2 lira ve 5 bez ile 2 saatte harika sonuç....
Reklamlar
-
Malum kıştan çıktık. Motorumuzun metal aksamı kullansak da, kullanmasak da ister istemez kararma ve özellikle jantlarda çiziklere sebep oldu.
2 lira 25 kuruşa kavil (metal parlatıcı) ve 3-5 bez ile 1-2 saatte motorumuzun hem metal bakımını ihmal etmeyelim, hem de görüntüsünü on numara yapalım...
Bilmeyen arkadaşlar için;
Önce deterjanlı sıcak su ile metal kısımları güzelce yıkıyoruz. Yalnız jantlarda tertemiz olana kadar ovalıyarak yıkıyoruz...
Kuruduktan sonra bir bez ile kavili yedirerek siler gibi yediriyoruz ve biraz 5-10 dakika kadar bekliyoruz. Başka bir kuru bezle ovalıyarak güzelce parlatıyoruz. Netice pırıl pırıl metal aksamlar...
Bunu 15 gün de bir kez kez yapsak her seferin de daha da parlak bir sonuca ulaşırız.
Sonuç cayır cayır yanan bir motor...
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
Reklamlar
-
EE bide fotoğraf koysaydında görseydik bakalım nasıl yanıyomuş.
-
-
avare rulman adlı üyeden alıntı
kavil neymiş yahu?
Maden cilası....
-
çok tehlikeli şey bahsettiğin şey ben ne zaman parlatsam motoru tehlike atlatıyom örneğin dün yıkadım bugün kaza yaptım
-
peki nerelerde satılıyor, ortalama kaça satılıyor? onları da ekleyiver siyahatmaca.
-
Süper Moderatör (BBRR)
kavil neymiş yahu?
denizciler çok iyi bilir kavilin ne olduğunu..
özellikle prinç aksamı ayna gibi yapar ..
faydalı bir bilgi.. 10 larca lira atmayın özel parlatma maddelerine kavil gayet başarılı bir ciladır ...
ama boya üzerine uygulanmıyo diye hatırlıyorum .. hoş kullanma talimatı vardır üstünde
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
peki nerelerde satılıyor, ortalama kaça satılıyor? onları da ekleyiver siyahatmaca.
Büyük nalburlarda var. Fiyatı 2 lira 25 kuruş... Reklam olmasın diye marka ismi yazmadım. 100 gr'lık. Zaten rahatlıkla yetiyor... Ancak başka markalarda 3-5 kuruş oynayabilir....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:33 PM ----------
BBRR adlı üyeden alıntı
faydalı bir bilgi.. 10 larca lira atmayın özel parlatma maddelerine kavil gayet başarılı bir ciladır ...
ama boya üzerine uygulanmıyo diye hatırlıyorum .. hoş kullanma talimatı vardır üstünde
Sadece metal aksama.. BOYA üzerine değil.....
-
gerçekten tam olarak nasıl birşeydir kavil denilen madde ve nereden temin ede biliriz.
ben morpol ve met-par kullanıyorum krom yüzyleri parlatmak için metal cilası
-
Alıp deniycem tavsiye için teşekkürler.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
ERYİLMAZ adlı üyeden alıntı
gerçekten tam olarak nasıl birşeydir kavil denilen madde ve nereden temin ede biliriz.
ben morpol ve met-par kullanıyorum krom yüzyleri parlatmak için metal cilası
Büyük nalburlarda var. Fiyatı 2 lira 25 kuruş..
-
Süper Moderatör (BBRR)
valla bu kavil denilen şey 30yıl öncede vardı ben onu biliyom ..lumbuzlar kavillenecek derdi büyük dayım ... kuzenler kaçardı ...güneşin altında eziyet gibi bişeydi, kavillemek lumbuzları
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
BBRR adlı üyeden alıntı
valla bu kavil denilen şey 30yıl öncede vardı ben onu biliyom ..lumbuzlar kavillenecek derdi büyük dayım ... kuzenler kaçardı
...güneşin altında eziyet gibi bişeydi, kavillemek lumbuzları
Lumbuz ney?...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Lumbuz ney?...
gemilerin yuvarlak pencereleri. aslı lombozdur.
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Lumbuz ney?...
Tekne penceresi
İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat
-
Ya bide boya olmayan yerler yapılacak denmiş.Örnek verebilir misiniz?Mesela cant olabilir mi?Ya da motor bloğu?Nereye sürecez bunu anlamadım ben.
-
Biz ona Limboz derdik...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Ama bu kavil denen şey sadece sarı metalleri parlatmıyor muydu? Biz alay karşılama mangasındayken askeri elbise kemerinin sarı renkli tokalarını parlatıyorduk onunla. Diğer metalleri de mi parlatıyor?
-
kingman30 adlı üyeden alıntı
Ya bide boya olmayan yerler yapılacak denmiş.Örnek verebilir misiniz?Mesela cant olabilir mi?Ya da motor bloğu?Nereye sürecez bunu anlamadım ben.
Jantlar, aynalar, motor bloğu, koruma demirleri, bidon, vites ve ön fren kolu, gibi metal aksam olan yerler.....
Benzin deposu, ön ve arka çamurluk gibi boya aksamı olan yerler hariç....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:01 PM ----------
Trakonya adlı üyeden alıntı
Ama bu kavil denen şey sadece sarı metalleri parlatmıyor muydu? Biz alay karşılama mangasındayken askeri elbise kemerinin sarı renkli tokalarını parlatıyorduk onunla. Diğer metalleri de mi parlatıyor?
Metal olan her şeyi....
-
BBRR adlı üyeden alıntı
Evet bakir,pirinci,krom gibi metallerde ve kaplamalarda kullanilir sadece ve sadece ayrica kesinlikle islak yuzeye kavil surmeyiniz...kalici bir kararma olur...(bilen biri)
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)