Motor yağını zincire ve debriyaja sürdüm sorun olurmu?
-
Selamlar
Motora binmeden şöyle bir kontrol ettim zincir yağszıdı debriyaj koluda sertti.En son bakımdan artan yağ vardı heybe çantada onu süreyim dedim sonuçta yağ yağdır dedim sürdüm motorla dolaştıktan sonra 80 km filan çok toz toplamıştı zincir, debriyaj yumuşaktı ancak yağladığım yerler toz içinde olmuştu.Acaba bu yağ sorun yaparmı yoksa zor zamanlarda kullanılabilirmi motor yağı
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
Reklamlar
-
Bence problem yaratmaz . Zaten geçmiş yıllarda hemen hemen herkez böyle yağlıyordu.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Kardeş hayırlı olsun demeyi unutmuştum sonra topic kayboldu...
Makinan hayırlı olsun öncelikle,kazasız belasız bin inşallah.
Bak zincire o yağı sürmen çok sorun yaratmayabilir ama zincir yağı tercih etmelisin eninde sonunda partikül bırakır arada derede...
Debriyaj kolunda da aynı olay var kablo ile telin arası incecik,yağ sonradan işi zorlaştırabilir,çok amaçlı yağlayıcı bişeylerle devam et bence...
-
Motor yağı ince (akışkan) olduğu için zincirde biraz zor tutunur, çok daha sık yağlaman gerekir. Debriyaj kolunda sorun olacağını sanmam.
-
Çoğu kişide böyle yapıyor ya gres yada motor yağı kullanıyor.
-
eskiden böyle yapılıyor olabilir ama, günümüz modern zincirlerinde baklalar arasında o-ringler kullanılıyor. motor yağının kimyasal yapısı bu o-ringler için bir sorun teşkil etmez mi? zincir ömrü konusunda sorun teşkil etmez mi? tamamen bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum...
-
En ucuz yöntem..... Atalardan kalma yöntem de deriz.....
Bizler eskiden gres le yağlardık..... O zamanlar sprey falan yoktu.... Tırların dorselerinden gres alırdık sopalarla....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Süper Moderatör (BBRR)
Sorun olurmu ?? olmaz .. yağ yağdır.. zincir yağınada tozyapışır .. aksini iddaa eden varsa buyursun .. ama normal motor yağı zincir yağı kadar iyi tutunamaz ..gaz ve debriyaj teli için gres iyidir.. kablonun içinden akıp gitmez daha uzun süreli yağlama sağlar ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Çok teşekkürler
Enduromania adlı üyeden alıntı
Kardeş hayırlı olsun demeyi unutmuştum sonra topic kayboldu...
Makinan hayırlı olsun öncelikle,kazasız belasız bin inşallah.
Bak zincire o yağı sürmen çok sorun yaratmayabilir ama zincir yağı tercih etmelisin eninde sonunda partikül bırakır arada derede...
Debriyaj kolunda da aynı olay var kablo ile telin arası incecik,yağ sonradan işi zorlaştırabilir,çok amaçlı yağlayıcı bişeylerle devam et bence...
Teşekkürler inşallah kazası belasız bineriz sizede kazası belasız sürüşler.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
O-ring zincirlere hafif (ince) çözücüler, mesela tiner, mazot, WD40 zarar verebilir. O-ringleri temizlemek için adanmış zincir temizleyiciler veya deterjan+su , en iyisi ve pratiği ise gazyağı kullanılmalıdır.
Yağlamak için motor yağı ya da gres kullanılabilir ancak arka jantınız ve arka çamurluk, muhtemelen üstünüz başınız leş gibi olacaktır. Modern zincir yağlarında yapışkan maddeler ve silikon polimerleri bulunur, bunlar zincire tutnmayı arttırır ve toz toplamaz.
Üç boyoz bir kola
-
farkyapmaz bence..
ben gress kullanıyorum..
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
motorsikletinde oring zincir varsa cincir yağlarından kullanabilirsin.normal zincirlerde 80_90 motor yağı kullanabilirsin.ince yağlar çabuk akarlar.bide kullannım alanı tozlu çamurlu yollarsa o zaman çıkarıkması kolay olan aynı 80_90 motor yağını öneririm.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler