Zincir benzin ile mi yoksa mazot ilemi temizlenir
Reklamlar
-
Selam ahali
Bir sorum olacak lakin kulaktan dolma bilgisiolanlar yorum yazmasın yanlış yönlendirme oluyor.
İşinin ehli olanlar yorum yaparsa sevinirim
Motor zinciri temizlenirken benzin mi yoksa mazot mu kullanılır.İkisinden biri zincirlerin arasındaki siyah conta lara zarar veriyormuş ama hangisi zarar veriyor.
Sağolun ahali
Reklamlar
-
o-ring x-ring hatta x2-ring olan zincirler zincir temizleme spreyleriyle temizlenir
tabi bu pahalı bi yontem oldugu için aynı işi mazotlada yapabilirsinz
benzin bu plastik parcalara zarar verir kesinlkle kullanmayın..
true love..
Drift Religion
-
Zincir temizleme spresi ve gazyağı. Bildiklerim bunlar.
-
zincir temizleme spreyi veya gaz yağı ile yapacaksınız. Ben gazyağını tercih ediyorum.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Bende gazyağını tercih ediyorum çok memnunum yeni gibi yapıyor zinciri
-
Benzin, tiner gibi çözücü özelliği yüksek malzemeler özellikle o ringli zincirlerde tercih edilmiyor. Yüksek çözücü özelliği sayesinde o ring lere zarar verebileceği ve cantın boyasını çözebileceği gerekçesiyle tercih edilmiyor. Mazot ve gaz yağı olarak biliyorum en iyi temizleme araçlarının (Zincir temizleme spreylerinden sonra) Mazot denedim, temizleme ve çözücülük özeliği çok düşük. Canta sıçrayıp donmuş yağları bile zor çıkartıyor. Dolayısıyla zincire tozla beraber yapışmış kalıplaşmış yağ tabakasını çözmekte de çok yetersiz. Gaz yağı temin edemediğim için hiç deneyemedim. Performansını, çözücülük özelliğini bilmiyorum. Çünki gaz sobaları eskisi gibi piyasada çok olmadığından gaz da temin etmek zor, artık bi çok benzin istasyonunda gaz satışı yok. Dolayısıyla, ben o ring li olmayan cbf 150 min zincirini ya zincir temizleme spreyiyle, ya (Fren diski temizleme spreyleri var çok ucuz, ben buradan 500 ml spreyi 10 tl ye temin ettim) sanayiden, bunlarca castrol ün o 20-25 tl olan zincir temizleme spreyi ile aynı işlevi görüyor. Yani şu anda ya bu ucuz temin etmekte özen gösterdiğim fren balata temizleyici spreylerle veya nalburlardan temin nettiğim 1 lt 3 tl sentetik tiner ve fırca ile temizliyorum. Tinerle temizlik yaparken janta ve plastik aksamlara sıçramamasına özen gösteriyorum.
OzCaN35 adlı üyeden alıntı
Bende gazyağını tercih ediyorum çok memnunum yeni gibi yapıyor zinciri
Bi yerde gaz yağı bulsam dayıycam bidonumu doldur diyicem şöyler koca bi bidon. Kocaeli çevresinde bi araştırayım ben şu işi iyice Temizleme spreylerine para vermekten bir an önce kurtulmam lazım.
-
zinciri kaç km de veya ne kadar sürede temizliyosunuz
-
hiç biriyle...
gazyagı ile temizlenir...
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
-
Gazyağı ve bir fırça kullanırsan başarılı sonuçlar elde edebilirsin.
Gaz yağını petrol ofisi bayilerinden temin edebilirsiniz.
-
Gazyağını zincirin düşeceği kaba koyup fırçayla yıkıyorum.
Petrollerde yok Eskişehir'de sanayiden veya çarşıdan alıyorum.
-
ben eskıden gaz yagı yada mazot kullanırdım.spreyler pahalıya gelır.en iyiisi ben gıbı yap kayışlıya geç
- - - - - - ŞERİTLERİ BİRLEŞTİR AMA KASKSIZ ASLA:cat:
-
ben de gazyağı ve dişfırçası yardımıyla temizliyorum gayet güzel oluyor
[COLOR="Blue"][B]FAZER size asfalt da uzamak dan ve cadde de bakışları üzerinize çekmekden çok daha fazlasını verir:cherry:[/B][/COLOR]
-
Motorumu aldığım günden beri her 200 kmde zincir yağlamaya çalışır, her bin kmde ise gaz yağı ile tertemiz yaparım. Hatta gaz yağıyla heryerini silerir sonrada yıkarım. Zinciri bir bez yardımı ile kuruladıkdan sonrada akşamdan yağlar sabaha kadar güzel güzel zincire nüfuz etmesi için bırakırım. Dolayısıyla spreyler çok çok pahalıya gelir ve çok fazla kullanışlı değil en azından gaz yağı ile kıyaslarsak. Motoru orta sehpaya al, küçük bir boyacı fırçası birde kap batır sür pırıl pırıl devam et. Selamlar
Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam
-
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
solvent yada gaz hatta mazot bile olabilir..
-
Di Daktır46 adlı üyeden alıntı
solvent yada gaz hatta mazot bile olabilir..
Sakın haaa solvent kullanmayın.
Zincirin o-ringlerini eritip parçalar.Zincir çöp olur.
-
Kesinlikle gaz yağı ......
-
Ben Castrol zincir temizleme spreyi kullanıyordum, bitti.
5,000km de 20TL çokta pahalı değil bence. Gazyağına göre pahalı ama okadar pratikki değer valla.
-
500km de bi gaz yağıyla temizlerim.
250de bir de yağlarım.
Orgazma Dudak Büktürür
-
Güzel bilgiler teşekkürler
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)