Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

böyle bi motoru nası şu şekle sokarım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    not got yet
    arkadaşlar motor çin malı ancak kalitesiz değil diğer çin malları gibi ancak ben bu motorun ön lastiğini ileri almak egsozunu değiştirip resimdeki gibi bişey almak ve ön lastiğini kalınlaştırmak istiyorum... istanbulda böyle bişeyi doğru düzgün nerde yaptırabilirim kaça yaptırabilirim bi fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim bu arada motosiklet benim değil forumda satılık olan bi motosikletin resmidir herhangi bi yanlış anlaşılma olmasın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cuk_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Başakşehir 4.etap/2.kısım/ikitelli/İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9 (RC "racing cruiser")
    istanbuldamı oturuyon
    etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........

Motosikleti
    not got yet
    hevet maslaktayım

Motosikleti
    not got yet
    yaw yok mu bilen eden kimse büsürü motorcu var ortalıkta bi bilen çıkmadı hani olmicak olsa, olmaz desin bari olmaz arkadaşım senin işin falan desin bari onu da diyen yok

cuk_o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Başakşehir 4.etap/2.kısım/ikitelli/İSTANBUL
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9 (RC "racing cruiser")
    benim amcam paslanamaz çelikle uğraşıyo perşembe pazarında dükkanları var istersen bi konuş onlarla bi fiyat al sanırım yardımcı olabilirler
    etrafına bir baksana evrendeki herşey sana hizmet etmek için yaratılmış.........

Motosikleti
    not got yet
    başka bilgisi olan yok mu???

aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750S
    Ön çatalı uzatma işi biraz zor gibi görünüyor. Çünkü motorun şasesinin şeklini değiştirmen lazım ki zor ve tehlikeli bir iş.
    Sisi barın resmini çiz ver herkes yapar..
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

Motosikleti
    not got yet
    ya bu sisi bar denilen yer neresi tam olarak bi de yani bu istediğim şeyi yapabilcek tarzda motorcular nerde yani maslak oto sanayide var mıdır bunu yapçak motosikletçiler??

serhat_fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 olacak
    bence yaptırma öyle daha güzel.tabi benim fikrim bu,

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu sisy bar dediğimiz şey sırtımızı yasladığımız bölüm oluyor ön lastiği ileri alma olayına gelince aliberkay, çok doğru söylüyor hem şasenin şeklini değiştirmen lazım hemde motorun dengesi bozulur yani zor iş bence kendi servisine bir danış çünkü yapılan bazı değişiklerde motor garanti dışı kalabiliyor

Motosikleti
    not got yet
    peki egsozu değiştirmek istesem ya da kademelerini açtırmak istesem kademelerini açtırdığımda sararma olur mu yoksa yepyeni bi çift egsoz mu almam gerekir ve ben şekildeki gibi bi egsoz almayı düşünüyorum onu nerden bulabilirim

Moderatör Ergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    valla bence yeni bir egsoz almana hiç gerek yok dediğim gibi servisine bir danış olmazsa maslak oto sanayi sitesinde çok iyi egsozcular var orayada gidip danışabilirsin bence

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Egzost almana gerek yok normal egzostunu 15 cm yatay kestir aynı şekli alır bendeki jinlun 250 ben kestirdim ve susturucudan 2 perde aldırdım şu an sesi 57 chewrolet gibi maşayıda uzatabilirsin ama iyi bir usta şart ve biraz da tuyzluya patlar ama sadece egzost olayına gir derim çünkü yapılan en ufak matematiksel hata senin ölümünle sonuçlanır
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varadero
    bencede motorun dengesıyle oynamamalısın cunku bu cok rısklı ve kotu sonuclar dogurabılır senın için

ohyeah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650 GS DAKAR
    bu değişiklikleri yaparsan bide ruhsatı değiştirmen gerekir sanırım. Bencede yaptırma motorun için hayati önemi olan dengeyi bozarsan kazaya davetiye cıkarmıs olursun.
    Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
    M.Kemal ATATÜRK

karbonat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    peki kaça patlar egsoz bana?? yani tuzlu derken ne kadar bin dolar mı

Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    motokaan isimli uye sana yardımcı olacaktır. Jinlun Pendik Servisi ben orada çatalı uzatılmış bir Jinlunu incelemiştim. Bu forumda http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=1842 bulabilirsin kendisini.
    Sadobey

mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Istedigin seylerin hepsini yapmak, hemde guvenli olarak yapmak mumkun, ama motosikletin yapisini degistirdiginden mutlaka tum hesaplarin dogru yapilmasi lazim.
    Oncelikle, motorun senin olmadigini soylemissin. Eger henuz motorun yoksa ve simdiden heryerini degistirmeyi planliyorsan belki ne alacagini biraz daha dusunmelisin.
    Egzos konusunda yorum yapmayacagim, zaten bir cok cevap verilmis.
    On tekerlegi one almak icin, triple tree'lerin (on catali sasiye baglayan ucgen seyler) yerini degistirmen lazim. Japon olsa bu isi temiz yapmak icin hazir parcalar var, alip takarsin olur biter yapmak istedigin hersey $2000-$3000'e patlar derdim, ama regal raptor icin bu tur modifiye parcalar bulunacagini hic sanmam. Yani bu isi eski yontem halletmen lazim: sasi'yi kesip istedigin sekle sokup (gerekiyorsa parca ekleyip) sonra kaynaklaman lazim. Tabii on catallari uzatman lazim bu arada, yoksa motorun yere yapisir.
    Bu kadar basit degil tabii. On tekeri ileri aldiginda rake'i (on catallarin acikliginin acisi) arttirmis oluyorsun, ama trail'i de degistiriyorsun. yani motosikletin tum geometrisini bozuyorsun, ve hesaplarini iyi yapmazsan buyuk problem demek. Bir kere rake'i arttirinca, yani on tekerlegi one alinca, sehir ici kullanimini cok zorlastiracaksin. Diyelimki bu motorun rake'i 30 derece. Sen bunu 40'a cikarirsan, manevra capin 2 katina cikar. Zaten manevra yapmak ve kontrol zorlasmisken birde genis lastik takarsan kolay kolay manevra yapamazsin. Eger mutlaka kalin on lastik takacagim diyorsan, rake'i 5 dereceden fazla arttirmamani tavsiye ederim.
    Ayni zamanda trail'i iyi ayarlaman lazim.
    Butun bu hesaplari yapmamissan, diger arkadaslarin soyledigi gibi cok tehlikeli ve surusu zor bir makina yaratirsin.

Bunlarin hepsini guvenli ve saglam bir sekilde yapmak mumkun tabii. Senin aletin olculerini, sasinin semasini, su andaki rake ve trail'ini yazarsan hesaplamana yardimci olmaya calisirim.

Ama bunlari bence Regal Raptor'a yapacagina iyi bir motosiklete yap, ve hepsini hazir parcalarla hallet. Hem bu kadar emek ve para harcayacaksan uzun sure kullanacagin bir motor olsun bari.

mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Asagida bazi linkler veriyorum, Ingilizce ama umarim faydalanirsin.

Su sitelere bir bak, biraz fikir verir yardimci olur sanirim.
    http://www.seegercycle.com/cgi-bin/p...oducts_page.pl
    http://www.chopper-kit-usa.com/
    http://www.tonyfoale.com/Articles/RakeEx/RakeEx.htm

Bunlarda sana Rake ve Trail ile ilgili yardimci olacaktir.
    http://www.rbracing-rsr.com/rakeandtrail.html
    http://www.bankeperformance.com/tech...ech_forks.html

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bununla yetın bence
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler