Kafama takılan bir mevzu var.
Haftaya hava çok yağışlı olmazsa, bulunduğum yerden(Tirebolu/Giresun) Artvin'in Ardanuç ilçesine gidip gelmeyi planlıyorum. Daha önce bir günde 280 km civarı yol yaptığım olmuştu. Fakat gidiş-dönüş bu sefer 700 km civarı bir mesafe olacak. Günübirlik bir yolculuk olmaması avantajım. İki gün arkadaşımda kaldıktan sonra döneceğim.
Kendisi Ardanuç'a öğretmen olarak atandı. Ben hem onu, hem kaldığı evi hem de Ardanuç'u görmek, bu vesileyle de biraz yol yapmış olmak istiyorum.
Fakat benim düldülün lastikleri şambriyelli. Şu ana kadar hiç sorun çıkartmadı fakat ya yolda patlarsa, delinirse, kesilirse ve sair kötü durumlar ortaya çıkarsa ne yapacağım? Bilmiyorum.
Lastiklerin yırtılan kısımları için kısmi bir çözüm sunan köpük spreyler olduğunu biliyorum. Bu spreyler sanırım yalnızca tubeless modellerde yararlı oluyor. Benim lastiklerde bir işe yararlar mı?
Bisiklet pompası bulundursam yanımda, bir inme/delinme durumunda beni en yakın merkeze ulaştıracak kadar idare eder mi?
Ya da başka bir çözüm öneriniz var mı?
Deneyimsizlik ve bilgisizlikten ötürü böyle bir durumla karşılaşınca ne yapacağımı bilememek kötü. Şu ana kadar şans yardım etti. Umarım hiç gerek kalmaz böyle şeylere; yine de ne zaman ne olacağı belli olmaz.
Şimdiden teşekkürler.