Depo kapağı açılmıyor...GV250
-
Merhaba Arkadaşlar,
Komik bir sorun ama depo kapağına anahtarı sokuyorum ve sadece yarım tur çevirebiliyorum. Dolayısı ile de kapak açılmıyor. Geçen gün benzin almaya gittim ve kapağı açamadığım için alamadım.
Sorun ne olabilir ve nasıl çözülür, fikri olan var mı?
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
Reklamlar
-
tatlı dil dene ben denemiştim oldu
valla makina yağı damlat dicem biraz pas olmuş olabilir yagmur suyu içine girdiğinden.
ama çok az damlat anahtarı sok ve döndürmeye başla
-
Geçmiş olsun. Kilidin içine ışıkla( fenerle) bakmaya çalış, belki içine birşey girmiştir. Birşey varsa çıkartmaya çalış. Sonra wd40 dene. Paslanmış olabilir. O da olmadı fazla kurcalamadan veya anahtarını kırmadan bir çilingire git onlar açarlar ( ama nasıl kapatırlar bilmiyorum )
-
anahtar tam olarak kilide giriyor ama tam dönmuyorsa, anahtarı çevirirken kapağa uzerinden hafifce bastır ozellikle kapağın kilit dillerinin oldugu taraflara.
bu sekilde acabilirsin sanıyorum actıktan sonra wd40 yada yağ ile kilidin dilini biraz yağlayabilirsin.
-
Anahtar deliğine damlattığım yağ ya da WD40 depoya sızabilir mi?
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
-
Başka alternatif aramana gerek yok wd 40 bu iş icin var, biraz sıkıp sonra sağa sola hafif oynatıslar yaparak çıkarabilirsin. Depoyada sızmaz su gibi değil çünkü
-
Açılmasın açıp ne yapacan doğru benzin almaya demi masraf çıkacak ver 40 lira benzin parası
-
xeros adlı üyeden alıntı
anahtar tam olarak kilide giriyor ama tam dönmuyorsa, anahtarı çevirirken kapağa uzerinden hafifce bastır ozellikle kapağın kilit dillerinin oldugu taraflara.
bu sekilde acabilirsin sanıyorum actıktan sonra wd40 yada yağ ile kilidin dilini biraz yağlayabilirsin.
bastırman yeterli olacaktır sanırım bendede aynı sorun var açıp kaparken biraz kuvvet uyguluyorum oluyo
-
Benim de oluyor hafif bastırıyorum anahtarı çeviriyorum anahtar kırılıcakmış gibi geliyor ama açılır yani
-
-
Teşekkürler arkadaşlar,
Akşam tavsiyelerinizi deneyip sonuca burada paylaşırım.
-
canantas adlı üyeden alıntı
Teşekkürler arkadaşlar,
Akşam tavsiyelerinizi deneyip sonuca burada paylaşırım.
canan Abi Düzelmesse Aksama Bana Haber Ver ÇEkiç KEski Alıp Gelelim Süleymanla
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
-
Tamam Özer.
Akşam açılmazsa arayacağım ikinizi deeee
-
evet wd 40'ın büyük ihtimalle işe tarayacağını düşünüyorum.anahtara biraz daha kuvvet uygula.ve bastır,baktın anahtar kırılacak o zaman daha fazla zorlamawd 40 işi çözer.depoya da kaçmasından orkma kaçmaz.ama tutt ki kaçtı.bndan da korma bişey olmaz.en fazla karbüratörün tertemiz olr
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
-
benimde depo kapağı zor açılıyor ve zor kilitleniyor.. anahtarı çevirirken hafifçe kapağa bastırıyorum diğer elimle ve oluyor.. tam olarak nasıl sizdeki sorun bilmiyorum bide onu deneyin.. sonucu bekliyoruz..
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
-
draggy adlı üyeden alıntı
Karbüratör tertemiz olur derken
Ya benzini çamurlaştırııp tıkarsa ne olur?
zaten depoya kaçacağı da 1-2 damla bişey.ondan da bişey olmaz diyorum bn
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
-
Merhaba Arkadaşlar,
Konu çözüme ulaştı ve sonucu burada sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tavsiyeler üzerine WD40 aldım ve anahtar deliği içerisine sıktım fakat yine fayda etmedi. Bunun üzerine bizim ... usta ya gittik fakat orada da çare bulamadık. Ne yaptıysak anahtar tam tur atmıyordu kilit içerisinde. Son çare çilingir oldu. Anahtarı eli ile değil, pense ile depo kapağına iki kişinin bastırması sonucu açtı, hem de kırmadan !!!. Açıldıktan sonra mekanizmada hiç bir problem görmedik. Gayet rahat ve de güzel çalışıyordu. Hazır açılmış iken oraya da wd40 sıktım. En az 20 kere de açıp kapattım, problemsiz çalışıyor. Umarım kimsenin başına gelmez, gelirse de ben böyle çözdüm.
Bu arada problem sanırım depo kapağının bastırılmadan kapanmasından kaynaklanıyor. Aman dikkat!!!
-
haydi geçmiş olsun o zamansa )
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)