Arkadaşlar bugün motorumun şanzıman yağını kontrol ettim alt seviyeye inmiş.Fakat bu motora kaç numara hangi marka şanzıman yağı konuluyor bilgim yok yardımcı olur musunuz?
Arkadaşlar bugün motorumun şanzıman yağını kontrol ettim alt seviyeye inmiş.Fakat bu motora kaç numara hangi marka şanzıman yağı konuluyor bilgim yok yardımcı olur musunuz?
İki gündür bi Allah'ın kulu çıkmaz mı koca sitede bunu bilen pes artık.
90 numara şanzıman yagı koyarsın CASTROL olmasını özellıkle tavsıye ederim ayrıca makınen kıymetını bil..
HAyat bisikLET GİBidİR PEDal ceVİRmeSSEn düşERSİn....
O BİR SUZUKİ ( YAKIŞIKLI )
tam olarak yagın numarasını bilmiyorum.
benzinciye ugrarsan tamircilere sorabilirsin.
CASTROL tavsiyem olur
[B][COLOR="Black"]2bin7 HONDA CBF 150 :cat: (34 EN 6186) [/COLOR]İSTANBUL- AVCILAR[/B]
Bi kaç yere sordum şimdi sanayiden geliyorum 10-40 tam sentetik castrol dediler, umarım doğrudur.
Tam sentetiğini bilmem ama tri-zone teknolojisi olan yağ koyman lazım
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Extreme gelir birazdan az sabret
2 Zamanlının ustası ExTReMa dır.Değiştir 10-40 ile 90 numara arasında çok fark var
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
pm ni yeni gördüm
10 40 yağ ince gelecektir motora 90 numara .ayrıca yağı koymak önrmli değil neden eksildiği önemli
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
Teşekkürler arkadaşlar.Bişi anlamadım ben bu işten ama yine de sağolun
dostum ben scooterima 90 castrol dişli yağı koydum ama sana bir sorum olacak şansızman yağını nasıl kontrol ediyorsun ben yağı değiştirdim ama şanzıman bilyesini değiştirdiğim için açtım tamir ettikten sonra yeniledim yağı ama bu yağ kontolunu bilmiyorum anlatırsan sevinirim
::evil::[COLOR="SeaGreen"]HAYATIN ANLAMI "KADINLAR ve MOTORLAR"[/COLOR]:joker:
80/90 şanzuman yağları var zaten kalın bı yağ bu 10/40 cok ince kalır şanzuman için bence hemen boşalt motora zarar verırsın
havalarda ısınıor 10/40 ince zaten ısınınca dahada incelıyor buda aşınmayı arttırı ve dişlileri yersın solemiş olım vıtes atmalardada zorluk cekebılırsın
arkadaşlar şanzıman yağı (dişli yağı) genelde hep 90 numara yağ kullanılır tabiki kullandığınız yağ piyasada tanınmış yağ markası olması, kalite bakımından önemli ayrıca genel bakım kitapları her 4000 km de yağa bakın der eksikse tamamlanır, ayrıcada 10.000 km de birde komple değişmeniz lazım nedeni yağın bu km içinde efsafı bozulur, efsafı yani kalitesi düştüğü için dişlileri tam koruma yapamaz, dişlerede ufak çaplı aşınmalar olabilir, belki siz 40.000 km de de değişmemiş olabilirsiniz, ama dişlilerinizin sağlığı için her 10.000 km de değişmeniz motorunuzun daha saglıklı atak olmasına katkı sağlar...
MOTOSİKLETSİZ İNSAN ÖZGÜR DEĞİLDİR
yağı koyduğum günden beri motoru çıkarmıyorum,yatıryor garajda paşa paşa.Burda da kime sorsam 90 numara kalın gelir diyorlar.Bi ustaya daha sordum onda da rx 115 vardı o da aynen 90 numara kalın dedi 10-40 koyucaksın dedi.Hatta rx şanzımanını gördün mü çoğu dişliler plastik ve narin dedi ince yağ avantajlı dedi.Aldığım yağında 20bin km garantisi var tam sentetik diye.O kadar araştırdım rx 115 in kullanım klavuzunu bulamadım.Kimsenin elinde yok mu acaba bi baksa kitapçığa net bi bilgi edinsek.Önceden de dediğim gibi motorun eski sahibi de 10-40 kullanmış sürekli,şu an 31bin km de motor ve maşallah saat gibi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)