya da senin kastettiğin başka bir şeyse özür dilerim.
-
Jagadam adlı üyeden alıntı
Eline sağlık.
Sazan gibi görünme tehlikesine rağmen iki hususa değinmek istiyorum. Büyük ihtimalle zaten biliyorsundur ve büyük ihtimalle yanlış anlamışımdır ama:
1- Hava filtresinin yağlı tutulması gerekir diye biliyorum ben. Tozları daha iyi yakalasın diye. Bunun için özel yağlar falan var. Ama senin kastettiğin, fitrenin kendi yağından başka bir de motor yağının taşması sonucu yağlandığıysa kusura bakma.
2- Son fotoğraftaki plastik haznenin benzerinden benim motorumda da var ve genelde boş oluyor. Çünkü normalde soğutma suyunun bu kapla işi olmuyor. Fakat aşırı ısınma falan sonucu su aşırı kabarırsa fazlalığı buraya akıyor. Yani normal şartlar altında haznenin boş durması normal. BMW'lerde durum farklıysa ya da senin kastettiğin başka bir şeyse özür dilerim.
Yağ tankının en üstündeki hortum yağ filtre kutusuna direk iner. Tüm yağ, buhar ve terleme sonucu bu is, kir motor tarafından emilir. Çok yağ koyarsan haliyle vakumlama çok olduğu için bu sefer de yağ gider ve bu modellerde şnorkel altında bu yağı, isi boşaltacak bir aparat vardır. Ayda yılda bir bunu açıp orayı kurutursun. Ben ilk defa açtım. Yılların birikimine göre gayet iyi.
İki nolu soruya gelince de bu rezerv tankında yine de bir miktar oması lazım. Sıvı miktarı radyatör + hortum+ pompa+ ve rezerv gözönüne alınarak hesaplanır ve doldurulur. Bu her araç için aynıdır. Umarım anlatabildim.
-
Çok güzel bir çalışma olmuş
Ellerine emeğine sağlık..
İleride alınca olmadı buraya bakar bakar bakımını yaparım ..
-
Ellerine sağlık gayet açıllayıcı olmuş.Bakımını kendisi yapınca insan motoruna daha bir bağlanıyor.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.
-
sandman adlı üyeden alıntı
Çok güzel bir çalışma olmuş
Ellerine emeğine sağlık..
İleride alınca olmadı buraya bakar bakar bakımını yaparım
..
Teşekkür ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:55 PM ----------
Hay.alper.est adlı üyeden alıntı
Ellerine sağlık gayet açıllayıcı olmuş.Bakımını kendisi yapınca insan motoruna daha bir bağlanıyor.
Aynen öyle.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 PM ----------
chatkut adlı üyeden alıntı
eline sağlık güzel olmuş, ama resimler çok yakından gibi geldi bana...Tabi f650 sahibi olup altına yattığımız zaman belki resimler daha çok şey ifade edecektir...
paylaşım için teşekkürler
bu arada 15binde normalde bakımı yok diye biliyorum sen keyfi takılmışsın
kaç model makina
f650 ile yakından ilgilendiğimi çok belli ettim sanırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:55 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:53 PM ----------
dur len önce ben alcam sende alırsın sonra, ben biraz tecrübesini yapayım er-5 i yaptığımız gibi seninkini almaya beraber gideriz
2004 model. Keyfine takılma yok. Yılda bir kere değişmesi lazım bunların. Haftasonları sürekli bindiğim için ve yaza da bir turum var. Aradan çıksın istedim. Satayım hemen alıcıysan.
-
a vagrant adlı üyeden alıntı
2004 model. Keyfine takılma yok. Yılda bir kere değişmesi lazım bunların. Haftasonları sürekli bindiğim için ve yaza da bir turum var. Aradan çıksın istedim. Satayım hemen alıcıysan.
şu er5 i satayım sende turunu tamamla bakarız
Küçük insanlar kişilerle, Sıradan insanlar olaylarla, Büyük insanlar fikirlerle ilgilenir.
-
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
İki nolu soruya gelince de bu rezerv tankında yine de bir miktar oması lazım.
Sağa sola biraz bakındım. "O haznede biraz sıvı olmasının faydası var. Böylelikle soğutma sıvısı eksilirse anlarsın." diyenler var. Bence mantıklı.
http://www.thumpertalk.com/forum/sho...d.php?t=729001
Hazneyi çıkarıp yerine şırınga falan monte edenler de var. Manasını pek anlamadım ama. Amaç ağırlık tasarrufusuysa üç beş gramlık bir kazanç söz konusu.
http://www.thumpertalk.com/forum/sho...23#post7034223
-
chatkut adlı üyeden alıntı
şu er5 i satayım sende turunu tamamla bakarız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:00 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:59 AM ----------
demirgursel adlı üyeden alıntı
eline sağlık
Rica ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:01 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:00 AM ----------
Jagadam adlı üyeden alıntı
Linklere bir de ben bakayım.
-
_PhOeNiX_ adlı üyeden alıntı
Çok güzel olmuş.Yanlız fotoğraf makineniz sanırım uzak modunda
yakın çekimlerde uzağı net çekmiş.Lens ayarlarıyla oynarsanız çok daha net fotolar çekebilirsiniz
Saygılarımla...
Haklısınız. Yakın çekimlerde makro poz ayarını kullanmam gerek ama hak verin ki ellerim yağ içinde. Net çıkmayan birkaç foto var onlar da zaten herşeyi fazlasıyla anlatıyor.
-
Ellerine sağlık hocam.
Güle güle eskit.
Benimkinin sorunu rölanti motoruymuş, değiştirdik. Subap ayarı ve enjektör temizliği yaptık. Gidon rulmanları da değişti.
Cillop oldu ve ok gibi gidiyor.
Dün kavuştuk birbirimize
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Gültekin adlı üyeden alıntı
Ellerine sağlık hocam.
Güle güle eskit.
Benimkinin sorunu rölanti motoruymuş, değiştirdik. Subap ayarı ve enjektör temizliği yaptık. Gidon rulmanları da değişti.
Cillop oldu ve ok gibi gidiyor.
Dün kavuştuk birbirimize
Sağol Gültekin. Senle yapacaktık. Yalnız çıktım yola. Böyle iyi oldu. Parçaladım iyice vakit de boldu. Bir dahakine bakarız artık. Sana da hayırlısı olsun. Kim el attı motoruna?
-
Sağol Gültekin. Senle yapacaktık. Yalnız çıktım yola. Böyle iyi oldu. Parçaladım iyice vakit de boldu. Bir dahakine bakarız artık. Sana da hayırlısı olsun. Kim el attı motoruna?
Sağol hocam.
Kadıköy/Hasanpaşa'da Melih usta yaptı.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
Emeğine sağlık güzel bir paylaşım...
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Gültekin adlı üyeden alıntı
Sağol hocam.
Kadıköy/Hasanpaşa'da Melih usta yaptı.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:03 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:02 AM ----------
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Emeğine sağlık güzel bir paylaşım...
Teşekkür ederim. Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
-
Eline saglık kendi işini kendin yapmak kadar güzel bir olay yok.
F650'ler için düzeltmemiz gereken bir küçük bir konu var
her 10.000'de servis (6000 mil inspection)
her 20.000'de Bakım (12.000 mil Maintenance service)
Her 12 ay yıllık bakım.
THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler