Yazın koyma.Çok ince gelir.
Bu mesaj naba mıydı ???
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Mübarek yaz gününde, kış şartları için üretilen yağları kullanma riskine karşı, hangi hava sıcaklıklarında, hangi yağların en uygun verimde çalışacağını gösteren bir şablon ekleyelim.
NOT: BMW markalı motorlar için hazırlanmış bir tablodur. Genel Yağ karakterlerini göstermek amaçlı eklenmiştir.
Her hangi bir aksilikte, Tüm sorumluluk kullanıcısına aittir.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Abi saol bu bilgi için, 15w50 tam sentetik ile doğru tercih yaptığımı anlamış oldum. Eylülden sonra falan da 10/40.
Ben de bulabilirsem 10/50 bulamazsam 15/50 kullanacağım...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
ben 20 50 bulabilsem tam sentetik koyacam. opetin var ama mineral yağ. olmadı 15 50 shell advanced ultra denicem tam sentetik.
malum burası antalya 40 derecelik yer
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:42 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 PM ----------
ne istiyon gardeş tam olarak
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
Arkadasım yağ konusunda Castrol veya motul öneriyorum.. Her ne kadar ücreti fazla olsa da kaliteli yağlar...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
doğan motoruna mutlaka tam sentetik ve yaz için 15/50 koymalısın..
hyolarda sürekli zikredilen krank problemleri motorun kötü olduğundan deil kullanılan yağın kalitesiinin ve viskozitesinin düşüklüğünden..
kardeşim senin sorunun cevabıda açık, yaz aylarında ülkemizde (hissedilen) sıckalılar oldukça yüksek olduğu için 15/50 ölçüsünde bi yağ kullanmalısın..
motorun eski teknoloji olmadığı için en azından yarı sentetik bir yağ kullanman gerekir..
birçok yağ üreticisi var, benim tek söliyeceğim motosiklet üzerine uzmanlaşmış firmalardan yağ alın içiniz rahat etsin..
motora koyduğun benzinden çok daha önemli yağ.. ne kadar ii bi yağ kullanırsan o kadar ii yağlama yapan bi motorun olur o kadar uzun ömürli oluır..
50 numaranın altında yağ kullanmaman tabiki şart. mobil 15/50 full sentetik kullanabilirsin mesela, bahsettiğin diüğer markalardan hem daha kaliteli hemde aynı fiyat
GKN MOTORS
casrtol 10 50 o yaramaz ince gelir yani, motul ise çok pahalı ve bulunması zpr bir yağ. shell mobil repsol işimi görür
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:23 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:20 PM ----------
shell olmazsa mobil ikiside kaliteli
ikisindede tam sentetik 15 50 olanı var. 20 50 araştırdım ama yok büyük firmalar yapma ihtiyacı duymadılarsa o zaman kullanmaya gerek yok herhalde.
full sentetik yağın hadisesi yağlamasının yüksek olması ama limitlerde eksiltme yapmasıdır, yarıo sentetik te ise gene yağlamna iyidir ama eksiltme yapmaz..
hadise bundan ibaret.. shell le mobil i kıyaslamamanı öneririm, sebebini görmek istersen 1500 er km motornuda kullanıp yağü değşiminde iki yağında bozulma farkına bak, gözle görüceksin..
motul ü eğerki bulunduğun çevrede bulamıyosan internet üzerinden alabilirsin.
aman aman pahalı sayılmaz, 15/50 1 lt motul 5100 30 lira
GKN MOTORS
demek shell ve mobil kıyasladın
nasıl farklar vardı. bilgilenmiş olalım. böyle tecrübesi olanlar yazsınlarki neyin nasıl olduğunu bilelim
ben birkere shell kullandım vites geçişleri hoşuma gitmişti o yüzden tekrar kullanma isteği duydum.
motulu birkere denedim söylediğin yağı 25e almıştım büyük fark göremedim. mobil alayım ozaman
@ GKN ;
Söylemek istediğin ; Castrol alacagına Mobil yağ almam mı ? Mobil daha mı etkili yani O zaman ondan alırız
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)