motorda yakıt tüketimi iç neler yapılmalı?
Reklamlar
-
arkadaşlar hangi motorun ne kadar yaktığı ile ilgili başlıklar var ama hangi motora kaç km deyken nasılişlemler yapılır veya nasıl kontroller parça değişimleri yapılırsa yakıt tüketimi azalır?
bildiğim buji iyi durumda ve iyi marka olması.(bazı arkadaşlar iyi buji taktığında tüketim arttı demişti gerçi ama) benzine katkı veya başka yöntemler...
Reklamlar
-
lastiğin havası az ise,sürekli ara gazı verirsen, kalkışlarda gaza çok yüklenirsen,uzun yolda kesik gaz kullanırsan(sabit hız yavaşlayıp vites küçültme tekrar hızlanma gibi)egzostu açtırırsan,gereksiz yere pati çektirirsen, motorun hacminden fazla yük atarsan bu kilolu insanda olabilir ve bujin iyi değilse bunların hepsi yakıt sarfiyatını arttırıcı etkenlerdir
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
Trigger en önemli şey hava filtresidir yakıt tüketiminde, mümkün olduğu kadar sık söküp temizle derim ben.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
Süper Moderatör
danger0
+1
Hava filtreni sık sık değiş yada temizle, bundan sonra tek çare kullanım tarzıdır MoToR'un dediği gibi. Bir aracın yakıt tüketimini düşürmek teknik olarak zordur. Becerebilsen bile sana performan düşüşü olarak geri döner, 3 kuruşluk benzini servet pahasına bize satanlar utansın
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
ah ah damarıma basma eyong 5te 1 i benzn kalan vergi veriyoruz zaten hayır yok motoru almamın bir sebebi de az yakardı tmm az yakıo da bu sferde kendi camiasında çok yakıo yine çıldırıyorum
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
trigger adlı üyeden alıntı
ah ah damarıma basma eyong
5te 1 i benzn kalan vergi veriyoruz zaten hayır yok motoru almamın bir sebebi de az yakardı tmm az yakıo da bu sferde kendi camiasında çok yakıo yine çıldırıyorum
hocam 100 km de kaç lt yakıyor seninki ???
-
Hava filtresi nasıl temizlenir? galiba solvent gerekiyormuş, bilenler anlatrısa sevinirim.
-
Creep3, Solvent sadece açık hava filtresi olarak tabir edilen özel filtrelerde kullanılıyor. Karton filtrelerde sadece emiş yönünün tersine hava vurursun. Sünger filtreleri yağlı olduğu için önce mazotla veya benzinle temizler sonra hava vurup duurlarsın. Ardından ince yağ sıkıp takarsın.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
yakıt tüketimi kullanıcaya görede değişir bu oran%20 kadar düşer motorun durumuda önemli burada marka model bunlarda kullanılan malzeme dahi yakıtı etkiler bence fazla uğraşma düşük hacimli al başka türlü baş edemezsin benzinde almış gidiyor bol şanslar
-
Yarım gaz kullanın az yakın , karlı çıkın !!
-
hava fıltresını degıstır
bıde yuksek devırde kullanmazsan az yakar
-
zealsun200cc kross yakıt tüketimi hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim şimdide teşekürler
-
bence az gezersen çok az yakar )
"[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]
-
Gaza nekadar az asılırsan okadar az yakar gerisi boş.
[COLOR="Red"][B]41 NF 749[/B][/COLOR]
[B]Emre ADAKLI
KOCAELİ[/B]
-
motora fazla yüklenme hep normal değerlerde süe hızlıda değil yavaşta değil orta şekerli ,bujileride arasıra temizleme fayda verir
-
mtorda en buyuk olmazsa olmazı havadır havanın onde olusu motoruda senıde acayıp sekılde etkıler bunda hava fılıtresı ve gereklı kontrollerınde yapılması gerekır ayrıca aragazı anı kalkıs ve karburatorun ayarı cok buyuk rol oynar by
-
karbüratör, hava filtresi
-
Hava Fİltresİnİ Sik Sik Temİzle Bİde Motor Ustasinin Bana DedİĞİ Egzostu AÇtirirsan Motor İÇİndekİ Havayi Daha Kolay Atar SikiŞtirmaz Dedİ Ama Ne Kadar DoĞrudur Bİlmİyorum
[B][CENTER]MoToRiZe 07 Antalya[/CENTER][/B]
[CENTER]HIZLI YAŞA GENÇ ÖL Kİ CESEDİN YAKIŞIKLI OLSUN[/CENTER]
-
Benim bildiğim eksoz susturucuları çıkartıldığında yakıt artar. Az yakıt için 4 zamanlı motorlarda, doğru sübap ayarı, doğru karbüratör emisyon ayarı, her 7-8000 km de bir değişen buji, temiz hava filtresi, temiz yakıt, doğru şişirilmiş lastikler, gereksiz yere kullanılmayan frenler ve motosikletin aşırı gaz verilerek sürülmemesi gerekir.
-
slm iyi yıllar kazasız sürüşler bu yazılan hava filitresi ve buji degiştirme km si
2 zamanlı motosikletlerdede aynımı bilgilendirirseniz sevinirim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler