zincir-dişli seti için www.wemoto.com a bakabilirsiniz ben enson baskı balatayı almıştım kit olarak , yaklaşık 1/3 fiyatına 10 günde gelmişti
bitik zincir için bir tüyo daha siz gerdikçe o uzuyosa(don lastiği kıvamına geldiyse) ,arka dişlinin arka noktasında,tutup çekince dişliden uzaklaşıyorsa beklemeden değiştirin
birde zinciri temizlemek için wd40 kullanan olmuşmudur merak ettim yada ilk deneme bana mı nasip olacak?
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Birde zincirin orjinalliğine yada yan sanayisine göre değişebilir.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Selamlar.Bence zincirin belirli bir değişim zamanı yoktur.Kullanılan makinaya ve kullanım şekline göre değişir.Sıfır bir zinciri yüksek torklu,büyük hacimli bir makinada 5000 km de bile uzatabilir hatta koparabilirsiniz bile.Bu tamamen sizin kullanım tarzınıza bağlıdır.Değişim periyoduna gelincede.Genelde her zincir değişiminde ön ve arka dişlilerinde değişmesi sağlıklı olur.Aşınan bir dişlide sıfır zincir kullandığınızda hem sürtünme artacak,hemde yeni zinciriniz daha çabuk deforme olacaktır.Yağlamaya gelince,şahsi olarak en iyi verimi castrol zincir yağı ile aldım.Temizlemedede arkadaşlarımın bahsettiği gibi eski diş fırçası ve leğen içi mazot,gazyağı en ucuz ve sağlıklı metot.
Zincirin bakımını iyi yaparsan yağlama temizleme gibi uzun zaman kullanabilirsin.tabi bi zamandan sonra aşırır dişliler ve zincir baklaları arasında boşluklar oluşur.Zincir ne zaman değiştirilri demişsin konu başlığında
cevap : koptuğu zaman
bu gün dişfırçası ve mazot eşliğinde güzelce temizlenip pas a benzeyen küçük oluşumlardan kurtarıldı sevgili zincirim , bir süre daha kullanamayacağım arada gidip temizleyip yağlamaya devam
Loneliness has followed me.my whole life, everywhere.In bars, in cars...
...sidewalks, stores, everywhere.There's no escape.I'm God's lonely man.
Allah allah bence 650 YTL pahalı.. Ben az önce 520 , 116 Bağlantı zincir fiyatına baktım D.I.D marka 154 YTL idi. Hadi arka dişli de 150 YTL olsa 300 lira hadi ön dişlide 150 YTL olsa 450 YTL eder gibime geliyor. 600 pahalı değil mi?
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
paylaşımlar için herkese teşekkür ederim,
zincirimi zaten gaz yağı(1 lt=3 TL P.O. sağolsun) ve fırça ile temizliyorum,repsol sprey yağ kullanıyorum.
makineyi sıkıştırırken zincir koparan yok galiba??
FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...
Zincir gerilme payı kalmadığı zaman haliyle değişir zaten. ancak zinciri, bir süre sonra gerseniz bile artık hemen bollaşmaya başladığını görürsünüz. bu noktada artık zinciriniz bitmeye yakındır. tabiki gererek son noktaya kadar gelebilirsiniz ancak bu gibi durumlarda artık makinayı zorlamamak lazım. hatta cukurlu-bozuk yollarda giderken zinciriniz atabilir bile.. zincirin kopması demek aktarmanın bitmesi ve bu da yavaşlamak demektir. sanki vitesi boşa almışsınız gibi. ancaaaaaaaakkk o kopan zincir girmemesi gereken yerlere girerse (tekerlek arasına mesela) yada artçınıza vs ayağına çarparsa kötü sonuçlar olabilir.
zincirin ömrü kullanıcıya,makinanın performansına , makinanın kullanıldığı koşullara vs vs göre değişir. mesela motogp yarışçıları her yarışa yeni bir dişli ve zincir seti ile çıkarlar. aynısını hiçbir zaman kullanmıyorlar.
böyle olmasına rağmen bile hatırlarım 1-2 yıl önce sanırım bir pilotunn yarışta zinciri kopmuştu.... şansına bişey olmadı düşmedi vs...
Zincirinizi ihmal etmeyin. benim bursada ve istanbulda motoru yıkattığım özel yerler var. motoru bazen yıkatırken zincirimi de yıkatıp yağlatıyorum arada.. ki adamlar zinciri fabrikadan çıktığı hale getiriyorlar yıkadıktan sonra.. üstünde pas kir vs kalmıyor..
bal dök yala ohhh
valla usta ben direkt olayın içine daldım servisim honda servisi öpülmek isteyen servise gider...istemeyen güvendiği ustasına gider daha uygun bir rakamı el emeğine verir..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:21 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:21 AM ----------
ne olcak komşi...para gani...sıkıntı dert tasa nerde hani...aga bir telefonla motörünü servise aldırır...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)