Scooterlarda son hız,kadran hatası ??
-
Benim zat150 yaptığım son ayarlardan sonra baya düzeldi ,yakıtı düştü,
normale döndü diyebiliriz .
Bir arkadaşım yeni sıfır çin malı maxi scooter aldı, yanlışım yoksa markası tiger,
bana telefonda son hız 110 yaptığını söyledi ! hatta 110 u geçmiş ,
deneyelim o zaman dedim ,
denedik, arkada kayboldu ,halbuki ben kadranda 90 görüyorum .
sonra GPS uydu sistemli başka bir araçla yolda kilometre testi yaptık ,
test sonuçları ,
gps 60km
ben 60km
o 70km
-----------
gps 70km
ben 68km (civarında)
o 85km
----------
gps 80km
ben 75 km .. 5km az
o 100 falan ..20km fazla !
----------
burada bir düzeltme yaptım yanlışlık olmasın, hiç 90km ile deneme yapmamışız,
haliyle gerçek hız 80km iken o 100 civarı görüyor ben 75 ,
diyeceğim şudurki ,
fazla güvenmeyin altınızdaki çin malı scooterın kadranına !
kadranda çin malıdır, unutmayın bunu .
Reklamlar
-
Bendede mondial var 151 rs, gps ile ölctüm 70 e kadar gps ile aynı ölcüyor sonrası 3-5 km oynama oluyor (motor fazla gösteriyor)
-
Hııımmmmmmmmmmm... Hem kalite yok, hem kandırıkçı çinli nollcakk..
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
Ne olcak millet sevinsin
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
Kadranın hatalı olması ne kadar önemli olabilir? Önemli olan yolu katetmek değilmidir? bence 5-10 km az veya çok farketmez... bence önemli olan motorla kaç km hız yaptığın değil, motoru kaç km sürdüğündür.. Allah uzun ömürler versin sağlık ve sağlıcakla motor sürmeyi nasip etsin hepimize...
[B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]
-
-
-
-
-
Valla bu göstergeler kafasına göre takılıyo
Arkadaşta t-max 500 var yan yana gidiyoruz benim hız 80 gösteriyor onunki 90 benimki 10 km geriden geliyor
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
-
buradada anladıkki zat150gerçekten farklı ve kaliteli
boşuna almamışım yane
-
zaten 150 cc nin yapabiliceği neki insaları kandırmaya çalışıyorlar 110 yapsa çinli için yeterli bence 150 cc içinde avrupa japon olsa 130 yapsın yeterli ideal hızdır işde
-
-
kadran hatası deil bendede kınetıc var ybr 60 yaparken benımkı 50 gosteriyor veya bi titan falan 60 yaparken benimki 50 gosterıyor scooter oldugu yuzden teker farkı teker kucuk olunca fark yapıyor 10 km kadar ama ÇİN motorlarına bişi diyemem :D kadranları kafayı yemiş olabıleRR:D
-
teker capı etkilemez..hız gostergesi motorun bie saatte alacagı yolu gosterir.evet arabayla kamyonun hızı aynıyken gorunen farklı ya da baska bisey iste ama bunun sebebi lastigin capı vs degil..bende bilmiyorum ama degil işte :D
-
motorikans adlı üyeden alıntı
teker capı etkilemez..hız gostergesi motorun bie saatte alacagı yolu gosterir.evet arabayla kamyonun hızı aynıyken gorunen farklı ya da baska bisey iste ama bunun sebebi lastigin capı vs degil..bende bilmiyorum ama degil işte :D
Kadran hatası olabileceği gibi aynı zamanda teker çapı da fark ettirir.
Kısaca, özellikle motorlarda göbekten ölçüm yapıldığı için tekerin çapı ölçümü değiştirecektir.
Yani, kısaca şöyle özetlemek istersek mantıksal olarak.
Büyük bir tekerin, 1 turda gittiği metre ile küçük bir tekerin 1 turda gittiği metre aynı değildir.
Küçük tekerler çok turda az yol giderken, büyük tekerler az turda çok yol giderler ve bu nedenle de hız göstergesi ilgili motorun teker ölçüsüne göre kalibre edilmemiş ise yanlış gösterebilir.
Lakin, hız göstergesi otomatik olarak algılayamaz tekerin bir turda kaç metre gittiğini
Yanlışım varsa birisi düzeltsin
-
scoter lerin km sayaçları normal motorlaruınkiylee tutmuyor...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
tubis adlı üyeden alıntı
Hııımmmmmmmmmmm... Hem kalite yok, hem kandırıkçı çinli nollcakk..
doğru yalan söylese bare dimi
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
DiKMeN adlı üyeden alıntı
Kadran hatası olabileceği gibi aynı zamanda teker çapı da fark ettirir.
Kısaca, özellikle motorlarda göbekten ölçüm yapıldığı için tekerin çapı ölçümü değiştirecektir.
Yani, kısaca şöyle özetlemek istersek mantıksal olarak.
Büyük bir tekerin, 1 turda gittiği metre ile küçük bir tekerin 1 turda gittiği metre aynı değildir.
Küçük tekerler çok turda az yol giderken, büyük tekerler az turda çok yol giderler ve bu nedenle de hız göstergesi ilgili motorun teker ölçüsüne göre kalibre edilmemiş ise yanlış gösterebilir.
Lakin, hız göstergesi otomatik olarak algılayamaz tekerin bir turda kaç metre gittiğini
Yanlışım varsa birisi düzeltsin
++1 dediklerin doğru
ayrıca bu çinlilerin genelini kadranı fazla gösteriyo. bu olay çoğu arabadada mevcuttur. Bunun amacı insanların tatmin duygusunu giderilebilmesidir.
T. connect ile 103 ile radar'ın önünden geçtim polis çevirince 94 ile ceza yazdı.
Renault21 ile 130 ile radarın önünden geçtim polis 117 ile ceza yazdı.
bisan senatör ile 90ile giderken yolda hızını gösteren abuk cihaz 78 gösterdi.
Şu anki hızınız diye gösteren abuk cihaz activa ve Ps ile hep birebir gösterdi hızlarımı.
yamaha XT660 R ile PS te birerbir aynı gösteriyor...
Hatta dikkat edilecek olursa bazı üst model arabalarda 200 den sonra göstergedeki hız aralıklarının arasındaki mesafede azalmaktadır...
Bunlar benim Kendi gözlemlerimdir...
-
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)