Zincir benzin ile mi yoksa mazot ilemi temizlenir
Reklamlar
-
ethemm76 adlı üyeden alıntı
Benzin, tiner gibi çözücü özelliği yüksek malzemeler özellikle o ringli zincirlerde tercih edilmiyor. Yüksek çözücü özelliği sayesinde o ring lere zarar verebileceği ve cantın boyasını çözebileceği gerekçesiyle tercih edilmiyor. Mazot ve gaz yağı olarak biliyorum en iyi temizleme araçlarının (Zincir temizleme spreylerinden sonra) Mazot denedim, temizleme ve çözücülük özeliği çok düşük. Canta sıçrayıp donmuş yağları bile zor çıkartıyor. Dolayısıyla zincire tozla beraber yapışmış kalıplaşmış yağ tabakasını çözmekte de çok yetersiz. Gaz yağı temin edemediğim için hiç deneyemedim. Performansını, çözücülük özelliğini bilmiyorum. Çünki gaz sobaları eskisi gibi piyasada çok olmadığından gaz da temin etmek zor, artık bi çok benzin istasyonunda gaz satışı yok. Dolayısıyla, ben o ring li olmayan cbf 150 min zincirini ya zincir temizleme spreyiyle, ya (Fren diski temizleme spreyleri var çok ucuz, ben buradan 500 ml spreyi 10 tl ye temin ettim) sanayiden, bunlarca castrol ün o 20-25 tl olan zincir temizleme spreyi ile aynı işlevi görüyor. Yani şu anda ya bu ucuz temin etmekte özen gösterdiğim fren balata temizleyici spreylerle veya nalburlardan temin nettiğim 1 lt 3 tl sentetik tiner ve fırca ile temizliyorum. Tinerle temizlik yaparken janta ve plastik aksamlara sıçramamasına özen gösteriyorum.
Bi yerde gaz yağı bulsam dayıycam bidonumu doldur diyicem şöyler koca bi bidon. Kocaeli çevresinde bi araştırayım ben şu işi iyice
Temizleme spreylerine para vermekten bir an önce kurtulmam lazım.
Göndereyim ben sana İzmirden 1 varil
Reklamlar
-
belo adlı üyeden alıntı
ben gaz yagı ile temizleyip valvoline zincir yagı kullanıyorum daha evvel shell vardı yaglandıgı belli olmuyordu bu valvoline yapıştı sincire kaldı
bulut4535 adlı üyeden alıntı
oring li zincirlerde en iyisi gaz yagı deniliyor. ama sana ve tüm motorculara bir tavsiye.
fren ve balata temizleme spreyleri gerçekten çok işe yarıyor disk kampana ve zincir temizliğinde çok başarılı. 1 resmini ekleyim size
gaz yağına verceğiniz parayla bunu birçok sefer kullana bilirsiniz...
hemen uçucu özelliğine sahip kısa sürebe uygulana biliyor zahmet gerektirmiyor.
bende sanki satış temsilcisi gibi anlattım sanki ben satıyorum
işte
NASIL AMA
http://www.sahibinden.com/wurth_mark...XQQdisplayitem
bence kullanan bilir ama taktir sizin ben bir zararını görmedim dediğim kesinlikle doğrudurda demiyorum ben kullanıyor ve kullanmak isteyenler tavsiye ediyorum.
benim zzr 600 ve ybr 125 in genel zincir ve balata bakımlarını bununla yapıyorum.
birde alkol içermesi diyorsun zaten uygulama yapılır yapılmaz zincirdeki eski yağ tabakasını söker sökmez hemen uçuyor. sonrasında da zaten zincir yağını veya köpüğünü uyguluyorsun.
genede diyorum BENCE kullanan bilir...
Farınızda Yolunuzda Açık Olsun:cat:
-
-
Yanlısım varsa duzeltın, ben once mazot ıle dıs fırcası yardımıyla baklaları tek tek titiz bir şekılde temızlıyorum. Sonra spreyleyıp ısımı bıtırıyorum. Bu şekıl yapsam sızce sakıncası varmı?
-
fz6_fazer adlı üyeden alıntı
Yanlısım varsa duzeltın, ben once mazot ıle dıs fırcası yardımıyla baklaları tek tek titiz bir şekılde temızlıyorum. Sonra spreyleyıp ısımı bıtırıyorum. Bu şekıl yapsam sızce sakıncası varmı?
Kesinlikle mazot , benzin , tiner vs. bunlar özellikle oringli zincilere zararlı. En iyisi gaz yağıdır hem oringlere ve cant boyalarına zarar vermez aynı zamanda yağlama özelliğinden dolayı tercih sebebidir
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
slm
cesur509 adlı üyeden alıntı
Kesinlikle mazot , benzin , tiner vs. bunlar özellikle oringli zincilere zararlı. En iyisi gaz yağıdır hem oringlere ve cant boyalarına zarar vermez aynı zamanda yağlama özelliğinden dolayı tercih sebebidir
Yasadıkca ogrenecegımız bılgı cokmus, ılgınıze tesekkur ederım, kazasız surusler
-
Benzin o-ring'lere zarar verir, sprey'de pahaliya geliyor,
En güzeli gazyagi ile temizle.
Birde motoru orta sehpaya alip çaliştir,
1.viteste rölenti gazında arka teker teker ufak ufak dönmeye başlayinca fırça yardımıyla temizle zinciri, öyle daha kısa sürede ve daha az gazyagı ile temizlemiş oluyorsun.
Fakat dikkat et bunu yaparken parmagini kaptirma! o işlemi yaparken dikkatini dagitacak şeyler yapma.
Düzeltme :
Kardeş sen yukarda yazdiklarimi boşver.
En iyisi motoru hiç çalıştırmadan temizle zincirini,
Kaş yapalim derken göz çıkartmayayim simdi, zaten konuda eskiymiş..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Benzin o-ring'lere zarar verir, sprey'de pahaliya geliyor,
En güzeli gazyagi ile temizle.
Birde motoru orta sehpaya alip çaliştir,
1.viteste rölenti gazında arka teker teker ufak ufak dönmeye başlayinca fırça yardımıyla temizle zinciri, öyle daha kısa sürede ve daha az gazyagı ile temizlemiş oluyorsun.
Fakat dikkat et bunu yaparken parmagini kaptirma! o işlemi yaparken dikkatini dagitacak şeyler yapma.
Düzeltme :
Kardeş sen yukarda yazdiklarimi boşver.
En iyisi motoru hiç çalıştırmadan temizle zincirini,
Kaş yapalim derken göz çıkartmayayim simdi, zaten konuda eskiymiş..
Sevgili Sinan Kardeşim ,
Düzeltmene hiç gerek yok aksine en doğru yöntemi önermişsin , hangi temizleyiciyi kullanırsanız kullanın hareket halinde olmayan zinciri sadece görünüm olarak temizleyebilirsiniz. Temizleyicinin bakla aralarına ve O-Ringlerin iç kısımlarına geçmiş olan toz toprağı söküp alabilmesi için zincirin hareket halinde olması gereklidir. (ikinci bir kişi el ile de sürekli olarak çevirebilir illa motorun çalışması gerekmez.)
Ayrıca gazyağının uçucu özelliği zayıf olduğu için temizlikten sonra zinciri en az bir gece dinlendirip ondan sonra yağlamalısınız yoksa zincir üzerinde kalan gazyağı, uygulanan yağın incelmesine ve yapışma özelliğinin kaybolarak çok kısa süre içerisinde zincirden ayrılmasına neden olacaktır.
Sevgiler
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
gazyağı, gerisini boşver.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)