Motorun kablosu koptu calismiyor..?
-
Birkac ay ustu brandali olarak birakmistim motorumu. Dun tekrar binecektim ki calismadi. Biraz bakinca kablolardan birinin koptugunu gordum?! Resimdeki kablo nedir? Ucu sallanıyor asagida. Nereye gitmesi gerektigini bulamadim. Nasil cozebilirim problemi ne yapabilirim? Tesekkurler.
fotolarin linkleri: http://ozzoart.deviantart.com/art/motor2-120010703
http://ozzoart.deviantart.com/art/motor-120010534
Reklamlar
-
kablo göremedim, karbüratörden çıkan fazla benzinin tahliye borusu olmasın?
-
kablo çıkığı fotoda gözükmüyo akü problemi fln olmasın vurdurmayı denerdim ben olsam oda olmasa bujiyi söküp çakıp çakmadıına bakardım oda salamsa kerbürotöre bakardım benzinle alakalı olabilir die oda değilse motoru çöpe atardım
-
kablonun bosta olan ucu altta kaliyo. sallaniyo oole. ne kablosu o? (sarı kırmızı isaretledim kabloyu)
not: linkteki fotolara tiklayinca buyuyor daha rahat gozukebilir kablo.
-
Kabüratör haznesi dibinden tortu-pisliği boşaltmak içindir, 1000km de bir vidayı gevşetip 10 sn falan yakıtı boşaltmak icab eder.
-
allah canını almasın, kablo dediğin o muydu?
başlığı gördüm bi dumur oldum zaten.. motorun kablosu da mı olurmuş buji kablosundan mı bahsediyor diye, resmi açtım bi dumur oldum.. merak etme o sallanır ööle.. onur görevi o zaten.. sallanmak..
-
senin yapacağın tek şey aküyü şarj a bağlamak sonrada bujini değiştir sonrada ayakla bi kaç marş yap ve çalıştır bin git
Yatakta ve Batakta eşi iyi olmayan eline mahkumdur...
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Kabüratör haznesi dibinden tortu-pisliği boşaltmak içindir, 1000km de bir vidayı gevşetip 10 sn falan yakıtı boşaltmak icab eder.
Bazı motorlarda var bu olay ben benim motorda da rastladım baştan tedirgin oldum ne olduğunu ama daha sonradan olayı çözdüm karburatörü yerinden sökmeden kısa yoldan temizlemek oluyor çok iyi aslında değil mi
-
halilihsan adlı üyeden alıntı
Bazı motorlarda var bu olay ben benim motorda da rastladım baştan tedirgin oldum ne olduğunu ama daha sonradan olayı çözdüm karburatörü yerinden sökmeden kısa yoldan temizlemek oluyor çok iyi aslında değil mi
Benzini süzüp depoya eklemek daha iyi, bir bardak benzinle 10 km gidersin
-
kablonun ucu acik kendi kendine akio icindekiler diyorsunuz.. peki tamamdr akümü nasil sarj ederim peki? arabadan olmaz sanirim voltajlari uymuyo?
-
ozzo adlı üyeden alıntı
kablonun ucu acik kendi kendine akio icindekiler diyorsunuz.. peki tamamdr
akümü nasil sarj ederim peki? arabadan olmaz sanirim voltajlari uymuyo?
götürceksin bi motor tamircisine orada şarja bağlıcaklar sonra vericeksin parayı alıcaksın akünü yada sen şöyle yap motorunu çalıştır ve lambaları açma sonra depoyu doldur ve uzun mesafeli bi sürüş yap akün dolacaktır eğer hala şarj ediyorsa
Yatakta ve Batakta eşi iyi olmayan eline mahkumdur...
-
-
ozzo adlı üyeden alıntı
Şarj aletiyle tabii ki, akü aküyü şarj etmez
-
ozzo adlı üyeden alıntı
Küçük bir akü şarj cihazı almanı öneririm, bu modeli ben kullanıyorum motosiklet için yeterli.Fiyatı 40-50 TL arasında.(Koçtaş ya da bir yapı markette rahatça bulabilirsin )
http://www.blackanddecker.com.tr/aut...080/info/uses/
...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
...55VATAN41MEKAN...
-
motor apartmanin arkasinda otoparkta kaldi oyle tamire goturemem :( akü bitikti mars dugmesiyle calismiyordu ama ayakla calistriodum. artik o da ise yaramadi.. ayakla calistirabilecek hale getiremezmiyim bi sekilde? neyapabilirim?
-
akü şarj aleti 20 tl. al bi kenara koy. ben öyle yaptım.
-
asfalt meleği adlı üyeden alıntı
akü şarj aleti 20 tl. al bi kenara koy. ben öyle yaptım.
Ben de deneme yapıyorum şimdi bugün aldım Ataba şarj aleti 7.5 Tl komik rakama bakalım ne yapacak 0.5 A ile 30 saatte şarj tutacak mıelektolit sıvısını yeniledim
Konu mankeni 45 A'lik araba aküsü.
-
hocam vurdur vurdur
-
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Ben de deneme yapıyorum şimdi bugün aldım Ataba şarj aleti 7.5 Tl komik rakama bakalım ne yapacak 0.5 A ile 30 saatte şarj tutacak mı
elektolit sıvısını yeniledim
Konu mankeni 45 A'lik araba aküsü.
7.5 tl mi.. yahu ben alalı belki iki seneyi geçti üstelik pazarlıkla almıştım 20 ye.. vurcam bu esnaf takımını vurcam..
şaka bir yana çok iş görür bi alet. işe yaradığında da ne verirsen ver hakediyor aldığı parayı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler