Akü sorunuyla ilgili acemi sorusu
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım, bu da şuradaki http://www.motosiklet.net/forum/tani...erhabalar.htmltanışma mesajımdan sonraki ilk sorum sizlere..Geçtiğimiz hafta bir CBR 125 aldım ve tanışma mesajımdan da anlaşılacağı üzere pek çok konuda tam bir acemiyim.
2. el olan motorumu almadan önce dükkan sahibine bu durumumu açıklayarak satış sonrasında herhangi bir masrafı olup olmadığını sordum. Herhangi bir masrafı olmadığı söylendi ancak satış sonrası boş bir arazide alıştırma yaparken marş basmama sorunu ortaya çıktı. Bunun üzerine aküyü şarj etmeyi denediler ancak sorun Honda servisi tarafından akü değiştirilene dek düzelmedi. Bu konuda benim hatam 10 küsür senelik bekleyiş sonrası satın alma öncesi acele edip bilen birilerine motorsikleti göstermemem, bunda şu anki ekonomik durumumun da payı var, neredeyse son kuruşumla aldım çünkü makineyi
Yukarıdaki akü sorunuyla ilgili bana satıcının açıklaması, sürüş çalışırken düşük viteste sürekli dur-kalk yapmam ve bu sırada da bir kaç kez (toplamda 4-5) motoru stop ettirmiş olmam ve bu sırada motorun fanının devreye girerek aküyü kullanması, düşük hızda da akünün şarj olmaması idi.
Sizlere sorum bu açıklama bana her ne kadar çok mantıklı gelmese de sağlıklı bir akü ile bu şekilde kullanmam gerçekten sorun olur mu yoksa aküsü sorunlu motosiklet sattık dememek için yazış mıdır?
Şimdiden teşekkürler okuyup yanıtlayacak herkese..
Reklamlar
-
akünün bitik olması motosiklet kusuru sayılmaz arkadaşım.
-
motorun uzun süre durmasından aküsü ölmüş o tarz yerlerde bekliyen motorların genelde aküsü biter dolmasıda mümkün olmuyo benim yan dükkan motorcu ordan biliyom itelemişler yani aküyü öle dur kalk bilmem neyle akü bitermi ya bilen biriyle almaman kötü neyse saglık olsun hayırlı olsun bu arada
-
HONDA CBR 125 su soğutmalı mı?(öyleymiş şimdi baktım)
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
uzun süre yatmış motor olabilir.. akü özlligini yitirmiş olabilir.. cbr 125 lerde far direk yanıyor sanırım .. ilk alıştırmalarda .. uzun süre açık kalmış olup aküyü yorabilir.. ama aküyü şarz ettirdikten sonra tekrar marş basmıyor ise akünün ömrü bitmiştir. takıcagın yeni aküde seni çok uzun zaman idare eder..
ikinci soru .. evet cbr 125 su sogutmalıdır
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
-
Çok teşekkürler cevabımı aldım, Şubat ayının başlarında dükkana teslim edilmiş vekaletten anladığım kadarıyla. Honda servisine göre motorunda da herhangi bir sorunu yok, tüm beklentim satıcıya satış sonrası herhangi bir masrafı olup olmadığını sorduğumda jesse ya da sakinseytan gibi makul bir cevap vermesiydi, ben de ona göre kredi almış olurdum, neyse bu ders olmuş oldu, cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)